Gönderen Konu: Aselsan 4825 (Alfa) anfisini amatör banda indirme sorunu  (Okunma sayısı 219 defa)

Çevrimdışı TA1MD

Uhf üst bandda çalışan aselsan 4825 telsizin güç yükseltecini amatör banda indirmeye çalışıyorum ancak girişteki ve çıkıştaki trimerlerle epey bir uğraşmama rağmen güç alamadım. Acaba bir noktada gözden kaçırdığım bir konu mu var yoksa kart üzerinde kapasitör ekleme/çıkarma yapmam mı gerekli. Frekansı 450 lere çıkardığımda 15w kadar güç alıyorum. Ki bu da az aslında ama band ayarını yapmadan cihazı zorlamamak için giden güç ayarıyla oynamadım şimdilik.
Sürücü kartını kullanmıyorum doğrudan anfi kartına uhf sinyal giriyorum.

Çevrimdışı TA6AE

Ynt: Aselsan 4825 (Alfa) anfisini amatör banda indirme sorunu
« Yanıtla #1 : 04 Mart 2021, 11:52:29 »
Mutlu bey selamlar. Çalışmalarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı severek takip ediyorum. Bende de bir tane 4821 VHF Alfa serisi aselsan var. herbirşeyi tamam ancak anladığım kadarıyla çıkış kartı yok gibi. bu cihazdan 2004 yılında ağrıda görevli iken kullanmıştım. vel hasıl elimdeki cihazı aktif etmek istiyorum, bana yardımcı olabilirmisiniz. resimlerini buradan atarım. 
Serdar TOKUR/SİNOP
0505 485 88 18
Telsizim Olmadan Asla...

Çevrimdışı TA1MD

Ynt: Aselsan 4825 (Alfa) anfisini amatör banda indirme sorunu
« Yanıtla #2 : 03 Nisan 2021, 16:15:15 »
Serdar Bey Merhaba,
Maalesef bu cihazlar hakkında detaylı bilgiye sahip değilim. Gördüğüm kadarıyla alıcı verici ve ton devreleri için ayrı ayrı eprom entegrelerinin dışarıda programlanıp cihaza takılması gerekiyor ve bu entegrelerin üretimi bitmiş durumda. Bu sebeple çevirici aparatlar vb yapılıyor. Açıkçası mevcut teknolojide pek ilgimi çekmiyor bu kısım. Ben alıcı verici vb kartlarını kullanmayıp sadece amplifier kısımlarını kullanmayı düşünüyorum.