Gönderen Konu: TV alacağım önerileriniz.  (Okunma sayısı 207 defa)

Çevrimdışı TB2NDY

TV alacağım önerileriniz.
« : 13 Mayıs 2021, 21:35:01 »
Merhabalar,
Herkesin Ramazan Bayramını öncelikle kutluyorum;

Yaşlı ve kulakları duymayan anne ve babamın evlerindeki TV bozuldu yeni bir TV alacağım ancak; aynı aynda 2 bluetooth üzerinden ve/veya başka bir yol ile TV ile kulaklık bağlantısı da  kurdurabileceğim TV önerilerinize ihtiyacım var.
Belki içimizden biri benim istediğim gibi bir sistem görmüştür, kullanmıştır, TV markası çok önemli değil, bütçem 6.000 TL civarında.
Yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

Elgin SAYINALP
TB2NDY
73s

Çevrimdışı TB6BHK

Ynt: TV alacağım önerileriniz.
« Yanıtla #1 : 16 Mayıs 2021, 18:13:40 »
Elgin Alp Bey

Eğer problem sadece işitme güçlüğü ise, birçok kimse aşağıda adresini verdiğim cihaz veya benzerlerini kullanıyor. Bu cihazlar TV in arkasındaki düşük ses hattina bağlanıyor. TV nin sesini FM bandından veya bazı modellerde daha yüksek frekanslarda dinliyorlar.  Dinleme için cihazın kendi kulaklığı var. Radyo bu kulaklığın içinde. Ses son derece net. İşitme kaybı aşırı fazla ise kulak içine takılan mini kulaklıklar kullanmak mümkün. Bu işi şimdiki her TV yapabiliyor.
Daha fazlası benim ilgi alanım dışında

https://www.trendyol.com/realx/5-in-1-hi-fi-s-xbs-mh2001-tv-wireless-kablosuz-kulaklik-radyolu-wh-2001-p-75971933
73     husnu66tr@yahoo.com
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2021, 18:15:29 Gönderen: TB6BHK »

Çevrimdışı TB2NDY

« Yanıtla #2 : 17 Mayıs 2021, 00:32:41 »
Hüsnü bey,
Alakanız için teşekkür ederim, sevgili anna ve babamın kullanmış oldukları TV eskidi ve sık sık arıza yapmaya başladı değiştirmişken özellikleri, olanakları olan bir cihaz almak istiyorum; sizin önerdiğiniz ekipmandan da almıştım o da var.
Tekrar teşekkür ederim.
Elgin SAYINALP
TB2NDY
73s

Çevrimdışı TA2GC

« Yanıtla #3 : 18 Mayıs 2021, 01:15:02 »
Elgin'im Samsung yada LG tavsiye ederim bunları Kore malı zannetme hepsi ülkemizde yapılıyor.

hiçbir TV sana kulaklık vermez eğer aktif panel 3D değilse.
şimdi TV'lerde olmazsa olmaz kulaklık fişi standart.( yeni modellerde )
Samsung'ta varmı bilmiyorum ses ayarları menüsünde kulaklık ayarları var LG'lerde yani radyoya fişi takınca hoperlorlar susar bunlarda kesmez devam eder.

benim çözümüm Samsung Level  Link Bluetooth adaptörü aldım ve TV'nin USB fişlerinin birine takıp besleme işini hallettim.
ses girişinide TV'nin kulaklık fişine taktım,ilgili menüden kulaklık ses ayar seviyesini yaptım.artık piyasa malı çokta Dandik olmayan Philips 5500 Bluetooth kulaklık alarak ikisinide Level adaptör aparatına tanıttım.bu adaptör Double Process yani hem verici hemde alıcı üzerindeki mikro switch ile ayarlanıyor ve o konumda bırakıp bir daha ellemiyorsoun.bu güne kadar 3D'der hariç TV firması tarafından temin edilebilen kulaklık ne gördüm nede işittit.Samsung değilde çin işi ODAK elektronik Ayhan beye gelmiş ama denemedim 73..