Ana Sayfa > Bir sorum var! ***

HF Sabit Anten Tavsiyesi

(1/4) > >>

TA2JC:
Merhabalar,

Bulunduğum kat itibari ve kiracı olmamdan dolayı çatıya anten koyamıyordum. Fakat yeni bir yere taşındığımdan dolayı çatıya anten koyabileceğim. 6 katlı binanın 4. katında olacağım. Sanırım 15m-20m uzunluğunda düşük kayıplı kablo ile çatıya antenimi koyabileceğim. Size sormak istediğim bana önerebileceğiniz bir Multiband anten var mı?

Ağırlıklı kullanacağım 20m ve 40m olacak fakat 80m de kullanabilirsem süper olur. Yagi ve Hexbeam anten gibi büyük boyutlu antenler kullanamayacağım. Fakat vertical veya başka bir anten olabilir. Bana tavsiye edebileceğiniz çok iyi performanslı bir anten var mıdır?

Cihaz olarak Icom 7300 cihazım var ve 100w olarak kullanmak istiyorum.

Teşekkür ederim.

TA2IGS
Semih Güvener
73's

TA2FE:
Semih Bey Selamlar,

Malesef bu düşündüğünüz şeyler tüm amatör arkadaşların problemi aslında. Malesef hem performans hem de küçük dediğiniz anda böyle bir
seçenek kalmıyor. Çünkü anten boyutu performansı ile alakalı bir bağlaç.
Sadece kurabileceğiniz yere olabilecek antenler arasından seçin yapmak zorundasınız.
Bu aynı zamanda size ek maliyet olarak ta yansımakta.
Bu yönde 2 adet yol önünüze çıkıyor
1 - Antenimi kendim yaparım ve yerime göre çalışabilirim (ki bu performans konusunda sizi sıkıca bağlar )
2-  Bulabildiğim en küçük ve boyutuna göre en performanslı anteni satın alırım. ( Maliyeti artırır seçenek)

Tabii sadece bu iş anten ile de bitmiyor bulunduğunuz mevkii anten seçeneklerinizi hem belirler hem de performansınızı direk etkiler :)

Evet kısa mesaj ile anlatmak istediğim yumurta mı tavuktan çıkar Tavuk mu yumurtadan çıkar ikilemini getiriryor. Evet yumurtadan çıkan civciv büyüyerek tavuk olacak. Bunu da ihmal etmeyelim .
Yani bir değil bir den çok anten ihtiyacınız olacaktır. Bu soruya tek bir cevap bulmak mümkün değil. Hatta göz ardı ettiğiniz bir parametre de güç olmalıdır.
Evet Malesef konuşacak ve analatacak çok konu var ve yazmaya yerimiz yetmiyor.
Başlangıç için anten kuracak olduğunuz yerin fotosu veya çizimini koyarsanız yine size önerilerde bulunmamız mümkün olacaktır.
Mesajlarınızı bekleriz elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırız.
Saygılarımızla

Emin

TA2FE

TA8A:
Semih Bey,

Emin Beyin söylediklerinden yola çıkarak kendi anteninizi yapmak isterseniz bir çok arkadaşın kullandığı loop anteni tavsiye edebilirim. Ana sayfada sağ üstteki arama kısmına "loop anten" yazıp aratırsanız arkadaşların bu konudaki mesajlarına ulaşabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim. 73

Bilal Ekmekci, TA8A

TA2JC:
Merhabalar,
Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. Kendi antenimi yapmaktansa hazir bir anten almak istiyorum. Suanda catida olan yer yuzunden vertical bir anten almak bana daha mantikli gelmektedir. Multiband olarak tavsiye edebileceginiz bir vertical anten var mi? Suanlik fiyatin onemi yok performansli olmasi onemli.

Tesekkurler

TA1LC:
https://www.telektronik.com/kategori/hf-antenler   https://www.telektronik.com/urun/cushcraft-r8   

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git