Ana Sayfa > Eksantrik Çalışmalar ***

VHF Lİneer Amp Projesi

<< < (21/25) > >>

TA1CX:

--- Alıntı yapılan: TA2GC - 23 Nisan 2021, 14:18:56 ---bende tam o konuyu merak ediyordum,öngörünüz harika ,nasıl soğutacaksınız diye.eski bir ses anfisinde dikey Aliminyum plakalar arası bakır bir boru gördüm,alkol tarzı bir sıvı doldurulmuş,transistörler ısındıkça bakırın içindeki sıvı buharlaşıp soğutuyor,piyasada pek aradım bulamadım,eski laptop'lardan çıkma küçük verimsiz şeyler, başarılarınızın devamını diliyorum,örnek oluyorsunuz .73

--- Alıntı sonu ---

Engin Bey anlattığınız sistem otel odalarında kullanılan buzdolabı sistemi gibi geldi bana. Yani Amonyaklı Buzdolapları. Amonyak ısıtılınca çıkan buharı soğuk olur, ancak bakır borudan değil ekseri demir boru içerisinden geçer. Dilerseniz amonyaklı buzdolabı sistemlerine bir bakın. Eskiden köylerde elektrik olmayan yerlerde hava gazı (LPG) ile çalışan dolaplardı. Şu sıralar karavan ve teknelerde de kullanılıyor.

TA1MC:
Küçük bir bilgi
Su soğutmali bir sisteme asla saf su konmamalı,kireci alınmış yumuşak su olabilir saf su aliminyum ve bakırda tahribat yapıyor.

TA2NC:
Benim arkadas su sogutma paletinin tasarimini paylasmis. Kartin yanındaki 50w-2w attenuator.
Her ikisini de sogutuyor olacağım.

TA5FA:
Normalde  bir giriş / Bir çıkış geneli.
Sizdeki fazlada iki giriş & Çıkış   var  yazılanlardan atladığım bir noktamı var yoksa Kutu düzenine göre hangi yön kurtarırsa onlarmı kullanılacak.

*** İlaveten Şayet (Resimlerden onu anlıyorum) Palet altı bakır a hiç dokunmadan altına alüminyum soğutma parçası ise bende isterim ücreti makul seviyelerde olursa  Zira soğutacak veya modifiye edecek okaa çok şey var ki.

Kolay gelsin

TA2NC:
Aynen Mehmet hocam
giris yonune göre iki tanesi kor tapa ile kapanacak digerleri acilacak.
Vida delikleri w6pql'nin palletine göre açıldı. Ama customize edileiblir .
Dediginiz gibi sadece alttaki aluminyum plaka yaptırdım ben.
Sifirdan yapiyor olsam direkt ldmos'un takildigi bakırı bu şekilde finli yaptıracaktım ama elimde hazır bakırım olduğu için soğutma plakası olarak  bu şekilde bir şey düşündüm.
Bunu prototip olarak yapacak. Fiyatini öğrenir paylaşırım.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git