Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
HF Sabit Anten Tavsiyesi
TA2VO:
Semih bey merhabalar,
Tuner varsa , ucuz ve iş gören bir şey olsun derseniz olta kamışından yapabilirsiniz. Ben benimkinden çok memnundum, Avusturalya'dan güney Amerika' kadar bir sürü yer ile konuşmuştum. Sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.
http://www.telsizciler.org/index.php/topic,6751.0.html
TA2JC:
Osman Bey,
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Kendim yapmaktan çok bu sefer alma taraftarıyım. Sanırım Diamond CP6 anten alacağım. Hem boy olarak hem de amatörler tarafından tercih edilmesinden dolayı ilgimi çekmeye başladı.
TA2SUA:
Semih Bey, eham sitesindeki değerlendirmelere göz atmanızı öneririm. Cp6 yı sevende var ama memnun kalmayan da epey var.
TA2JC:
Suat Bey
Evet ordan da okudum kimi inanilmaz memnun, kirilsin yine alirim diyor. Kimi Allah korusun asla almam diyor. Ben de acikcasi ne yapacagim bilemedim. Cok uzun olmayip fakat performansli bir vertical ne bulabilirim bilemiyorum acikcasi
TA2FE:
Semih bey Selamlar,
Arkadaşlarımız gerekli şeyleri söylemişler. Ama bu problem sadece antenin problemi değildir. Antenlerin çalışması için lokasyon da çok çok önemlidir.
MLA antenleri bu konuda tavsiye edebilirim . Ben yapmak yerine biraz pahalı ama bu işte performansı denenmiş bir MLA anten aldım . Bu anteni seçmemdeki sebeplerden biride continius 400watt a dayanabilmesi idi. Hatta 21-30 MHZ arası 1 Kw güç uygulayabilmek mümkün. ANten 7-30 MHZ arası çalışıyor. tüm band içinde kullanabilmek mümkün. Ve çatıda bir çanak antenden daha az görüntüsü olam bir anten.
İtalyan yapımı Babby Loop antenni diye aratıp bulabilirsiniz. Hatta ben anteni çok istiyordum benden önce sahip olan İzmirden DR Salih arkadaşımız ile görüşüp kesin kararımı vermiştim . Şimdi bir başka arkadaşımıza anlattım o da aldı. En kısa zamanda gidip ona anteni kuracağım. Kuruluş çok basit. Bizimkisi beraber sohbet edip çay içmek olacak.
Daha detay isterseniz yardımcı olmaya çalışırım .
Selamlar
Emin
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git