Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
Kirisun PT8100-03
TA2ICJ:
Selamlar
Kirisun Pt8100-03 (438-470Mhz) bir araç telsizim var. Cihaz üzerinde Röle yazılımı olduğu için, cihazı amatör rölelerde kullanmak için yazılım atmam gerekiyor. TR distribütörüyle konuştum, (438-470Mhz) aralıktaki kullanmak istediğim frekans listesini verirsem telsizin yazılımını güncellemek için yardımcı olacaklar fakat örneğin 439,150 rölesi için sadece dinleme yapabileceğim. TX için 431,550 olarak gönderme yapamayacağım.
Bu problemi nasıl çözebilirim ?
Elinde bu cihaza uygun programlama kablosu ve programlama yazılımı olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Saygılarımla
TA2ICJ:
Selamlar
Kirisun Pt8100 için programlama yazılımını buldum fakat programlama kablosu için internette pin konfigürasyonunu bulamadım.
Servis manualinde, telsiz önündeki rj45 in dizilimi aşağıdaki fotoda belirtilmiş fakat kısaltmalardan hangi pinleri bağlamam gerektiğinden emin olamadım.
Yorumlarınızı alabilir miyim
TA8A:
Cengiz Bey,
Hiç bir yerde açık olarak bağlantı şemasını bulamadım. Fakat orijinal programlama kablosu resimleri ile bir Rus sitesinde PT-8000 ile ilgili yazanı çapraz kontrol ettim. Çünkü PT-8000, PT-8100, PT-8200 ve PT-817 cihazları aynı program kablosuyla programlanıyor. Ayrıca sizin mesajınızda bulunan resimden ve PT-8100 servis kitabından GND ucunun 6 numara olduğunu kesinleştirdim. Yine de PT-8000 servis kitabındaki mikrofon bağlantısını da kontrol ettim. PT-8100 ile aynı.
Sonuç olarak aşağıdaki sıralama çıktı. Bu bağlantıyı deneyebilirsiniz, çalışacağını düşünüyorum.
2-TX
5-RX
6-GND
İyi çalışmalar dilerim. 73
Bilal Ekmekci, TA8A
TA2ICJ:
Bilal Bey Merhaba
Zaman ayırıp araştırma yaptığınız ve detaylıca tarifiniz için çok teşekkür ederim.
Aslında ben de 409 telsiz ekipmanı satan sitede kablo resiminden 2,5 ve 6 pinlerinin bağlı olduğunu görmüştüm fakat gnd haricinde diğer iki pin rx tx gibi etiketlere denk gelmeyince herhalde sitede üniversal bir resim kullandılar diye düşünmüştüm.
Sizin de cesaretlendirmeniz sayesinde kabloyu hazırlayıp test ettim ve tarif ettiğiniz şekilde cihazı programlayabildim. Çok teşekkür ederim.
Elimde HN-PTT etiketli bir handset mevcut. Ucundaki Mic konnektörü çıkarıp rj45 konnektör ile krisun a uyumlu hale getireceğim. Mic connectörde 3 pin bağlı. Gnd Mic ve ptt. Bunları rj45 de hangi pinlere bağlamam konusunda da fikrinizi alabilir miyim?
Saygılarımla
TA3Q:
Cengiz Bey ;
İyi günler dilerim. Kirisun PT 8100-03 ile ilgili kablo ve program sorununu çözmüşseniz. Benimde elimde Kirisun PT 8200-01 model 136-174 MHz olan VHF cihaz mevcut hali hazırdaki üzerinde yüklü olan amatör kanallarda değişiklik yapmak istiyorum. Rus siteler aracılığı ile bir program buldum fakat versiyon farklı, alt versiyon zannederim. Benim bulduğum KSP8000_V1.19 olanı eğer sizlerin kullanmak istediği program farklı ise paylaşmanız mümkün müdür? Yardımlarınız için teşekkürler. 73' TA3Q Türker Ali BAŞLAYICI
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git