Gönderen Konu: AAlog ve Icom IC 7610 Haberleşme problemi Yardım ricası  (Okunma sayısı 105 defa)

Çevrimdışı TA2FE

Arkadaşlar Selamlar,

Uzun zamandır kayıtlı olarak AALog programı kullanıyor idim . Cihazımı yenileyip ICOM IC7610 aldıktan sonra program içindeki menüde olmadığı için cihazı tanımadı.  Bende bu arad HRD programına geçtim . Ama Yenilenen AALog programında artık ICOM IC7610 var ve ben bu programıda aktif etmek istiyorum .

Programı kurup ICOm driver ları yükledikten sonra cihazı tanıtmama rağmen Band Master proramı çalışıyor gibi yapıp çalışmıyor :)
Nasıl oluyor derseniz  IC 7610 u görüyor fakat yeni log kaydetmek için QSO açılınca cihazdaki ferkans ve  mod o tarafa aktarılmıyor.
Ben HRD için yapmış olduğum değişiklikten mi oldu yoksa başka bir şeyi mi atlıyorum bulamadı .
Acaba bu programı ICOM 7610 ile kullanan var mı?. Ben diğer ICOM cihazlarım da problem olmadan tanıtıp kullanmakta idim.
Ama burada takılıp kaldım .
ICOM 7610 cihazı resetlemek istemedim . HRD ve WSTC-X programı beni yeterince uğraştırdı  nihayet TA2LG Halil arkadaşımızdan ciddi yardım alarak çalışır hale getirebildim .

Üstüne üstlük bu hafta yarışma var bende bu programı kullanmak içln elimden geleni yapıyorum .
Dün akşam itibari işle yine kayıtlı WriteLog programını kurdum ve en azından kontest için bir alternatifim var.
Acaba bu durumla karşılaşmış veya çözümü olan bir arkadaşım var mıdır ?

Şimdiden yardımlar için teşekkürler.

TA2FE

Emin
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Loc: KN 40 PT
Tuzla - İstanbul

Çevrimdışı TA4J

Ynt: AAlog ve Icom IC 7610 Haberleşme problemi Yardım ricası
« Yanıtla #1 : 20 Kasım 2019, 13:43:57 »
Emin abi sırf problemine yardımcı olabilirim belki diye programları indirdim kurdum ama band master programında Rig control kısmında 7610 u göremedim 7600 var listede.
TA4J
(ex. TA4PR)
Ali PARGAN
Aydın

Çevrimdışı TA2FE

« Yanıtla #2 : 20 Kasım 2019, 14:17:18 »
Ali Selam,

Yeni indirdiğimde ben 7610 u buldum hatta 7610-d olarak dijitali de kurmuş. Akşam gidince sana  bendeki versiyonu yollarım ama var Buldum :)

Selamlar

Emin
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Tuzla - İstanbul

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #3 : 20 Kasım 2019, 15:42:05 »
Çare N1MM :D

Çevrimdışı TA2FE

« Yanıtla #4 : 20 Kasım 2019, 15:45:26 »
Oğuzhan Selam,

Hayır dememeyi öğrendim artık ama hali hazırda alıştığım ve çok kullandığım program olunca devam etmek istedim .
Ama benim öğrenebilmem için birinin bana anlatması daha etkili oluyor . Ondan sonra karıştırmak beni öğrenmede daha sabırlı hale getiriyor.
Selamlar

Emin
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Tuzla - İstanbul

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #5 : 20 Kasım 2019, 16:04:49 »
Bir contestte bize eslik et uygulamali ogreteyim abi ayip ettin :D
AALog ' ta uzun sure kullanmis biri olarak mutlulugu n1mm de buldum diyebilirim

Bu arada, ozellikle multi kullanan operatorlerin cogu, ya da her yil ilk uce oynayanlarin cogu Wintest kullaniyor. Ama ona 40-50 dolar veremem simdi :d