Ana Sayfa > Eksantrik Çalışmalar ***
VHF Lİneer Amp Projesi
TA2NC:
Bir ilave üst taraf 9mm kalinliğindaymış. Patlatmadan vida için gerekli dişler açılabilir
TA2NC:
Herkese tekrar selam.
Malum sıvı soğutmayı taktım. Herşey çok ideal çalışıyor gibiydi ama, bir ufak detay fark ettim.
Cİhazda RF uygulamadan ilk PTT ye bastığımda IDQ yani Idle Current ta 2.5-3A ya yakın akım çekiyordu. Bu kısma fazla takılmamıştım ama, 30-40 sn kullanımdan sonra cihaz 5A civarı IDQ çekmekteydi.
PCB üreticisi W6PQL ile yazıştım. Cihaz üzerinde temperature compensation için bir NTC mevcut. O NTC de soğuk lehim vs olabilir bir kontrol et dedi.
Kontrol ettim. İlk lehimlerken pcb ye oturmamış, lehimlerin üzerinde havada kalmış bir miktar. Bu yüzden ısınmayı algılayamıyor. LDMOS ta ısındıkça daha yüksek akım çekiyor.
Neyse, NTC yi tekrar lehimledim. Baktım IDQ 3A civarı stabil.
Ama ideali 2A.
Aldım elime tornavidayı. 2A civarına düşürdüm. Ama bir tık fazla düşürmüşüm. Cihaz TX e geçiyor ama arada tx gidip geliyor vs.. tam stabil değil.
Bu arada potansiyometrede oldukça hassas. Çok ufak değişimler bile voltajı 1.6lardan 1.8 lere bir anda çıkarıyor.
Neyse.. Dedim az birşey yükselteyim..
**** ÖNEMLİ*****
W6PQL bana bu ayarları yaparken kesinlikle ya 5A limitli bir güç kaynağı kullan ya da 200-250W 3-5Ohm arası bir direnci seri tak akımı kısıtla demişti. Ben kaale aldım mı tabii ki hayır..
Yükseltirken gözüm voltmetre ve ampermetrede. Ufak bir dokunuş, voltaj 2.3Va fırladı. Akım da o sırada 7-8A lara çıktı ve ..pufff.. sıfıra iniverdi.
BLF188 koleksiyonuma bir transistör daha ekledim kısaca..
Neyse. aliexpressten hem uygun değerli bir aluminyum resistor, hem de 0-50V 0-5A limitlemeli bir güç kaynağı aldım.
Transistörler ile aynı zamanlarda gelir artık.
Bu arada yarısı giden transistörümden hala 700-800W alabiliyorum ama, kısa sürede 0a düşer diye düşünüyorum.
TA8AT:
Oğuzhan bey geçmiş olsun. Pahalı bir mosfet ve iyi cesaret var sizde düşünmesi bile korkutucu. Blf yidemi aliexpres den sipariş verdiniz.
TA1LC:
Kapris yapmaz. 2 adet push pull 144 için olabilir. 1500 W kesintisiz. Akıl vermek gibi olmasın. https://www.tubes-store.com/product_info.php?products_id=85
TA2NC:
--- Alıntı yapılan: TA8AT - 11 Haziran 2021, 14:42:28 ---Oğuzhan bey geçmiş olsun. Pahalı bir mosfet ve iyi cesaret var sizde düşünmesi bile korkutucu. Blf yidemi aliexpres den sipariş verdiniz.
--- Alıntı sonu ---
Hayir hocam
aliexpressteki tum urunler patates baski.
2 kere hollandada bir nxp resellerdan
2 kere de w6pql den aldim
Sn TA1EH, lambali cihazlar ilgi alanima girmiyor. Hic tecrubem de yok.
Sessiz su sogutmali ldmos kurallara uyuldugu surece en ideal cihaz bence.Verimi de daha yuksek.
Bakmayin bana deneysel takildigimdan patlatip duruyorum.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git