Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

Son çalışmam, 5 band, LSB-USB HF alıcı-verici cihazın alıcı görüntüleri.

<< < (3/6) > >>

TA3ALS:
Güzel bir çalışma. İyi bir devre seçmişsiniz. Örneğin  ilk mixer sonrası diplexer çoğu projede es geçiliyor.  Geliştirmeye açık bir çalışma olacak gibi duruyor.

TA8AT:
Dündar abi yeni qrp çalışmanda başarılı sonuç alacağına inanıyorum. Uzun zamandır qth'ıma uzağım, döndüğümde Adnan abi ile yerinde görmeye gelip beraber kafa yormayı ümit ediyorum.

TA5AE:

Alıcı katında filtre takibinde bir hf fet bazlı preanfi ve diyot mixer kullanılmış.
Yeterince hassas oluyorlarmı? Bilmiyorum ve hiç denemedim. Nedense antenden gelen ilk sinyalin,  diyot eşik seviyesinde  boğulacağı kuşkusundanmı yoksa biz eskilerin süperhetorodin alıcılarda diyot kısmını son aşamada görme alışkanlığındanmıdır bilinmez.
Lakin bu tür ilk giriş mixer diyot kullanan devrelerin düşük gürültülü olduğunu duymuştum. Denenmiştir ve  Bir bildikleri vardır elbette.
Beş band montajı  ile boğuşabilmekte ayrı bir uğraşı ve zevk.
Ayrı kartlar da yapılması tam isabetli olmuş diyor ve başarılar diliyorum.
73deTA5AE

TA4EM:
Tebrik ediyor,başarılar diliyorum

TA3IHD:
Lütfü bey, burada dual gate fet doğrudur, anten sinyalini yeteri kadar kuvvetlendirmiyor. Ben bu durumu, proje sahibi Peter Rachow'a yazdım,ancak benim devremde yeterli oluyor dedi. O 40673 fet kullanmış  ancak ben bulamadığım için BF961 kullandım. Peter,  farketmez dedi ancak yeterli kuvvetlendirme olmadı. Bende tek transistörlü bir LNA yaparak "Front End" girişe yerleştirdim, haddinden fazla bir kuvvetlenme oldu. 0.1uV sinyalleri bile gayet problemsiz alıyor. Yani, ne sinyal kuvvetlendirmesinde ve nede diyot ring mixerde herhangi bir problem yok. burada dual gate yapmasının sebebi, ikinci "GATE"e AGC ile kumanda etmesi. Bu Mükemmel bir cihaz.

Burada hassasiyet yanında;
*** Önemli olan 2.kriter, RF anten sinyalinin tek girişten alınması ki, multiband olsun. tek tel, kolayca röleler ile farklı bant filtrelerine bağlanabilsin. bu devrenin en önemli özelliği alıcı ve vericide böyle oluşu.

Mesela Forty 1 ve 2 de ne alıcı ve nede vericiyi multiband yapmak mümkün değil. 73

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git