Ana Sayfa > Eksantrik Çalışmalar ***
VHF Lİneer Amp Projesi
TA2NC:
Evet ates bey be de okudum o yaziyi. O yuzden bilindik yerlerden almak faydali olacak gibi.
İci bos sadece seramik olan entegrelerin bile geldigi oluyormus. O kadar para verip sonra rezil olmak kotu olur.
Soyle bir durum var. Eger bu projeye merakli olanlar olarak birlesebilir isek, HF veya VHF olmasi farketmeksizin kullanilmasi gereken bazi standart malzemeler var sonucta, ornegin pallet'i hazir kit olarak almiyor isek, altindaki bakir sogutucu+ aluminyum sogutucu ve fan kiti, guc kaynagi, kontrol karti, RF roleler (burada bir parantez aciyorum, w6pqlnin sayfasinda soyle bir calisma var. http://www.w6pql.com/using_inexpensive_relays.htm) koyulacak kutu, on paneli vs gibi.
HF ve VHF te farkli olacak kisim filtreler olacaktir. bir de palet kartinin kendisi.
EN azindan bu tur malzemeleri beraber toparlayip bir ise baslasak, ortak bir proje olarak her eve kw yapsak :)))
TA4SO:
Oğuzhan Bey, bir önceki mesajda da belirtmiştim ortak bir çalışma olursa katılmak isterim.
Çok yakın süreçte tüm cihazı birleştirmek için zamanım yok ama en azından malzemeleri temin eder aşamaları izlerim. Böyle adım adım birlikte yapılan projeler hem daha öğretici hem de geliştirmeye açık oluyor.
73...
TA3MHA:
Ben kararsızım ama ilgiyle takip ediyorum.
Kararsızlık sebebim, spectrum analyzer olmadan özellikle LPF katının hakkıyla yapılabileceğinden duyduğum kuşku.
rfparts'da BLF188XR 185$. Filipin üretimi. Rfparts'ın güvenilir bir şirket olduğunu sanıyorum. Ne dersiniz?
73 de ta3mha Ateş
TA2NC:
188XR nin fiyati o civarda olmasi normal evet.
Ben de soyle bir kart buldum bugun. http://digitaliontechnologies.com/shop/product_info.php/cPath/132_140_119/products_id/573
Amcalara hemen fatura miktari dogru yazmasa, paypal harici odeme yontemleri sorularimi gonderdim bakalim ne gelecek.
Bu arada dun aksam Meteor Calisirken Chat odasinda sohbeti gecti biraz konunun. Fİnlandiyadan biri ile gorustum
Kendisinde varmis bu LDMOStan
Oyle kontrol devresi vs ugrasmadim dedi.
Guc kaynagi, sequencer ve Coax roleleri ve sogutucu ve pallet. Hepsi o dedi. 48V suruyorum. girisi biraz dusuk tutup max 600-700W civari yerlerde dolasiyorum ve hicbir sorun yasamiyorum dedi
E dedim.. lowpass filtre de mi yok?
Yok dedi. burada kimsede analog telefon hhatti ya da analog tv vs yok. o yuzden direk havaya cikmaktayim dedi..
EME yapiyormus arkadas bos zamanlarinda..
Derim ki bu proje tutar.. Ustune bir de HF lineer yapilir.
TA3MHA:
Kart iyiymiş. Keşke 1-30MHz de olsaymış.
73 de ta3mha Ateş
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git