Gönderen Konu: ADIM GELEN 2020 YILI TAKVIMI  (Okunma sayısı 359 defa)

Çevrimdışı TA2BN

ADIM GELEN 2020 YILI TAKVIMI
« : 24 Aralık 2019, 12:30:32 »
Arkadaşlar,
Yılbaşı nedeni ile iş yapmış olduğumuz Avrupalı bir firma, UPS ile  bir adet 2020 yılı takvimi göndermiş.Belgeye de 10EU  sembolik bir değer yazmış.Buraya kadar iyi .Yeni   gümrük kısıtlamalarına göre artık gümrüğe  ne gelirse gelsin, gümrük ödenerek çekilecek eski limitler kalkmış.
  Konuya ait  mevcut Seçenekler:
1-  takvim/ veya eşya geri gidecek  masrafı kim ödeyecek?
2-Takvim/ eşya gümrüğe terk edilecek,
3-  120euro ordino bedeli ödenip bir adet 10euroluk 2020 takvimi/ eşya  gümrükten çekilecek.
4-  ayrıca UPS  buna ait ordino için 200TL de talep etmiştir.
Yukarıda  yazılı hikaye  ülkemize gelecek olan bir eşya veya benzeri mamul için gelmiş bulunduğumuz son durum bundan ibarettir.İlan olunur.
73 de TA2BN

Çevrimdışı TA4MU

Ynt: ADIM GELEN 2020 YILI TAKVIMI
« Yanıtla #1 : 24 Aralık 2019, 12:40:03 »
merhabalar Rebi bey,bir arkadaş amatör telsiz getirtdi amerikadan ne kadar söylesemde devlet postası yerine ups kargo ile almış,15 gündür almaya çalışıyor alamıyor.şimdide geri göndermek için uğraşıyor.ups mi benden uzak dursun.

ta4mat 73.

Çevrimdışı TA3ONK

« Yanıtla #2 : 31 Aralık 2019, 00:04:26 »
Ticari olmadığını belgelendirdiğiniz zaman Ups herhangi bir beyanname ücreti talep etmiyordu. Öncesinde fatura bilgileri, içerik bilgilerini mail atarak vergi çıkarsa vergisi çıkmazsa herhangi bir ücret ödemeden Ups’ten ürünlerimi aldım ama son gümrük değişikliklerden sonra Ups ile hiç gönderi almadım.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çevrimdışı TA2BU

« Yanıtla #3 : 20 Şubat 2021, 13:37:27 »
Geçmişte DHL ile benzer sorunlar yaşamıştım, zor zanaat:

Yılbaşından beri, normal posta ile gelen QST dergime de 17.59TL ödeme yapmam gerekiyor.
Gümrük Sunum 8TL
Damga vergi 80krş
Gümrük 8.79TL

Çevrimdışı TA7EB

« Yanıtla #4 : 20 Şubat 2021, 14:08:34 »
bu bizim yaptığımız hobinin nasıl bir faaliyet olduğunu anlatamamız ve kendimiz ifade edemememizden dolayı da olmazmı acaba bir araya gelinse amatör belgesi ile ticari olmayan malzemelerden gümrük alınmaması için çalışma yapılsa türkiye yi temsil eden abilerimiz bu işe el atsa bizlerin yapması gereken ne varsa bizlerde destek versek bu tür işlerimimi remi kanallardan çözsek ne kadar güzel olu ama.....hatta hobimiz olan qso larımızı belgeleyen qsl kartlardan bile gümrük istenir duruma gelmişiz biz neredeyiz ne yapıyoruz anlam veremedim..dilimin döndüğünce kimseyi kırmak değil bir şeyler yapmak gerekli diye yazdım  herkese 73