Gönderen Konu: Türkiye'deki Amatör Telsizci sayısı hk  (Okunma sayısı 519 defa)

Çevrimdışı TA2LEK

TA Callbook kaydı

Eray Karagöz
    İSTANBUL
  • Hamlet
  • *
  • robotlarla halay çekeceğimiz o güzel günlere...
Türkiye'deki Amatör Telsizci sayısı hk
« : 14 Haziran 2017, 14:03:06 »
Merhaba arkadaşlarım,

Geçen hafta içinde 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde KEGM'ne yaptığım başvuru neticesinde güzel ülkemizde 15519 kayıtlı Amatör Telsizci olduğunu öğrenmiş bulunuyorum. Bu sayıyı sizlerle paylaşmak istedim.

Bu arada, TA Callbook'ta kayıtlı çağrı işareti sayısı 11973'müş, bu da tüm amatörlerin %77'si anlamına geliyor, bence gayet güzel bir sayı. Yapanların eline sağlık.

Saygılarımla.

73

Çevrimdışı TA1LC

Ynt: Türkiye'deki Amatör Telsizci sayısı hk
« Yanıtla #1 : 14 Haziran 2017, 14:20:37 »
  çok güzel. bildigim karar 10-15 sene evvel 3000'lerde idi.

Çevrimiçi TA8A

« Yanıtla #2 : 14 Haziran 2017, 15:04:02 »
Eray Bey,

Bilgilendirme için teşekkür ederim. www.tacallbook.org adresinde yayın yapan TA Callbook sitesini TA3AK Ömer Bey ile yürütmeye çalışıyoruz. Ayrıca iyi dilekleriniz için de teşekkür ederim.

Bir bilgi daha vereyim. 04.11.2009 tarihi itibarı ile Türkiye'deki amatör telsizci sayısı 7427 dir. Yani 8 yılda neredeyse sayı ikiye katlanmış.

İyi çalışmalar diliyorum. 73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #3 : 15 Haziran 2017, 11:00:49 »
Evet ama rakamlar yaniltici olaiblir.
Bizim sirkette bile 3-4 tane radyo amatoru var.
Lisansi Akut vs ye kayit olacagiz diye  ya da yamac parasutu icin almislar. Telsiz gorseler mertek sanırlar..
Zaten radyo amatoruyum dediginizde hangi arama kurtarma dernegine / ya da yamac parasutu dernegine uye oldugunuzu soruyorlar.
Sahsi fikrim bu kadar kolay lisans dagitilmasini dogru bulmadigim yonunde. Hicbirsey bilmeyenler sinav sorularini ezberleyip girip aliyor, sonrasinda bilgi sahibi olmadan hayatlarina devam ediyorlar.

Ki zaten acin birkac role dinleyin.. telsiz muhaberesinin nasil "yapilmamasi" gerektigini cok net goreiblirsiniz.
cagiran istasyon bilmemkim, cagirilan istason bilmemkim diye cagri  mi yapilir..

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #4 : 15 Haziran 2017, 12:59:25 »
evet çok sulandırıldı . heryerde öyle galiba

Çevrimdışı TA2BS

« Yanıtla #5 : 15 Haziran 2017, 17:47:19 »
Radyo Amatörlüğüne geçiş yaptılar ama hala CB'cilikten kurtulamadılar.

Çevrimdışı TA2LLS

« Yanıtla #6 : 15 Haziran 2017, 19:11:08 »
Oğuzhan beyin yazdıklarına harfiyen katılıyorum. Sadece sınav sorularını ezberleyerek A sınıfı belge almakla olunmuyor malesef. Daha sonra kendisini geliştirmeli insanlar. Üzerine birşeyler koymalılar. Böyle 100 bin tane amatörümüz olsa ne olur ki ?
TA2LLS

Seyit Tekirdağ
seyitttekirdag@gmail.com
0532 464 55 50
QTH KN40RT GEBZE/KOCAELİ

Çevrimdışı TA3IW

« Yanıtla #7 : 15 Haziran 2017, 20:08:56 »
SOKAK BANDI 40 metre de TA da BABA istasyonlarının konusmalarini bir iki gün dinleyin amatör telsizcilik ile ilgili nasıl bir ilerleme sağladığımızı farkına  varırsınız..

Çevrimdışı TA3ALL

« Yanıtla #8 : 16 Haziran 2017, 00:15:10 »
Eray bey merhaba

Kayıtlı amatör telsizci sayısı olarak verdiğiniz sayı aktif olan amatör telsizcilerimi yoksa aktif ve pasif olan tüm amatör telsizcilerimi kapsıyor, bunun bilgisinide paylaştılarmı sizinle.

73..

Çevrimdışı TA4AWS

« Yanıtla #9 : 16 Haziran 2017, 02:22:03 »
Hergün aynı istasyonlara 5 9 giden frekans polisi BABA istasyonlar mı? Gümbür gümbür gidip gümbür gümbür gelenler mi?

- Propagason açıldı mı BABA?
- Bugün iyi gibi. 59 gümbür gümbür geliyosun.
- Tamam iyi iyi bi selam vereyim dedim. Sen de gümbür gümbürsün maşallah.
- kü es el 73ler kardeşim
- saol babam sana da 73ler

Sadece selam vericen propagasyonu neden soruyosun? Dx kovalamzsın çağrı yapmazsın LotW bırak QRZ kaydın bile yok. Senin ne işin olur propagasyonla? Allah propagasyon dağıtsa en son vereceği adam sensin. Sanane propagasyondan?

40m bandına elim gitmiyor ya.

@TA3ALL
Sayı aktif kullanıcı sayısı. Aktif demek çağrı işareti aktif demek tabi. Bu 15bin kişinin belki yarısı hiç mandala basmamıştır. Bizim burada(kuşadası) var mesela birkaç bildiğim kişi. Yıllardır amatör telsizciler ama 1 kere mandala basmadılar. Havada duymadık davet ettik sohbete göremedik. Belki belgelerinin yerlerini bile bilmiyolardır. :)
eski TB4DSE

Çevrimdışı TA1CD

« Yanıtla #10 : 16 Haziran 2017, 09:30:03 »
Bu topraklara sokulmuş en büyük fitne "bizden adam olmaz abi" düşüncesidir.  Kusur görenindir. Söylenenlerin bir çoğuna katılmıyorum. Amatör radyoculuk adına ülkemizde yapılan her faaliyet değerlidir.

Selamlar,

Recep

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #11 : 16 Haziran 2017, 11:49:44 »
Recep bey,
"Amator radyoculuk" yapana saygimiz sonsuz..

Ama yapilan şeyin amator radyoculuk mu oldugu, yoksa yukarida cok gercekci diyaloglarin dondugu BABA istasyonlar mi oldugu iyi irdelenmeli

Çevrimdışı TA1CD

« Yanıtla #12 : 16 Haziran 2017, 12:21:28 »
Bir kıssa aklıma geldi. Bunu yazmak yerine işin kolayına kaçıp  nette bulduğum bir blog dan kopyala-yapıştır ile aktarayım. (http://okanmeryem.blogcu.com/3-hikayelere-alternatif-bakis/6858614)

Camisi olup imamı olmayan bir köye bir imam gelmiş. Bakmış kimse namaz kılmıyor.
 İmam: ‘Neden namaz kılmıyorsunuz?’
 Ahali: ‘Hoca Efendi biz çiftçiyiz, ayaklarımız sürekli kirleniyor, çamur oluyor, sürekli ayakkabılarımız çıkartamayız.’
 İmam: ‘O zaman siz bundan sonra ayakkabılarınızla girin camiye, size izin veriyorum, ayakkabılarınızla girip kılın namazınızı…’
 Aradan zaman geçer, imamın başka yere tayini çıkar, imam gider. Köye yeni gelen imam bakar ki ahali ayakkabı ile camiye giriyor.
 Öfkelenerek halka sorar ; ‘Yahu efendiler siz ne yapıyorsunuz ayakkabı ile camiye girilir mi hiç?’
 Ahali:  ‘Hoca Efendi, bu izni bize eski imam verdi.
 Yeni imam, eski imamın tayin olduğu yeri öğrenerek yanına gider...
 Yeni imam: ‘Hocam sen halka ayakkabı ile camiye girme izni vermişsin, nedir bunun hikmeti?’
 Eski imam: ‘Efendi, onlar evvelden camiye girmezdi ben soktum… Şimdi sende ayakkabılarını çıkarttır olsun bitsin…

Hazır bu kadar amatör sayısına ulaşmışız. Amatörlük nasıl yapılır gösterelim olsun bitsin :)) 

Çevrimdışı TA4SO

« Yanıtla #13 : 16 Haziran 2017, 12:47:35 »
Amatör telsizcilik belgesi bize belirli frekans mod ve güçlerde haberlşme imkanı verdiği gibi aynı zamanda yazılı olan veya olmayan kuralları ile de bizi bağlar.

Dolayısıyla topluma açık bir alanda uygun bir dille konuşmamak, temel haberleşme kurallarına uymamak, başkasını çağrısı üzerine görüşmesi bitmeden çağrı yapmak (bunu maalesef jt65de bile yaşıyorum), izin verilmeyen bant ve güçlerde çıkış yapmak v.s. bunların hepsi haberleşme ve iletişim olabilir ama amatör telsizcilik olamaz.

Bunlar yanında belgesi olup belki hiç havada olmayan ama kendi cihazını anteni yapan, var olan sistemleri geliştiren, çeviri v.s. ile dökümantasyon sağlayan, eğitim veren, cihaz - ekipman desteği sağlayan v.b. burada sayamadığım pek çok faaliyeti kurallarına uygun yapan herkes amatör telsizcidir.

Bu hobi sayesinde ülkemizden pek çok değerli insanı tanıma fırsatı buldum. Amatör telsizciliğe gönül verenler özellikle eski amatörler gerçekten örnek kişiler. Amatör telsizci sayımızın artması sevindirici ama kurallara uygun olarak yapılan haberleşme miktarımız da artar umarım 73...
http://www.qrz.com/db/TA4SO?
TA4SO - Eski TA4ASO - TB4FP - Şadan ÖZDEN

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #14 : 16 Haziran 2017, 18:24:20 »
katıldıgım ilk sınav istanbul üsküdar 1990 senesinde 30-40 kişiden 4-5 kişiye belge verilmişti ******************
« Son Düzenleme: 19 Haziran 2017, 11:45:01 Gönderen: TA8A »

Çevrimdışı TA5AE

« Yanıtla #15 : 16 Haziran 2017, 19:23:52 »
O tarihlerde mors sınavı vardı.Sınav TGM tarafından ve gayet ciddi  bir komisyonla ( muhebere emekli subay sn. Küçükaydın) tarafından yapılırdı. Torpili şahsen görmedim ama;

Bazılarının basit güç ve  ohm kuralını dahi bilmeden,  eline havya ve avometre dahi almadığını adım gibi  bilirken, alfabenin  en ön sıralarından  tek harfli A sınıfı belge aldığını  halen anımsarım.
Söyleyecek söz yok.
O tarihlerde ben,  el yapımı  vxo 3.5 msc  transmitter ı  Ankara TGM de  test ve  ruhsat almaya çalışırken,    bu vatandaş lar,  İcom hf le  qso yapıyordu.
« Son Düzenleme: 16 Haziran 2017, 19:25:17 Gönderen: TA5AE »