Gönderen Konu: Aselsan 48XX Serisi MVG Yazılımını Modernize Ediyorum  (Okunma sayısı 543 defa)

Çevrimdışı TA2MVX

Herkese selamlar ,

detayını https://toygarvarli.net/aselsan-48xx-serisi-mvg-yazilimi-modernizasyonu/ adresindeki web sitemden okuyabilirsiniz.

Konunun kısa özeti ise MVG40 olarak bildiğimiz ve 2mhz yüksek yazıp eeprom üzerinden hex işlemleri ile bizi yoran programlama sürecini modern bilgisayarlarda USB/RS232 dönüştürücülerle çalışacak şekilde MVG yazılımını baştan geliştiriyorum.

Böylece sadece programlama kablosu ile direkt olarak amatör frekansları cihazımıza programlayabileceğimiz ve uzun süre işimizi görecek bir programa sahip olacağız. Şu an sadece frekans okuma özelliği mevcut , ilerleyen günlerde frekans yazma konusunda güncelleme gelecektir.

Çalışmaya destek olmak isteyen arkadaşlarımdan ricam VHF / UHF hex dosyaları (Her tonun kullanıldığı , her frekansın kullanıldığı (amatöre düşürülmüş ya da orjinal mvg ile hazırlanmış )) benimle paylaşmaları. Bir çok dosya ile test edebilirsem yeni özellikleri geliştirmem hızlanacaktır.

Çevrimdışı TA2MVX

Ynt: Aselsan 48XX Serisi MVG Yazılımını Modernize Ediyorum
« Yanıtla #1 : 21 Ocak 2022, 18:16:00 »
Herkese Merhaba ,

Yazılımın ilk ekran görüntülerinden göreceğiniz üzere sadece cihazdaki frekansları okuyabilen bir programa sahiptik.

Geçtiğimiz günlerde yaptığım geliştirmeler ile , frekansların yanı sıra Ton Bilgisi , TX Power , Tot , XShift bilgilerini de okuyup ekranda gösterebilen bir gelişme eklendi. Çalışmanın devam ettiğini sizlerle paylaşmak için ekran görüntülerini ekliyorum.

128.000 ve 830.000 olarak görünen frekanslar cihazın içine 0.000 olarak programlandığı için hesaplama sabitleri olarak karşımıza çıkıyor. Bu durum bir sonraki geliştirme aşamasında ortadan kaldırılacak.

Çevrimdışı TA5SO

« Yanıtla #2 : 21 Ocak 2022, 18:33:22 »
amatörlük adına yaptıgın  çalışmalardan dolayı teşekkür ederim

Çevrimdışı TA2MVX

« Yanıtla #3 : 21 Ocak 2022, 18:37:43 »
Şerif Abi Selamlar ,

Ben iyi dilekleriniz için müşteşekkirim , ayrıca ben de size teşekkür ederim zira bu çalışma sizin benimle paylaştığınız 3 Kanallı VHF Hex'i ile başladı.

Çalışmayı tez vakitte tamamlayıp amatör arkadaşlarımızın kullanımına sunmak istiyorum , gelişmeleri bu konu altından takip edebilirsiniz.

Çevrimdışı TA2LG

« Yanıtla #4 : 21 Ocak 2022, 21:33:58 »
Mustafa bey merhaba

Çalışmanızdan ötürü sizi tebrik ediyorum. zor ve zahmetli bir süreç. umarım sıkılmadan bıkmadan bitirmeniz dileğiyle.

Katkı sağlamak isterdim. Elimde o tür cihaz yok malesef

73
TA2LG
Halil AYYILDIZ

DÜZCE

Çevrimdışı TA2MVX

« Yanıtla #5 : 22 Ocak 2022, 11:32:54 »
Halil Bey Merhaba ,

Teşekkür ederim. Evet zor ve zahmetli idi ama zor kısmı cihazın bu bilgileri nasıl depoladığını(Şifrelediğini) çözmekti.

Bu yapıyı çözdükten sonraki kısım nispeten daha kolay ilerleyecek artık cihaza ne söylememiz gerektiğini biliyoruz.

En kısa vakitte bitmiş halini test etmek dileği ile.

73 de TA2MVX

Çevrimdışı TA2MVX

« Yanıtla #6 : 25 Ocak 2022, 13:01:29 »
Herkese Merhaba ,

Çalışmayı fırsat buldukça devam ettiriyorum.

Yazılımın son geldiği noktada , telsiz tipi , ton standartı , masa maykı , rölesiz konuşma , kilit menüsü , kanal izleme (monitör), busylock gibi özelliklerin telsizden decode edilmesi özellikleri eklendi.

Ton seçimi için liste eklendi.

Çevrimdışı TA5SO

« Yanıtla #7 : 27 Ocak 2022, 06:58:35 »
mustafa bey kolay gelsin  amatörlerin isteklerinide belirtmesi iyi olur yazılıma ekleniyorsa dahil edersiniz inşallah ( örnek ekranda frekans görülsün )

Çevrimdışı TA2MVX

« Yanıtla #8 : 27 Ocak 2022, 08:41:45 »
Şerif Abi Selamlar ,

Yaptığım çalışma cihazın içindeki yazılıma müdahale etmiyor ,

Cihazın içindeki 27c256 EEPROM'unda bir program mevcut. Ve ekran yönetimini bu program gerçekleştiriyor. Haliyle kanal numarası gösterimi kısmı bu yazılım vasıtası ile gerçekleştiriliyor.

Ekranda frekans görünmesi ve diğer süper özellikler için TAMSAT Aselsan 48XX dönüşüm kiti ile cihaz modifiye edilebilir. https://www.tamsat.org.tr/tr/aselsan-48xx-modifikasyon-hikayesi/ elimde bu kit ile dönüştürülmüş bir cihaz da mevcut , anten analizinden SWR ölçümüne kadar bir çok işi yapabiliyor.

Benim yaptığım çalışmaya gelecek olursak , dos altında çalışan , seri port seçen , amatör frekans girmeye müsaade etmeyen MVG40 yazılımını DOS'a ihtiyaç duymadan , usb converterler ile çalışacak şekilde ve amatör frekans girilebilir halde yeniden geliştirmek.

Çevrimdışı TA2LG

« Yanıtla #9 : 11 Şubat 2022, 12:25:38 »
Mustafa bey merhaba

Çalışmanız ne aşamadadır?

kolaylıklar dilerim.

Çevrimdışı TA2MVX

« Yanıtla #10 : 11 Şubat 2022, 13:26:01 »
Halil Bey Selamlar ,

Şu an cihazdan okuma özelliklerinin tamamı çalışır vaziyettedir.

Cihaza yazma kısmı ile uğraşırken yaşamış olduğum ufak sağlık problemleri sebebi ile istirahate çekildim.

İlerleyen günlerde tekrar çalışma hakkındaki güncellemeleri bu konu altında paylaşacağım.

Çevrimdışı TA2E

« Yanıtla #11 : 17 Nisan 2022, 16:23:42 »
MERHABA ,
Bu konu ile uğraşmana sevindim. TA7W'nin(TAMSAT'ın) kitleri ile rahatladık elbette.Ama yine de cihazların kendi üzerinden bazı işleri yapmak ve amatör frekans yazmak hem seni geliştirecek bizi de sevindirecek. Yıllardır hexlere müdahele eden biri olarak elimde bazı vhf ve uhf hex dosyaları var. Nasıl yardımcı olabilirim?
e mailim: hasbahce@isnet.net.tr
73
TA2E
Hasan TURGUT
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #12 : 14 Temmuz 2022, 01:07:18 »
Hasan Turgut Bey
Kodlama işinden anlamasam da çalışmaları takip ve destekleme tarafındayım. Konu 18 ocak 2022 de başlamış, 11 şubat 2022 de duraklamış, şimdi  14 temmuz 2022  Üç aydır  ses çıkmamış.
Endişe ettim.
Yabancı amatörler bu konuda ne yapıyorlar acaba?  Bildiğim kadarıyla onlar pek boş durmazlar.
Bu arada sizin ve diğer arkadaşların Kurban bayramını kutlarım
73    Hüsnü   Köktürk      husnu66tr@yahoo.com

Çevrimdışı TA2E

« Yanıtla #13 : 14 Temmuz 2022, 19:02:06 »
Hasan Turgut Bey
Kodlama işinden anlamasam da çalışmaları takip ve destekleme tarafındayım. Konu 18 ocak 2022 de başlamış, 11 şubat 2022 de duraklamış, şimdi  14 temmuz 2022  Üç aydır  ses çıkmamış.
Endişe ettim.
Yabancı amatörler bu konuda ne yapıyorlar acaba?  Bildiğim kadarıyla onlar pek boş durmazlar.
Bu arada sizin ve diğer arkadaşların Kurban bayramını kutlarım
73    Hüsnü   Köktürk      husnu66tr@yahoo.com
Hüsnü bey bu Aselsan 48.. serileri çok meşakkatli oluyor.
Acele yok. Herkesin geçim derdi de eklenince acele etmeyelim lütfen.
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TB3BAT

« Yanıtla #14 : 02 Eylül 2022, 17:15:21 »
tebrikler,çalışmalarınızda başarılar dilerim