Gönderen Konu: Kötü Niyetli Amatörler  (Okunma sayısı 376 defa)

Çevrimdışı TA1MD

Kötü Niyetli Amatörler
« : 09 Haziran 2018, 11:36:04 »
Değerli arkadaşlar,
Bu yazıyı yazıp yazmamak konusunda çok düşündüm ancak başka amatör arkadaşlarımın da maddi/manevi zarara uğramaması adına yazma kararı aldım. Elimizde kesin bir delil olmadığı için hukuki yola başvurmuyoruz, yada kendisini burada ifşa etmiycem.

Çok yakın bir arkadaşım bundan bir süre önce, kısa bir süre benim de kullandığım 0 temizliğine kefil olacağım cihazını sattı. Cihazın kesinlikle en ufak bir kusuru olmadığını biliyorum. Satın alan kişi cihazda arıza olduğunu iade etmek istediğini söylemiş. Arkadaşım iyi niyet göstermiş ve kabul etmiş. Arızalı olduğu söylenen parçayı da o sırada yurtdışında olan bir arkadaşına sipariş etti. Ben yanına gittiğimde cihazı yeni parçayı takmak üzere söktüğümüzde parçanın daha önce kırılmış, birkaç kez sökülmüş, yapıştırılarak tamir edilmeye çalışıldığını gördüm. Neyse dedik oldu artık yapacak birşey yok. Ancak daha sonra cihazın çıkış da yapmadığını fark ettik.

Kısacası, alan kişi ya komple cihazı değiştirdi, yada yedek parça olarak kullanıp arta kalanı bize geri gönderdi. Aynı cihazdan yakın zamanlarda satılık ilanını da görünce bu uyarıyı yapmak istedim. Bi insan niye sürekli aynı marka ve aynı model cihazı alır ve satar?

Alım satım yaparken cihazı mümkünse bizzat denetin/deneyin. Satarken cihazın seri nosunu da yazarak şu tarihte şu seri numaralı şu marka model cihazımı, bataryası/enerji kablosu/xyz model mikrofonu vs. ile birlikte arızasız olarak x tl/usd/euro karşılığı şu kişiye devir ettim/aldım şeklinde bir a4 kağıt yazın iki taraflı imzalayın ve bunu saklayın. Genel olarak cihazın ve özellikle seri nosunun fotolarını çekin. Görünen bir kusuru, arızası varsa fotosunu çekin. Kargo bilgilerini, eft/havale makbuzunu saklayın. EFT açıklamasına marka model veya seri no ile cihazın ücreti diye açıklama yazın.

Aklıma gelenler bunlar. Eğer başka önerisi olan arkadaş varsa aşağıya yazabilir. Bu ülkede para kolay kazanılmıyor, kaliteli/markalı amatör ekipman kolay alınmıyor. Asgari ücretin 3-5 katını veriyoruz bir hf cihaza. Bazılarımız bu hayal uğruna aylarca para biriktiriyor. Kötü niyetli kişilere dikkat edelim. Eskiden amatör, bizden deyip güvenirdik birbirimize. Aramızda bir süredir çağrı işareti olan ancak bizden olmayan kişiler var. Yanılmayın, aldatılmayın.

88, 73

Çevrimdışı TA2GC

Ynt: Kötü Niyetli Amatörler
« Yanıtla #1 : 09 Haziran 2018, 23:03:02 »
geçen sene bir arkadaşım TS440 satın almış,satıcı cihazın tüm fonksiyonlarını  eksiksizce yerine getirdiğinidefalarca bir özgüven içinde beyan etmiş,kozmetik olarak çokta kötü görünmediği için almış,satan kişi daha dün gece sabaha kadar qso yaptığını beyan edince cihaz çıkış yapmadığını farkedince ,kusuru kendisinde aramış,dolaylı yoldan dostluklarla cihaz bana ulaştı,cihazı beraberce söktük,iki adet sürücü transistörünü üzerinde olmadığını görünce ,abi sen ne gerekiyorsa yap ,çünki katil olmak istemiyorum dedi,umarım bu yazıyı okursunuz arkadaşlar,bir gün üç kuruş için kendinizi çok zor durumda bulabilirsiniz,alım satım esnasında birinin koyun yerine konması onun gururunu incitebilir kurt'ta olsanız istenmeyen zararlar görebilirsiz...

Çevrimdışı TB5CIV

Ynt: Kötü Niyetli Amatörler
« Yanıtla #2 : 08 Temmuz 2018, 23:39:12 »
O Zaman Çağrı İşaretlerinide Yazın Yayınlayınki
Gerçek Amatör Arkadaşlarımız Mağduriyete Uğramasınlar.73