Gönderen Konu: tacallbook'da kayıtlı adresler hk.  (Okunma sayısı 2616 defa)

Çevrimdışı TA8A

Ynt: tacallbook'da kayıtlı adresler hk.
« Yanıtla #20 : 18 Aralık 2012, 16:19:00 »
Mehmet Amca,

16:07 de yayına alındığını gördüm.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA0SI

« Yanıtla #21 : 30 Ocak 2014, 22:27:23 »

Kıymetli arkadaşlarım, Bitlik yöneticileri, ta callbook' ta sadece isimleri olan bırakın adresi telefon

numarası bile olmayan amatörlere neden yer verilir ben anlamıyorum.Sn Bilal beyin konuya eyileceğini

diliyorum.Saygılarımla.

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #22 : 30 Ocak 2014, 23:21:06 »
Her şeyi yöneticilerden beklememek gerekir .Bazen kendi kendime soruyorum neyin peşindeyim diye  acaba  kimseyi kırmadan kimseden zarar görmeden kimseye zararvermeden  ve kimseninde kimseye zarar vermesine mahal vermeden bu hoby  ilerletmenin peşindemiyim .yoksa  cihaz alıp satıp  para kazanmanın mı peşindeyim  . tabiki para kazanmak için bu işi yapmıyorum  bu gunedekte  bu hobyden para kazanmadım hep verdim  zaman verdim para verdim .zaten bu iş benim için hoby . para kazanmanın peşinde olan amatörlükle ilgilenmeyen insanlar olamazmı olabilir bunun ayıp hic bir yanıda yok  yanlışta değil. bilgilerini paylaşanda olabilir paylaşmayan da olabilir sizinle telefondanda konuşan olabilir konuşmayanda olabilir hepsi normal dir  ama sizde  herkezi değiştirmeye ve  size yani kendi aklıma göre hizzalamaya calışmak cok doğru olmaz sizde bakarsınız nasıl bir insan neler yapıyor yazıyor konuşuyor ona göre tavrınızı takınırsınız  yoksa bilgileri , yargılamadan gereğini yaparsınız .herhalde butun gun cihaz satan ilanlar veren  amatörllükle ilgili bir faliyetten bahsetmeyen arkadaşada  yarışmalarda grup  olarak calışalım  diye kapısına gitmezsiniz .diyorum ya herkezin yeri ve değerini herkez kendi değerlendirir kimseyi zorlamakla bir yere gelinmiyor ve gelinmezde .73

Çevrimdışı TA3E

« Yanıtla #23 : 31 Ocak 2014, 09:07:09 »
Merhaba Bilal Amca

hazır konu açılmışken kullandığım özel çağrı işareti için bende bilgileri göndermiştim. TC3TC

09:05 tekrar gönderdim.

İzmir den selamlar

Alirıza ÖZSARAN - TA3E (TA3EL) - 555 025 16 77 
Küçük şahsiyetler; kişilerle uğraşır.
Vasat şahsiyetler; olaylarla uğraşır.
Büyük şahsiyetler; Fikirlerle uğraşır.

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #24 : 01 Şubat 2014, 10:09:29 »
Ali Rıza amca,

TA Callbook editörü Ömer Bey, TA3AK kısa zamanda halledecektir.

İyi çalışmalar diliyorum.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #25 : 07 Temmuz 2014, 10:18:36 »
Canberk Bey,

BİTLİK ve TA Callbook siteleri ile ilgili çalışmaları kendi işimden ayırabildiğim zamanlarda yapıyorum. Cumartesi Pazar genelde internet imkanım olmuyor. Aynı konu ile ilgili olarak arka arkaya gönderdiğiniz mesajlardan bir tanesini bu sabah cevapladım. TA Callbook kaydınızın silinmesini istemişsiniz. Cevabımda TA Callbook kaydınızı sildiğimde BİTLİK kaydınızı da sileceğimi, isterseniz ikisini birden silebileceğimi bildirdim.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA3D

« Yanıtla #26 : 27 Temmuz 2015, 09:43:56 »
Hem yazılanları okudum hemde bu vesile ile adres ve röle bilgilerinde güncelleme yaptım.
adres bilgisi güncellemesinde belge numarası zorunluğunun kaldırılmasından yanayım. Belge numaramı yayınlamak istemedim 11111111 olarak salladım gerçek belge numaram değil, boş kalsın.
Zorunlu alanlar için
Çağrı işareti
Ad
Soyad
Adres
Telefon
Locator
ve belgenin geçerlilik tarihi olabilir, süre bitimine bir kaç ay kala ilgilere mail gönderilerek belgelerini yeniletmeleri hatırlatılabilir.

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #27 : 05 Ağustos 2015, 14:46:27 »
Abdülkadir Bey,

TA Callbook'a kayıt olmak için ya da mevcut bilgilerinizi değiştirmek için gönderdiğiniz formda istenen Amatör Telsizcilik Belge Numaranız, TA Callbook dahil HİÇ BİR YERDE YAYINLANMAMAKTADIR. 

Ayrıca TA Callbook, bilgilerinizin şahsiliğine inanmakta, saygı duymaktadır ve bu sebeple aşağıdaki uygulamalar yapılmaktadır:

- TA Callbook'ta bulunan bilgilerinizin hiç bir arama motoruna kayıt olmaması için gerekli önlemler alınmıştır. Bu önlemlerin çalışıp çalışmadığını şöyle test edebilirsiniz. Çağrı işaretinizi ve isminizi yazarak Google ya da başka arama motorlarında aratırsanız TA Callbook kayıtlarınız gelmeyecektir.

- TA Callbook'taki bilgilerinize ancak www.tacallbook.org/call.shtml sayfasından çağrı işaretinizi yazarak ulaşabilirsiniz. Arama motorları, örümcekler, sorgulayıcılar bu bilgilerinize ulaşamamaktadır.

- Yukarıdaki iki durum resimleriniz için de geçerlidir. Hiç bir zaman resimleriniz arama motorlarında yer almamaktadır.

TELSİZCİLER sitesinde de e-posta adresleriniz açık olarak yayınlanmamaktadır. Ayrıca TELSİZCİLER sitesinin açık olan bölümlerine yazdığınız mesajlar hariç, diğer mesajlarınız da arama motorlarında yer almamaktadır.

Durumu bilginize sunar, iyi çalışmalar dilerim. 73

Bilal Ekmekci, TA8A
« Son Düzenleme: 05 Ağustos 2015, 15:15:52 Gönderen: TA8A »

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #28 : 29 Nisan 2016, 13:53:05 »
Daha once de birkac defa belirtilmis.
Tekrarda fayda var. Ornegin qrz.com da kayitli olmayanin sorgu yapmasi engelleniyor.
Burada da benzeri bir durum olmalı diye dusunuyorum.
Kontrol amacli her degisikligi kendinizin yapmanizi anliyorum. Ancak sorgu tarafinda da bir sınırlama olmalı.

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #29 : 03 Ağustos 2017, 14:00:30 »
APRS ekranımda gördüğüm bir işareti sorgulamaya kalkınca, ne TA Callbook'da ne QRZ.com da, hiç bir yerde bilgisine ulaşamadığım oluyor.

Bu kişilerin amatör telsizci belgesi olup olmadığı konusunda bile tereddüt yaşıyorum.. 

APRS Çalışacak arkadaşlar,

1- Lütfen kayıt olun,
2- Lütfen Beacon'nınıza ADINIZI yazın .

Saygılar,

Çevrimdışı TA3E

« Yanıtla #30 : 04 Ağustos 2017, 11:02:14 »
Merhaba Atilla hocam.

çok haklısınız bende kıyı emniyetinin sayfasına bakıyorum

en azından gerçek amatörse aktif

yanlış veya belge yenilememiş se pasif yazıyor

https://www.kiyiemniyeti.gov.tr/OnlineIslemler/dEfault.aspx?control=TelsizCagriIsretSorgu

73
Alirıza ÖZSARAN - TA3E (TA3EL) - 555 025 16 77 
Küçük şahsiyetler; kişilerle uğraşır.
Vasat şahsiyetler; olaylarla uğraşır.
Büyük şahsiyetler; Fikirlerle uğraşır.

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #31 : 04 Ağustos 2017, 11:11:51 »
Teşekkürler Alirıza Bey, burasını bilmiyordum.. :(

Her gün yeni bir şey öğreniyorum. TNX, 73!