Gönderen Konu: Dxpedition vs CLublog  (Okunma sayısı 126 defa)

Çevrimdışı TA2NC

Dxpedition vs CLublog
« : 01 Mart 2018, 15:49:08 »
Selamlar,

Her ne kadar ülkemizde çok fazla dxpedition yapan amatör olmasa da ileride yapılacak olduğunda kullanılabilecek bir araç ve ilginç bir bilgi paylaşacağım.

Karşılaşanlar bilirler, Clublog diye bir site var.
Normal kullanıcı, klup istasyonları ve ozellikle dxpeditionlarda log takibi, qsl kartı gonderimi ya da onayı yapan bir site.

Çalışması şu şekilde,
Örneğin bir aktivite yaptınız. Logunuzu buraya yüklüyorsunuz. OQRS özelliğinizi de açıp diyelim 2 dolar ücret belirliyorsunuz.
Sizinle qso yapmış olan biri buraya girip size paypal üzerinden odemesini yapıyor. Sİze de odeme yapıldı. şu qso, şu adres diye uyarı geliyor ve sizden qsl kartınızı gondermeniz bekleniyor. Ben ucret odenmesin istiyorum derseniz bureau secenegi ile sizden kart isteyen insanlara buro uzerinden gondeirm de yapabiliyorsunuz.
Neyse.. Bu özellikle dxpeditionlarda çok kullanılan siteye gecenlerde logumu yukledim.

Etiyopya ile 2 yıl önce yaptığım qso için, ya bize de 45000 küsür log gelmiş ama, baktık ARRL'nin dxpdition verified listesinde bu arkadaşlar yok. Biz de o yüzden bu qso yu invalid sayıyoruz diye açıklama yazmışlar.

Yani neymiş, bir dxpedition yapacaksanız, ARRL ye bildirip amcalardan icazet almanız gerekiyormuş. Ne güzel iş :)
Yoksa valid DXCC olarak saymıyorlarmış.

Çevrimdışı TA3D

Ynt: Dxpedition vs CLublog
« Yanıtla #1 : 05 Mart 2018, 13:32:08 »

vereceen zopayı bunlara

Çevrimdışı TA4SO

Ynt: Dxpedition vs CLublog
« Yanıtla #2 : 05 Mart 2018, 15:23:39 »
O Etiyopya DxPedition'da benim de 3 QSOm gitti. Fakat şu açıdan bakarsak haklılar. DXCC sistemi ARRL tarafından ortaya konmuş ve onların tescilli markası. Şu an her ne kadar artık tüm dünyadaki amatörler tarafından bu terim kullanılsa da sonuçta onayı onlar veriyor. Koca bir toprak parçası, ülke vs ayrı bir dxcc olamazken küçük bir kayalık olabiliyor. Geçen Avustralyalı bir amatörün blogunda vardı. Onu ziyarete gelen bir arkadaşı radyo amatörlüğünü ve dxcc sistemini sormuş. O da anlatmış ama arkadaşı daha sonra gerçekten cevaplanması zor sorular sormuş; Mesela Vatikan veya Month Atos ayrı bir dxcc de neden Mekke veya Medine yada Japonya'daki tapınak neden ayrı dxcc değil, ufacık adalar bile ayrı dxcc iken neden Tazmanya değil gibi. Evet sitemin gerçekten sorgulanması gereken yerleri var ama artık standart olmuş. Arrl onayı olmadan (daha doğrusu lotw vs için yetkili makamlardan çalışma izni istiyorlar) dx pedition yapamazmısınız, yaparsınız tabii. Belki qsl kart veya eqsl gönderirsiniz ama sonuçta görüldüğü gibi global ölçekte fazla bir değeri olmuyor. Clublog vs gibi bilinen sistemlerde genelde ARRLi referans alıyor.

Saygılar, 73...
http://www.qrz.com/db/TA4SO?
TA4SO - Eski TA4ASO - TB4FP - Şadan ÖZDEN