Gönderen Konu: Banggood Siparişim Gümrüğe Takıldı.  (Okunma sayısı 561 defa)

Çevrimdışı TA1KBE

Banggood Siparişim Gümrüğe Takıldı.
« : 17 Kasım 2019, 16:15:46 »
Arkadaşlar Merhaba amatör lisansımı yeni aldım. Banggood üzerinden Baofeng Uv5r siparişi verdim.Ancak ürün gümrükten "Güvenli değil" gerekçesi ile geri döndü.(bilgiyi satıcının attığı mail ile öğrendim.) Bildiğim kadarı ile gümrük yetkilisinin benimle iletişime geçip lisansımı talep etmeleri gerekiyordu.Ancak hiçbir işlem yapılmadan geri gönderilmiş. Şimdi ürünü satıcı bana tekrar gönderecek. Yine aynı prosedürlerden geçek olan ürün için ne yapmalıyım ? Bu durumu daha önce yaşayanlar varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.

Çevrimdışı TA5AE

Ynt: Banggood Siparişim Gümrüğe Takıldı.
« Yanıtla #1 : 17 Kasım 2019, 18:09:35 »
BTK izinli cihaz listesinde yoktur. Başka izahı yok.

Çevrimdışı TA4IRS

« Yanıtla #2 : 17 Kasım 2019, 20:50:36 »
Bahsi geçen Telsizin BTK da kaydı var.

https://www.btk.gov.tr/class2devices?page=1&brand=baofeng&model=UV-5R

Bu kayıt vasıtası ile 2 cihazı gümrükten aldım.

Çevrimdışı TA1KBE

« Yanıtla #3 : 17 Kasım 2019, 23:03:54 »
Merhabalar Lütfi Bey cihaz Btk'da kayıtlı. Sanırım görevlilerin sorumsuzluğuna denk geldik. Ancak olay şu; aynı ürünü tekrar gönderecekler.Yine gümrükten dönmesini istemiyorum. Bunun için ne yapmalıyım?

Çevrimdışı TA7OHM

« Yanıtla #4 : 17 Kasım 2019, 23:07:29 »
Merhaba,

Bu tip cihazların çeşit çeşit varyantı var. Eğer cihazın kutusunun üzerinde 10W ibaresi gibi bir şey (yani 5W üzeri ise) varsa bu nedenle geri gönderilmiş de olabilir. Malumunuz el cihazlarında yönetmelik gereği 5W üstü cihaz da, kullanım da yasaktır. Durum bununla ilgili ise bence satıcı ile temasa geçip, 5W'lık bir cihaz talep edin derim.

Çevrimdışı TA5AE

« Yanıtla #5 : 17 Kasım 2019, 23:09:23 »
Maaşesef hiç bir fikrim yok. Memurların farklı yprumlaması. İnş. sorunsuz elinize geçer temennisiyle. 73

Çevrimdışı TA1KBE

« Yanıtla #6 : 17 Kasım 2019, 23:26:49 »
Lütfi Bey cevabınız için teşekkür ederim.

Fatih bey ürün linki burada:

https://tr.banggood.com/Upgrade-BaoFeng-UV-5R-Walkie-Talkie-VHUHF-Dual-Band-Two-Way-Radio-Transceiver-3800mah-Battery-p-1139966.html?ID=43101&cur_warehouse=CN

Cihaz 5 watt standart kutu ile gönderiliyor. Daha önce bu site ve bu satıcıdan alan Türkler de var yorumlarda.Hiç bir sorun olmadı diyorlar.Bu aşamadan sonra ne yapabilirim?

Çevrimdışı TA7OHM

« Yanıtla #7 : 17 Kasım 2019, 23:31:07 »
Fatih bey ürün linki burada:

https://tr.banggood.com/Upgrade-BaoFeng-UV-5R-Walkie-Talkie-VHUHF-Dual-Band-Two-Way-Radio-Transceiver-3800mah-Battery-p-1139966.html?ID=43101&cur_warehouse=CN

Cihaz 5 watt standart kutu ile gönderiliyor. Daha önce bu site ve bu satıcıdan alan Türkler de var yorumlarda.Hiç bir sorun olmadı diyorlar.Bu aşamadan sonra ne yapabilirim?

Burak bey tekrar merhaba,

Yani kanuna kurala göre bu cihazın ülkeye girmesinde bir sakınca yok gibi görünüyor. Gümrükte bu tip şeyler olabiliyor; yurtdışından kocaman HF getirirsiniz kimse sormaz, 3 tane konnektör alırsınız hoop hemen çağırırlar. :) malesef siz bu gibi bir duruma denk gelmişsiniz. Yukarıdaki BTK linkinden bir çıktı alın, yeni gönderi gümrüğe geldiğinde elinizde o çıktı ve ehliyetiniz bulunsun, vergisini ödeyerek teslim alırsınız. Eğer tekrar size ulaşmadan sorgusuz sualsiz geri gönderilirse, ben sizin yerinizde olsam bu durumu önce Gümrük Müdürlüğü'ne bir dilekçe ile sordururum. Sonuç alamazsam CİMER vb. gibi daha üst kurumlarla paylaşırım.

Öncelikle sizin cihazınız tekrar bir gelsin de, sonrasına sonra bakarsınız. Şimdiden hayırlı olsun. :)

Çevrimdışı TA1KBE

« Yanıtla #8 : 17 Kasım 2019, 23:36:36 »
Fatih Bey teşekkür ederim cevabınız için. Yarın kargoya verilecek. Hafta içinde ülkeye gelir diye düşünüyorum. Tekrar deneyimlerimi buraya paylaşırım.
Teşekkür ederim.

Çevrimdışı TA1KBE

« Yanıtla #9 : 11 Aralık 2019, 19:43:30 »
11.12.2019 Tarihi itibari ile Baofeng Uv5r cihazımı gümrükten teslim aldım.61 tl vergi ödedim.Satıcı siteden geri ödeme için mail attım cevap bekliyorum. Gümrüğe girdiğim anda paketin içinde ne olduğu soruldu.Amatör telsiz cihazı olduğunu belirttim.Lisansımı sordular.Lisansımın a4 çıktısını onlara teslim ettim.Ürün faturası yanımda olduğu için ücreti fatura üzerinden değerlendirdiler.Çalışanlara teşekkür ederim.Lisansımı gördükten sonra "Arkadaşı bekletmeyelim lisansı var" diyerekte yardımcı oldular.

Sitede yardımcı olan bütün büyüklerime de teşekkür ederim.

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #10 : 12 Aralık 2019, 08:24:01 »
Sansiniz varmis vermisler. Cunku Baofeng UV-5R cihazi artik sakıncalı yasakli cihaz listesinde.

Onceden her ne kadar izin verlmis cihazlardan biri olsa da, birkac haftadir yasakli cihazlar listesine alinmis durumda.
Muhtemelel sebebi, emisyon degerlerine uygun olmamasıdır.

Çevrimdışı TA2DJ

« Yanıtla #11 : 13 Aralık 2019, 16:41:57 »
Herkese selam,

BTK'nın sayfasındaki duyuru aşağıdadır..
---------------------------------------------------------------------------
Kamuoyuna Duyurulur (Güvensiz Olduğu Tespit Edilen Cihazlar)

Kurumumuz tarafından 4703 Sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu, Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal Ekipmanları Yönetmeliği ile Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal Ekipmanlarının Piyasa Gözetimi ve Denetimine Dair Yönetmelik ve ilgili mevzuat çerçevesinde yürütülen Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) faaliyetleri sonucunda; aşağıda yer alan listede sayılan üreticilere ait olan ve aynı listede türü/markası/modeli belirtilen ürünlerin güvensiz olduğu tespit edilmiştir.

Güvensiz olduğu tespit edilen bu ürünlerin piyasaya arzı yasaklanmış olup, piyasada bulunan ürünlerin toplatılmasına karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
-----------------------------------------------------------
Amatör El Telsiz Cihazı (Dual Band Fm Transmitter)
BAOFENG UV-5R

UHF El Telsiz Cihazı
BAOFENG BF-888S

Çevrimdışı TB6BHK

Telsizlerin resmi kurumlara bildirilmi, güvenlik sertifikası
« Yanıtla #12 : 15 Aralık 2019, 18:32:54 »
 Değerli arkadaşlar 

Bir sorum var     
     ynt: Telsizlerin resmi kurumlara bildirimi. Güvenlik sertifikası    26721.msg 74442.html

« Yanıtla #12 : 14 Mart 2013, 07:48:57 »
      www.telsizciler.org/index.php/topic, 26721.msg 74442.html

adresinde bu tip cihazlar hakkında kullanım endişerim olmuştu.
Yanılmıyorsan şu an endişelerim sanki gerçek olmuş gibi.
Bu tip cihazların düşük güçteki frekansları ölçebilmede rolleri büyük,
 Oysa ki pek çok frekans ölçerler alıcı osilatör frekansını duyarsızlık
 nedeniyle ölçemiyor. Amatörler için önemli bir kayıp
73       Hüsnü Köktürk           husnu66tr@yahoo.com
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2019, 18:37:56 Gönderen: TB6BHK »

Çevrimdışı TB6BHK

Ynt: Yasak kapsamına alınan iki adet telsiz hakkında
« Yanıtla #13 : 16 Aralık 2019, 09:06:40 »
Değerli arkadaşlar
bir üst yazıda anlatmak istediğim sahifenin adresini kısıtli imkanlarla
 tam yazamadım.
Tartışma yapılan adres aşağıdadır. 2013 yılında yapılan bu tartışmada
emeği geçen arkadaşlara ve okuyuculara esenlikler dilerim. İnşallah bu adres iyi çalışır

http://www.telsizciler.org/index.php/topic,26721.msg74442.html
73         Hüsnü Köktürk        husnu66tr@yahoo.com
« Son Düzenleme: 16 Aralık 2019, 09:14:41 Gönderen: TB6BHK »