Ana Sayfa > Eksantrik Çalışmalar ***

Amatör Uydular İle QSO

(1/4) > >>

TA3LKU:
Merhaba değerli amatör dostlar. Amatör telsizci belgemi 2017 Mayıs ayında aldım. Beni amatör telsizciliğe yönlendiren en önemli unsur amatör telsiz uyduları ile iletişim olmuştu. Ben de belgemi alır almaz bir Arrow II anten edinip (önce kendim birkaç anten denemesi yaptım ve memnun kalmadım) el telsizleri ile FM uydularda QSO yapmaya başladım. İlk hafta 16, sonraki haftalarda 20-30 QSO yapabilmeye başladım. Uydu ile yaptığım en uzak mesafe görüşmesi Kuzey İrlanda ile oldu ve 2888km mesafe kat edildi.
Daha sonra HF cihaz edindim, SSB ve dijital modları denedim. Yaklaşık 10 aylık uydu çalışmalarım sırasında maalesef sadece bir Türk istasyonu duyabildim. Belki biraz merak uyandırır, belki birkaç Türk istasyonu ile uyduda QSO yapma keyfine sahip olurum diye zor olmayan bu uydu çalışması için kısa bir film hazırladım.
Umarım faydası olur, birkaç Türk istasyonunu uydularda duyabilirim.

Kullandığım cihazlar
==============
Baofeng UV-82
Aselsan 4415
Arrow II Anten
IOS uygulaması: SATSAT

Filme aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=ztT2_Tkk__w
Selamlar

TA2NC:
Merhaba Kaan bey tebrik ederim.

HF ten başka bandlar olduğunu , VHF'in Role veya "500" haricinde de kullanilabildiğini farkeden  az sayida TA amatorunden birisiniz.
Umarım çalışmalarınız daha da hızlanarak devam eder ve ileride 3. bolgeden bir EME operatoru de kazanırız.

73

TA3LKU:
Merhaba Oğuzhan bey,
Teşekkür ederim. EME için herhalde emekliliği beklemem gerekecek :)
73

TA2NC:
Valla benim emeklilige daha 20 sene var :D  Sartlardan biri degil o :)

TA1CH:
selam  bir kac sorum var     uyduda  bir  röle var doğrumu  bu rölenin giris frekansnı cıkış frekansı  tonu  ve uydunun uzerimizden geciş zamanını takip edebileceğimiz  programın linki nasıl  kullanıldığı konusunda yardımcı olabilirmisiniz  bu  konuda hic bir bilgim yok sadece  uhf vhf bir el telsizim var  anten ne kullanılacak  sıfırdan adım adım zamanınız varsa ben denemek ve öğrenmek icin adayım  tabi her zaman olduğu gibi sormaktan çekinen en az 5000 amatör arkadaşla birlikte      selamlar    .

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git