Ana Sayfa > Bir sorum var! ***

Dual band anten

(1/4) > >>

TA1GKN:
Merhaba

Resimdeki gibi amatör bir anten yaptım. Normalde evimin çatısından 100 km ötedeki ulaşamadığım Tekirdağ rölesine ulaştım ama çok sağlıklı bi görüşme yapamadım. Ses geldi ama ben çıkış yapamadım. Çatı anteni için tavsiyelerinizi almak isterim. Uygun ve performanslı olursa sevinirim.

Selamlar

TA1CAN:
Slm resimde kaploları birbirine bağladığınızı gördüm acizane mümkünse kalın kabloyu direk bağlantı yapmadan takmaya çalışın bence
birde çatıya taktığınız antenin yuksekliği önemlidir.çatıdan mumkun olduğunca yukseğe takmanız verimi arttırır.ben özmek anteni almıştım çatıya takmıştım istanbuldan role uzerinden bağlanamadığım bir yer yoktu bazen bursa sakarya rolelerini bile konuştuğum oldu simplex de çok iyi konuştum istanbul içi .çatı tamirat olayı çıkınca mecbur balkona taktık verim düştü simlex düştü.burde daha deneyimli usdatlarımız var onlarsize daha verimli bilgiler verecektir.

TA1GKN:
Bantlı kısımda konnektör var ustam. Akşamda yağmur çiselediği için bantladım. Konnektörü çıkartıp direk lehimlersem dahamı iyi olur acaba.

TA8A:
Gökhan bey,

Yaptığınız antenin dokümanlarını paylaşabilirseniz arkadaşlarımız daha fazla yardımcı olabilirler diye düşünüyorum. Acaba anteni her hangi bir cihazla (SWRmetre, analizör v.b.) ölçme imkanınız oldu mu acaba? Kolay gelsin. 73

Bilal Ekmekci, TA8A

TA1GKN:
Maalesef ölçme imkanımız yok. Anten rg58 ile yapıldı kablo rg213. Cihaz baofeng uv82. Bir arkadaşım Diamon x30 tavsiye etti. Verim alabilirmiyim acaba.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git