Gönderen Konu: Aydan yansıtarak VHf de Türk istasyonu ile qso  (Okunma sayısı 287 defa)

Çevrimdışı TA1D

Aydan yansıtarak VHf de Türk istasyonu ile qso
« : 11 Temmuz 2019, 18:13:33 »
EME aydan yansıtma konusunda yıllardır yurt dışındaki istasyonlarla qso yapıyordum,  Ankara da ikameth eden arkadaşım TA2NC Oğuz son yıllarda EME haberleşmesine başlamış olmasına rağmen bir türlü TA dan TA ya qso imkanımız olmamıştı.
Bu yıl 6-7-2019 günü yaptığımız denemede birbirimizi duyduk.
08.51 UTC de başladığımız test başarılı olunca Türkiyede ilk kez iki Türk istasyonu birbiri ile aydan yansıtarak qso yapmış oldu.
iki locator arası 350 km cıvarı olmasına rağmen radyo sinyallerimiz yaklaşık 780000 km yol kat ederek birbirimize ulaştı.
Jt65B modu EME haberleşmesinde en çok kullanılan mod ile yapılan qso TA dan TA ya türkiyede bir ilki de beraberinde getirdi.
EME haberleşmesi CW ve SSB olarak da çok kazançlı antenleri olan  istasyonlar arasında yapılabilmektedir.
WSJT ekranında qso bitiminden sonra ekranda kalan decod edilmiş bilgiler görülmektedir. Sağda farklı çağrı işreti ise başka bir istasyonla yeni bir eme qso ya başlarken ekran kopyası alınmıştır.

TA1D/3  Kadri KM39BP

Çevrimdışı TA2NC

Ynt: Aydan yansıtarak VHf de Türk istasyonu ile qso
« Yanıtla #1 : 11 Temmuz 2019, 18:53:38 »
Kadri hocam , yeni antenlerinle bir ara da Tropo deneyelim.

EME konusunda sizden çok şey öğrendim. Böyle bir ilki sizinle yapmak bana ayrı bir mutluluk verdi.

Tekrar teşekkürler.

73

Çevrimdışı TA4CS

« Yanıtla #2 : 11 Temmuz 2019, 20:22:09 »
  Tebrikler başarılarınızın devamını dilerim.
Saygılarımla 73
Dürüstlük Pahalı Bir Mülktür Ucuz İnsanlarda Bulunmaz.
'' Okumazsan yerin şantiye; Dinlenmeden parmak.banma krem şantiye.''
EFELER-AYDIN
KM37WU
37° 50' 05'' N
27° 50' 22'' E

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #3 : 12 Temmuz 2019, 08:26:43 »
Tebrikler arkadaşlar, sizlerle gurur duyuyoruz. Bu tarz çalışmaların artması ve yaygınlaşması dileklerimle, 73.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA2NUH

« Yanıtla #4 : 14 Ocak 2020, 03:34:06 »
Bizlerin de ufkunu açan işler bunlar. Her ikinize de tekrar tekrar tebrikler...
"...Paramız yoktu. Bu büyük kuvvetten mahrumduk. Bizim elimizde tek kuvvet vardı: telgraf direkleri..."
Mustafa Kemal ATATÜRK