Gönderen Konu: BİREYSEL İTHALAT / HIZLI KARGO YOLU İLE GELEN MALLARIN LİMİTLERİ DEĞİŞTİ  (Okunma sayısı 343 defa)

Çevrimdışı TA2BN

Hızlı kargo yolu ile getirmekte olduğunuz malzemeleri bireysel olarak 1500 euro ve 30 kg geçmeyecek şekilde vergilerini vermek sureti ile (  eu ülkelerinden %18 + 10  = % 28  GV,  EU dışı ülkeler için % 20+ 10= %30  GV  Ödemek sureti ile yasaklanmış  mal olmamak şartı ile 1500 EU  değere kadar fatura değeri ile 30 KG ağırlığı geçmeyecek şekilde getirip gümrüğünü ödeyerek getirtebilir iken, RG  de yayınlanıp yürürlüğe giren bir mevzuat ile 1500 EU  değer:  artık 150EU  değer ile sınırlandırılmıştır.Dolayısıyla bireysel olarak ,  posta yolu ile 150 EU  yukarısından bir malı getirmeniz mümkün değildir. Bir kişi posta yolu ile  malzeme getirmeden gidip gümrük komisyoncusu ile konuşup danışmadan bir malzeme sipariş etmesin.
73

Çevrimdışı TA5SO

bu konu 1 mayıs ile itibaren  yürürlüğü girecekti bildigim kadarı ile yürürlüğe girdiyse artık dışardan 150 euro üstü posta ile ürün  getittirmek artık hayal oldu ..gümrük komisyoncusu zaten  5 bin tl para ister bu işler için artık eskiden  3 bin tl istiyordu.( 10 adet degeri 350 tl olan pcb baskı kartına ticariye giriyor diye bile komisyoncuya evrak doldurtmadan  vermediler kartı gümrükte bıraktık  geri döndük ) .kısaca telsizlerimize sahip çıkalım artık yenisinide alamayız...

Çevrimdışı TA8A

Diğer bir konu da ayda ancak en fazla 5 paket getirtebiliyorsunuz. Daha fazla gelince gümrükte el konuluyor. 73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA1W

Yurtdışı bir sitede o fiyata bana kalmaz dediğim bir radyonun ihalesini ben kazandım, 177 usd tabi ki gümrükte takıldı, gümrük müşavirliği ile görüştüm ancak ikinci el ürünlerde işlem yapmıyoruz dedi, şimdi iadesiyle uğraşıyorum.
PK. 1
34711 Kadıköy/İst.
aykutarli@hotmail.com
0532-2002377