Değerli Arkadaşlar,
Dün her yıl Ağustos ayının 3.haftasonu yapılan Uluslararası Deniz Fenerleri Etkinliği için
www.illw.net adresindeki kayıtlara göre 406 fener istasyonundan biri olarak TC1YLH çağrı işareti ile Yeşilköy Deniz Fenerini ilk defa amatör bandlarda havaya çıkarttık. Gerek eş zamanlı olarak devam eden Istanbul UMKE kampı ve tatbikatına katılım gerekse benim bazı ailevi nedenlerimden ötürü çalışmayı bir gün, daha doğrusu bir gündüz ile sınırlamak zorunda kaldık. Yinede frekanslarda bayrak dalgalandırmış olduk.
Gelelim planlama önerime. Kişisel olarak deniz fenerleri çalışmaları ile ilgili bir öneri paketini Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne sunmaya hazırlanıyorum. Bireysel bir çalışma olacağı için buradan başınızı ağrıtnak istemiyorum. Ancak, mesela
http://www.memlekethaber.com/?mhpanel=mhdetay&id=274412 linkinde belirtildiği üzere 50 şube ve 1800'den fazla üyeye sahip bir derneğin rahatlıkla organize edebileceği tarzda, 2009 yılı Deniz Fenerleri Haftasonunda TA0, TA1, TA2, TA3, TA4, TA5, TA6, TA7, TA9 olarak aynı anda en az 9 ayrı istasyonu havaya çıkartmaya ne dersiniz. Böyle bir çalışma için yeterli donanıma sahip en az 3-4 amatör arkadaşımız olduğunu biliyorum. Tabii ki sizlerden sevgili TA2RX'in TC4LHW çalışmasında yaptığı gibi tüm malzemeyi sırtlanıp 3-4 km fenere kadar taşımanızı bekleyemem ama en azından ulaşımı kolay,biraz tarihi geçmişi olan ya da fotojenik bir fener mutlaka bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
Bu işi neden sen yapmıyorsun diye soran arkadaşımız olabilir. Dediğim gibi ben yıl içi yapılacak, tamamen bireysel bir çalışma planlaması ile şu an uğraşıyorum. Ayrıca Ağustos 2009 için "bizim çete" ile farklı bir uygulama yapacağız kısmetse. Eğer bu organizasyonu yapan olursa tüm yurt dışı yazışmalar, bilgilendirmeler, kayıtlar konusunda tam destek vereceğim ama tek şartım TRT çalışması gibi olmaması.!!
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ