Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
Kirisun PT8100-03
TA8A:
Cengiz Bey,
Sorununuzu çözmenize sevindim. Kirisun PT-8100 Mikrofon bağlantılarının aşağıdaki gibi olması gerekiyor. RJ-45 pin numaraları bir önceki mesajımdaki resimde bulunmaktadır.
3-MIC
5-PTT
6-GND
İyi çalışmalar dilerim, 73
Bilal Ekmekci, TA8A
TA2ICJ:
Bilal Bey Merhaba
Yardımınız için tekrar teşekkür ederim. Tarif ettiğiniz şekilde mic bağlantıları da düzgün çalıştı. Sayenizde hurdadan temin etmiş olduğum bir telsiz ve yine başka bir hurdadan temin etmiş olduğum el mikrofonunu kurtarmış oldum.
Türker Bey Merhaba
Cihazı programlamak için şu yazılımı ksp8100_V1.28 aşağıdaki linkten indirmiştim.
https://www.fatwiredist.ca/twr/vamr/pt-8100-vhf
TA2ICJ:
Selamlar
Kirisun PT8100 438-470Mhz arası çalışıyor.
439.150 rölesi için Rx 439.150 Tx 431.550 olarak ayarladım fakat tx frekansı cihazın çalışma aralığı dışında olduğu için röleyi dinleyebiliyorum fakat röleye giremiyorum.
Bu telsizle bu problemi çözebilir miyim yoksa sadece simplex kanallar için mi kullanabilirim?
Teşekkürler
TA3HEB:
Cengiz bey merhaba. Tone bilgisi girmediyseniz bahsettiğiniz gibi dinleme yapabilirsiniz, fakat röle sizin tonsuz gönderinizi duysa da alıp TX'e geçmez.
Eğer 438-470 aralığıyla ilgili sorun varsa simplex frekanslarda da sıkıntı yaşarsınız.
TA2ICJ:
Emre Bey Merhaba
Cevabınız için teşekkür ederim. Bendeki Krisun modeli 438MHz-470Mhz arası RX-TX yapabiliyor.
Bilgisayar üzerinden programlarken örneğin 438MHz Transmit ve 438MHz Receive olarak kanal atarsam, bu kanalda simplex görüşme yapabiliyorum.
Fakat bildiğiniz üzere 439.150 rölesine girebilmek için , dinleme 439.150MHz üzerinden yapılabiliyor. Röleye transmit yapabilmeniz için - shift 7.600 mhz ile 431.550MHz den transmit yapmak gerekiyor. Benim telsizim de 438MHz nin altına inmediği için röleye transmit yapamıyorum. Acaba cihaz içinden modifikasyonla frekansı genişletmek vs mümkün müdür? Çünkü bendeki kanal güncelleme yazılımı ile maalesef frekans aralığı değiştirilemiyor.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git