Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
QRM-Eliminatör-III İyileştirilmiş model prototipi.
TA2NC:
Yuksel hocam, son durum nedir qrm eliminator konusunda.
Uretmeyi veya yaptiginiz degisiklik ile semasini paylasmayi dusunuyor musunuz?
TA1LC:
Oğuzhan bey belirttigim gibi yerel qrm gidermekte. Yakınlarda bir yerde çalışan bilgisayar lcd televizyon şarz makinesi gibi gereçlerden oluşan yerel qrm. ''Local qrm'' eliminator.
TA2NC:
Dogrudur bunda hemfikiriz. Yonlu bir anten kullanarak komsunun plazmasini, yandaki direkteki trafoyu da elimine edebilirsiniz.
Semasini paylasmayi dusunuyor musunuz?
TA1LC:
Dinamik aralığı genişletmek için çalışıyorum J310 lar yetersiz. Ama bu durumda korkarım piyasada yaygın olmayan malzemeye başvurmak zorunda kalacağım bu da fiyatı biraz yukarıya çekebilir. Seri üretimde alıcı bulamam. Pahalı malzeme ile ucuza imal etmek biraz zor.
TA2GC:
Dinamik aralık gerçekten hoş değil, J310 türevi bir JFET'i düşük frekansta GATE'sinden sürmek gerçekten amatör işi,bu alıcı için hoş bir durum değildir,IP3 disiplinini bozar..Yüksel beyin dediği gibi daha üzerinde çalışılması gereken konu,Drain'lerin ise birbirine bağlanması hemen tansiyonumu fırlatıyor,işin komik yanı ise 0...180 derece pozitif shift yapılıyor, kaçan negatif Puls'ları yakalamak imkansız ,ticari pahalı modeller daha ciddi tasarlanmış,fakat işin ilginç yanı bu halinle bile kullanıcıların yüzünü güldürüyor....
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git