Gönderen Konu: Linux+wsjtx  (Okunma sayısı 738 defa)

Çevrimdışı TA3EC

Linux+wsjtx
« : 18 Aralık 2019, 08:15:05 »
   Birkaç aydır yaşlı dizüstü bilgisayarımda Linux kullanmaya başladım. Linux'te çok yeniyim.Ayaklarımın üstünde yardımsız durabilecek kadar da öğrendim Linux'ü. Fakat, ne yaptıysam wsjt-x programında "bad message" hatasını gideremedim. Yani hala devam ediyor. Fotograflar herseyi anlatıyor. Aynı program jt-65 moddunda sorun yok. Sorun ft-4/8 modlarında. Ustalarım bu konuda ne derler? sorun nasıl düzeltilir?
  Kalın sağlıcakla...

Çevrimdışı TA2NC

Ynt: Linux+wsjtx
« Yanıtla #1 : 18 Aralık 2019, 08:49:12 »
Cok fazla bu hatayi bildiren yok.En son 2.0 da bu sorun duzeltilecek yazilmis ama ne oldu sonucu bilemiyorum.

WSJT-X yerine MSHV kullanmayi denediniz mi?

Çevrimdışı TA3EC

« Yanıtla #2 : 18 Aralık 2019, 08:55:08 »
Hızlı cevabınız için teşekkür ederim. Wsjtx yerine jtdx denedim. Sorun onda da var. Dediğiniz programı deneyip sonucu buradan yazacağım.73

Çevrimdışı TA3EC

« Yanıtla #3 : 22 Aralık 2019, 15:51:42 »
   Bugün başka bir Pc'ye 32 bit xubuntu kudum. wsjtx ve jtdx programlarının her ikisi de "bad message" hatası verdi. MSHV_Linux'de MSHV_226_armv7l- ve MSHV_231_Ubuntu_x86_64 yazılımları ise './MSHV_22x ' komutuna "Böyle bir dosya ya da dizin yok" dediler. Galiba yeni sürüm beklemem gerekecek. Belki düzeltirler.

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #4 : 22 Aralık 2019, 18:09:52 »
MSHV nin linux versiyonunu ben denemedim ama, bir cok amator hem 32 hem 64 bit olarka yogun sekilde kullaniyor.
yanlis binary i calistiriyor olabilir misiniz?

Çevrimdışı TA3EC

« Yanıtla #5 : 23 Aralık 2019, 18:26:32 »
Oguzhan bey,
Linux versiyonları google drive'dan indiriliyor ve doğru hatırlıyorsam orada da üç farklı sürüm var.
MSHV_22x_armv7l-
MSHV_2xx_Ubuntu_x86_64
raspian sürümü

hatam vardır belki. Birisi ben çalıştırdım diyene kadar beklerim.

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #6 : 24 Aralık 2019, 12:38:16 »
Sadece 64 bit destegi var gorunuyor.
Size tavsiyem eger uygunsa bilgisayarinizi 64 bite cevirmeniz, degil ise, source code tan derlemeniz.

32 bit kullanan pek kalmadigi icin diger yazilimlarda da gerekli testlerin yapilamis olmasi mumkun.

Çevrimdışı TA3EC

« Yanıtla #7 : 26 Aralık 2019, 22:31:03 »
Bu akşam daha önce kurup denediğim ubuntu-xubuntu-lubuntu-pardus'dan sonra linux-mint kurdum. Bu son. Sonucu yarın yazarım.

Çevrimdışı TA3EC

« Yanıtla #8 : 27 Aralık 2019, 16:14:11 »
Denediğim bütün linux sürümlerinin hepsi:(ubuntu,pardus,mint,xubuntu,lubuntu)
chirp;
wouxun 9d-programlayamadı, Yaesu 7800/8900-programladı
wsjt-x; hiç bir sürümde çalışmadı."bad message" hatası verdi
cqrlog: kararsız. bazen çalıştı-bazen çalışmadı.
Linux-Mint'le devam...

Bu arada Bilal amca Linux bölümü açsa iyi olmaz mı?

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #9 : 28 Aralık 2019, 09:05:06 »
Nedim Bey,

Yukarıda sağdaki arama kutucuğuna "linux" yazdım arattım. Toplam 48 tane mesaj geldi. Kabaca baktığımda ancak beşte biri linux ile doğrudan ilgili. Bu kadar az mesaj için maalesef başlık açamıyorum. Yoksa ben yılda bir iki defa bakıp, mesaj sayısı artmış konular için yeni başlıklar açıyorum. Belki bir gün mesaj sayısı artar ve Linux için de bir başlık açarız. Sağlıcakla kalınız. 73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA3CP

« Yanıtla #10 : 01 Şubat 2020, 10:42:18 »
Terminal uygulaması ile komut satırına geçin.
export LC_ALL=C
Komutunu yazın daha sonra aynı terminalde wsjtx komutunu yazarak programı terminalden başlatın
Sorun genelde fortran kütüphanelerinden kaynaklanıyor.
Problem çözülmezse terminaldeki ekran görüntüsünü paylaşın.
73
TA3CP Haluk, 73

Çevrimdışı TA3EC

« Yanıtla #11 : 04 Şubat 2020, 15:42:01 »
Cevabınızı bugün gördüm. Verdiğiniz cevap için de teşekkür ederim. Sorun ne oldu peki; düzeldi. Tekrar teşekkür.73

Çevrimdışı TA3CP

« Yanıtla #12 : 04 Şubat 2020, 20:29:18 »
Sorununuzun çözüldüğüne sevindim.
Eğer sorun mesajda yazılanlar ile giderildi ise bunu basit bir  script ile otomatik hale de getirebilirsiniz.
73
TA3CP Haluk, 73

Çevrimdışı TA3EC

« Yanıtla #13 : 05 Şubat 2020, 12:23:18 »
  Haluk bey, her defasında wsjtx'i açtığımda terminalden ''export LC_ALL=C'' komutunu vermem gerekiyor. basit bir script ile otomatik nasıl düzeltilir?
  Aslında can sıkıcı bir sorun da fldigi'de var. İlk zamanlarda kurulum esnasında ''hamlib no'' hatası  verdiği için cat yapamıyordum. Bu sorunu aştım. Hamlib var artık. Bu seferde HAMLİB sekmesine check koyup ''initialize' dediğimde check kalkmış oluyor. Yani cat gene yok. wsjtx, jtdx ve diğerlerinde cat kontrol gayet iyi çalışıyor.
   Yardımcı olmanız dileğimle...73

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #14 : 05 Şubat 2020, 14:46:24 »
.bashrc dosyasinin icine girebilirsiniz.
bash calistiginda otomatik yukler.

LC_ALL=C
LANG=C
export LC_ALL LANG

seklinde girebilirsiniz.

Çevrimdışı TA3CP

« Yanıtla #15 : 06 Şubat 2020, 19:03:19 »
.bashrc dosyasinin icine girebilirsiniz.
bash calistiginda otomatik yukler.

LC_ALL=C
LANG=C
export LC_ALL LANG

seklinde girebilirsiniz.

Oğuzhan Bey'in yukarıda bahsettiği şekilde sorunun üstesinden gelebilirsiniz.
Fakat; bu durumda koşturduğunuz tüm uygulamalarda dil tanımlarının üzerine yazmış olursunuz.
Tavsiyem;
herhangi bir editörü açın (gedit, nano, vi, libreoffice vb) aşağıdaki metini (resim içinde bulunanlar) yazıp bunu wsjtx-baslatma.sh isimli bir dosya olarak kaydedin.

şimdi komut satırından yeni oluşturduğumuz ufak shell betiğine çalışma hakkı verelim. Dosyanızı başlangıç dizinine (/home/nedim/wsjtx-baslatma.sh ) kaydettiğinizi varsayalım.
chmod +x /home/nedim/wsjtx-baslatma.sh
şimdi ise başlangıç klasöründe iken terminalden ./wsjtx-baslatma.sh komutunu yazabilir veya herhangi bir yere kısayol oluşturabilirsiniz.
Kullandığınız dağıtıma göre kısayol oluşturma şekilleri değişiklik gösterebilir. Sizin kullandığınız ubuntu dağıtımında sanırım masaüstünde sağ tıkladığınızda
Yeni oluştur->Uygulamaya bağlantı sırası ile kısayol oluşturabilirsiniz.
Umarım anlaşılır bilgiler verebilmişimdir.
(shell komutlarını buraya yazmama editor izin vermedi. Ekran görüntüsü alıp resim olarak ekledim.
TA3CP Haluk, 73

Çevrimdışı TA3EC

« Yanıtla #16 : 09 Şubat 2020, 22:01:18 »
Cevap veren iki arkadaşıma da teşekkür ederim.
Haluk bey;

Çevrimdışı TA3EC

« Yanıtla #17 : 09 Şubat 2020, 22:04:16 »
ik fotoğraf yükledim.
Bir hatam yok sanırım. Ama bir sorun var.

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #18 : 09 Şubat 2020, 23:01:48 »
komutun basina sudo ekleyip oyle deneyin
sudo chmod +x .... gibi

Çevrimdışı TA3EC

« Yanıtla #19 : 10 Şubat 2020, 08:10:31 »
komutun başına sudo eklendi.