Gönderen Konu: Türkiye'de YOTA serüveni / 9A0YOTA Dünya Rekoru !  (Okunma sayısı 354 defa)

Çevrimdışı TA7H

Değerli radyo amatörleri;

YOTA - (Youngsters on the air) 8 senedir “Gençler havada” sloganı ile farklı ülkelerdeki genç amatör telsizcileri kısa dalga(HF) frekanslarda görüşmeler yaptırarak, radyo amatörlüğünü gençlere kazandırma ilkesiyle hareket eden uluslar arası bir topluluktur. 45+ ülkede amatör telsizci gençler, her yıl Aralık ayında YOTA çağrı işaretleri ile havada görüşmeler yaparlar. 2014-2015 ve 2019 yıllarında, TC7YOTA, TC3YOTA ve TC19YOTA çağrı işaretleri ile Türkiye’deki gençler YOTA aktivitesine katılmıştır. Ülkemizde YOTA serüvenini ve bugünkü geldiği konumu sizlere aktarmak istiyorum.

2014 – Aralık ayında YOTA etkinliği başladığında dxspotlarda görüp, bu etkinlikten haberdar olduğumuzda çalışmak istediğimizi belirterek YOTA sekreterine mail attık. Gelen cevapta ise etkinlik başladığı için bizi dahil edemeyeceklerini, TRAC’a her sene yazı yazdıklarını ancak cevap alamadıklarını belirttiler. Bizde Gölkem(TA7AZC) bey ile KEGM’den TC7YOTA çağrı işaretini alıp, YOTA programından bağımsız olarak 3 ay süre ile çalıştık. Worked: 116 DXCC, LoTW onaylanan ise 75 DXCC olmuştu.

2015 – Bir sonraki sene (2015) yine çalışmak isteği ile YOTA’ya 1 ay önceden başvuru yaptık. Ancak gelen cevapta ise TRAC üyesi olmamız gerektiği belirtildi. Yalnızca TRAC bu çağrı işaretini alabiliyormuş. Sebebi ise IARU yalnızca TRAC’ı tanıyor. Konu ile ilgili facebook TACallbook grubu ve bu forum sitesinde bir konu açtık. TRAC genel başkanı TA1E Aziz bey, bizim için çağrı işaretini aldı ve çalışmamıza izin verdi. 2015 yılında TA’yı, TC7YOTA çağrı işaretiyle, Gölkem bey ile temsil ettik. Toplamda 4.000 QSO ile TC7YOTA çalışması tamamlanmıştır. Başlık linki : http://www.telsizciler.org/index.php/topic,34407

2016-17-18 : Üniversite için ikimizde şehir dışında olduğumuzdan, biz YOTA çalışamadık. Bu süre içinde Türkiye’de herhangi bir faaliyet yapılmamıştır.
2019 : YOTA her sene farklı ülkelerde kamp yapar. Bu kampta YOTA operatörleri toplanır ve etkinlikler yaparlar. 2019 etkinliği ise Bulgaristan’da yapıldı. Aktiviteye TRAC Mustafa Kemalpaşa(Bursa) ekibi katıldı. Aynı sene Aralık ayında YOTA etkinliğine TC3YOTA ve TC19YOTA TRAC şubeleri katılmıştır. Clublog’dan alınan bilgiye göre TC19YOTA 1,051 QSO, TC3YOTA 2,384 QSO ile etkinliği tamamlamıştır.

2020 Yılı YOTA etkinliği için bir çalışma planladık. Türkiye’deki genç amatör telsizcilerimize ulaşıp; ayrı gayrı olmadan, kırgınlık küskünlük olmadan, hiçbir derneğe bağlı kalmadan, sadece gönüllü genç radyo amatörleri topluluğu oluşturup 2020 Aralık ayında TC20YOTA çağrı işareti ile CW, SSB, Dijital modlarda çalışma yaparak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorduk. Tek bir çağrı işareti ile tüm bölgelerden çalışma yapalım. Genç arkadaşlarımızı hobimize kazandıralım planları yaptık. TRAC Genel merkez ile görüşüp, başvuru yaptık. Maalesef sonuç olumsuz oldu. Bunun üzerine Hırvatistan radyo amatörlerinden 9A1TT Richard ile konuştuk. Remote(uzaktan kontrol) istasyonunu bize kullanmamız için izin verdi. Hırvatistan ekibi 9A20YOTA çalışırken, biz 9A0YOTA çağrı işareti ile çalışma yaptık. 7 farklı ülkeden gençler olarak bir araya gelip, 2020 Aralık ayı birinciliği için mücadele etmeye karar verdik. Elimizden gelenin en iyisini yaparak, geceli gündüzlü saatlerce çalışarak 15.783 QSO ile 2012’den bu yana yapılan YOTA Aralık Ayı etkinliklerinde en yüksek QSO rekoruna sahip olan istasyon olduk.

Küçük bir not: LoTW'deki 104 confirmed ile DXCC belgesini almaya hak kazandık.
İlk DXCC belgesi alan YOTA istasyonu mu yoksa? Hayal ettik, istedik, çalıştık ve başardık.

Herkese mutlu yıllar diliyorum.
73 de TA7AOF, 1B/TA7AOF, 4L/TA7AOF, Z66Y, 9A0YOTA

Bütün ümidim gençliktedir – Mustafa Kemal ATATÜRK.
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2021, 00:32:09 Gönderen: TA7AOF »

Çevrimdışı TA4RC

Ynt: Türkiye'de YOTA serüveni / 9A0YOTA Dünya Rekoru !
« Yanıtla #1 : 09 Ocak 2021, 00:52:03 »
Sevgili Furkan kardeşim yazını heyacanla ve gururla okudum.
Gölkem ve Seni canı gönülden takdir ve tebrik ediyorum.Takip ediyorum.
Başarılarınızın dalga dalga yayılarak tüm yurttaki gençlerimize örnek olmasını ümit ediyor bir sonraki çalışmanızı sabırsızlıkla bekliyorum.

Çevrimdışı TA7EB

« Yanıtla #2 : 09 Ocak 2021, 12:57:53 »
Tebrikler başarılarınız daim olsun 73

Çevrimdışı TA5FA

« Yanıtla #3 : 09 Ocak 2021, 13:22:34 »
Tebrikler yılmak yok devam. 73
https://www.youtube.com/user/ta5fa?sub_confirmation=1
https://ta5fa.blogspot.com/
İzle >>> https://youtu.be/Kt_XnG0Th4M      Sonuç ;      "Etkili iletişimin %20'si bildikleriniz ve %80'i bildikleriniz hakkında nasıl hissettiğinizdir." - Jim Rohn

Çevrimdışı TA2BN

« Yanıtla #4 : 17 Şubat 2021, 15:52:56 »
Gençler hepinizi tebrik ederim, iyiki sizler varsınız.
Çalışmalarınız karşılığında aldığınız başarı takdire değer.Yılmak yok, çalışmaya devam.
TA2BN Rebi . 73 

Çevrimdışı TA4CS

« Yanıtla #5 : 18 Şubat 2021, 22:14:31 »
Tebrik eder başarılarınız devamını dilerim 73.
Dürüstlük Pahalı Bir Mülktür Ucuz İnsanlarda Bulunmaz.
'' Okumazsan yerin şantiye; Dinlenmeden parmak.banma krem şantiye.''
EFELER-AYDIN
KM37WU
37° 50' 05'' N
27° 50' 22'' E