Gönderen Konu: swr den dolayı cihaz kapanırmı  (Okunma sayısı 319 defa)

Çevrimdışı TA2CR

swr den dolayı cihaz kapanırmı
« : 06 Mart 2021, 17:29:34 »
merhaba
cihaz da swr yüksek olursa cihazda mayka basıldığı zaman cihaz kendini korumaya alırmı icom  ıc -7200 lerde

Çevrimdışı TA3OER

Ynt: swr den dolayı cihaz kapanırmı
« Yanıtla #1 : 06 Mart 2021, 19:04:37 »
Benim de  Icom IC-7200 cihazım var ama 2 üzeri swr'de korumaya hiç geçtiğini görmedim. Bazen 3 Swr'de gördüm ama yine TX yapmaya devam etti.

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #2 : 06 Mart 2021, 19:13:59 »
SWR korumada cihazlar genelde gücünü kısar.
Ancak kullandığınız güç kaynağı swrden dolayı yüksek RFI a maruz kalıyorsa gücü kesip cihazı saçmalatabilir.
Tabii bir diğer ihtimal de cihazda bir arıza olabilir.

Çevrimdışı TA1PB

« Yanıtla #3 : 07 Mart 2021, 11:59:58 »
Besleme voltajınızda gönderme esnasında bir çökme olup olmadığına bakın...İcomlar voltaj konusunda biraz seçicidir... Akülü kullanımda 9100 de başıma gelmişti.12/13.8 DC-DC converter ile çözmüştüm..
.......TA1PB.......
 M.MURAT ÖZBİL
EDİRNE  (KN31FQ)

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #4 : 07 Mart 2021, 13:20:20 »
TA1PB ye katılıyorum. Hem voltaj seçiyorlar, hem de tüm kablolarda sağlam bağlantılar yapmak gerekiyor. Benim 7200 üm de aynı şeyi yapıyordu. TX konumunda açılıp kapanıyor, sonunda besleme kaynağı kendini koruma konumuna alıp off konuma geçiyordu. Besleme kaynağım sağlam, sorun başka yerde idi. Tüm kabloları söktüm. Besleme kablosunun ucuna bağlantı pabuçları lehimledim, bunları besleme kaynağının çıkış terminaline sıkıca vidaladım. Cihaz topraklamasını, anten tuner topraklamasını, unun topraklamasını, kısaca setupta kullandığım tüm cihaz ve elemanların topraklamalarını NYAF 2,5 kablolarla değiştirdim. Cihaz şu anda sıkıntısız çalışıyor.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA8RM

« Yanıtla #5 : 08 Mart 2021, 12:21:26 »
Merhaba,

Anten konnektörünün gevşeyip, SWR' nin yükselmesine sebep olduğu bir ana şahit olmuştum. Cihaz mandala basıldığında tamamen kendini kapatıp tekrar açılıyordu.

73

Çevrimdışı TA2CR

« Yanıtla #6 : 08 Mart 2021, 14:28:42 »
herkese teşekkürler artı ucumu gevşek bağlamışım lehim yok düzelttim sorun yok şükür yazan yazmayan herkesin emeğine sağlık

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #7 : 11 Mart 2021, 12:32:03 »
Cem bey sorununu çözmüş ama arşiv amaçlı bir ekleme bu başlıkta bulunsun:

-İcom telsizler voltaja çok duyarlı. Çalışma sırasında besleme geriliminin 13,8 V altına düşmesi halinde ya çıkış gücünü düşürüyorlar, ya da daha kötüsü, reboot yapıyorlar. Cihazın Tx veya Rx konumunda olması farketmiyor.

-Bu reboot'lar sürekli devam edebiliyor. Bu durum besleme kaynağında da sıkıntı yaratabiliyor, kendini kısa devre korumaya alıp çalışmayı durdurabiliyor. (Eğer kaynağın koruması yoksa ne olacağını bilemiyorum, çünkü böyle beslemeleri İcom ile birlikte kullanmıyorum.)

-Portatif İcom cihazların (7000, 7200 gibi) besleme kabloları üzerinde, hem (-) hem de (+) kablo üzerinde birer adet 30 A lik otomobil sigortası vardır. Bunların bacakları zamanla hafif de olsa korozyon yapabiliyor. Bu nedenle zaman zaman yuvalarından çıkarılıp bacaklarının temizlenmesi gerekir.

-En kaliteli, en pahalı besleme kaynakları bile "tak ve unut" cihazlar değildir. Hiç sorun çıkarmasalar bile bunlara da arada sırada bakım gerektiğini, korozyon temizliği, fan temizliği ve soğutucuların termal pastalarının yenilenmesi gerektiğini unutmayalım.

Bu sorunu yaşayan bir amatörün paylaşımı aşağıdadır. Sayfayı Türkçeye çevirip yorumları ile birlikte okuyabilirsiniz:

https://ve3clq.blogspot.com/2015/03/problems-with-ic-7000.html

73

I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA2FE

« Yanıtla #8 : 11 Mart 2021, 13:47:55 »
Mete Bey Selamlar,

Aslında kablo üzerinde olan sigortalarda koruyucu olmayabilir. İş sigortaya kaldı ise çok geç te olabiliyor. Hatta ICOM yeni seri bir powersuply kullanır iseniz sigorta bile konmuyor . Kabloyu direk cihazın power konnektörüne bağlıyorsunuz. (PS125 vey PS126 )

Tabii arıza notlarına şunuda ilave etmeden geçmeyeyim orjinal power kabloları dahi devanlı akım çekildiğinde ısınmalara bu ısınmalarda konnektörün gevşemesine sebep olmakta . Bir yarışmada az daha beni yarı yolda bıraktıracaktı. Bu konnektörlerden yedek bulundurma gerekliliğinden artık ktumda bolca mevcut.
Bunlarda benden ilaveler.

Selamlar
Emin
TA2FE
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Loc: KN 40 PT
Tuzla - İstanbul