Gönderen Konu: şarjlı pil siparişi  (Okunma sayısı 552 defa)

Çevrimdışı TA2OD

şarjlı pil siparişi
« : 09 Aralık 2016, 10:09:22 »
Şarjlı pil almak için bir adres lütfen. Kdv alınmadan sipariş vereceğimiz bir firma olsun.
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066

Çevrimdışı TB6BHK

Ynt: şarjlı pil siparişi
« Yanıtla #1 : 10 Aralık 2016, 20:41:25 »

Ahmet Özer Bey

Siz tecrübeli amatörsünüz.  Size birşeyler söylemek  pek uygun gelmeyebilir ama okuyucu adedi malum hayli fazla olabiliyor.
Şarjlı pil demişsiniz.   Son yıllarda  lityum iyon piller revaçta.  Uzun süre dolu  kalabiliyorlar.
Bunların dışında  nikel-kadmiyum ve nikel metalhidrit aküler var ki  sanırım artık güncelliklerini kaybediyorlar.  Nadirattan Nİ-CD   akülerin kalitelisi olabiliyor, çok kereler ise  kullanılamayacak kadar kalitesizler. Para vermeye değmez.   Biçok japon firması kaitesiz ni-ci akü kullandığı için zor duruma düştü, Zira kalitesizlik,  akülerde değilde üretilem malda aranmıştı

sağlıcakla
73   Hüsnü Köktürk      husnu66tr@yahoo.com

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #2 : 14 Aralık 2016, 11:11:21 »
 Hüsnü Abi Malum biliyorsunuz panasonic, Varta ve Sanyo firmaların İyilerinden birde son zamanlarda GP çıktı fena değil iş görüyor. Zaman artık Lityum İon zamanı fakat  şarj edilebilme yada devre olarak en ideal pilde nikel metallerdir.
ta2aoz@hotmail.com

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #3 : 15 Aralık 2016, 18:55:36 »
 Ahmet özer Bey
  Yukardaki yazınızda-- şarj edilebilme-- ifadesini kullanmışsınız.  Sözü edilen piller saten Ni-Cd    Ni-Mh    Li-Io
gibi saten şarj edilebilen piller. İfadeyi iyi anlayamadım

Yazınızı görünce pil çantalarından birini açtım.  Yeni pillerden bahsetmiyorum. Yenilerin iyilerinin dahi olabi..
Gaye ticaret.   Ne kadar ucuza mal olursa okadar iyi. Ucuzluk da düşük kalite  ucuz malzemeden geçiyor.
Resmini koyduğum  Nİ-Mh   akü , lityum iyon aküler çıkmadan önce dizüstü bilgisayarlar için üretilmişti.
Haliyle düşük kalitesiz olamaz, Düşük kalite olsa bilgisayar da satılamaz.  Bu aküyü biraz şarj edip çantaya yerleştiriyorum.  Aküler kullanılmış, İstanbulda pazar günü hurdalığından alınmış. Aradan kaç sene geçmiş şu an hatırlayamam.   Akülerin orijinal voltajı 9.6 volt, voltajlar 5.5-- 6volta düşmüşler. Elimde 3 tane kalmış,  Birisi şarjda zorlandı.  Zorlanan akünün kabı kırılıp içindeki bozuk parça atılacak.    Şimdi hangi  firma bu kaliteli aküyü üretip piyasaya sürer?. 
En azından 15--20 sene sonra yeni bir şarj ile Ni--Mh aküyü kullanabiliyorsunuz.  Tabii iyi mal olmak kaydıyla.

Çantada Li--Io   piller de var. Aradan yıllar da geçse, kullanılmış hurdalık malı da olsa bu akülerin 4 sene gibi kısıtlı bir ömürleri olsa dahi çoğunluğu yüz güldürüyor. Bilhassa iri botyutlu olanları.

73   sağlıcakla        Hüsnü Köktürk  husnu66tr@yahoo.com
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2016, 18:59:39 Gönderen: TB6BHK »

Çevrimdışı TA9V

« Yanıtla #4 : 15 Aralık 2016, 23:52:09 »
Piyasadaki pillerin %80 ni fason diye düşünüyorum.Şöyleki benim 1993 model Laptopun batarya şarj devresi arızalı idi.Bende belki umuduyla bataryayı parçaladım içinden 1800 mA Lı-On piller çıktı.Bunların 2 tanesini deneme amaçlı 4011 in batarya kutusuna yerleştirdim ve şarj ettim.Şarj süreside epey uzun sürdü.Şarj sonunda telsizi açtım ve teste başladım.
Piyasada sıfır diye satılan 2700 mA bataryadan yaklaşık 5 saat daha fazla hizmet verdi.Ve halen daha kullanıyorum.Kullanım süresi cihaz full açık RX-TX normal şartlarda 14-16 saat arası.
Şarjlı Pillerde SANYO markası iyi en azından üzerinde yazılan etiketle %90 örtüşüyor.
Ucuz etin Yahnisi Yavan olur.Kalın Sağlıcakla.
ta9v.73. - ta9v@hotmail.com - 0533 641 07 22 -  41 51 15 E - 41 12 22 N

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #5 : 16 Aralık 2016, 21:33:15 »
Hüsnü abi şarj devresi olarak demek istedim, nikel metallerin devreleri yapım olarak kolay lityum ion ların  çalışma prensipleri değişik devrelerini yapmakda  zor demek istedim.
ta2aoz@hotmail.com

Çevrimdışı TA2AOG_SK

« Yanıtla #6 : 19 Aralık 2016, 04:23:46 »
Li-Ion dikkatli ve usulünce şarj ister. Sürekli de ısı kontrolu yapmakta fayda var.
Osman Güler
TA2CMC (eski çağrı işareti)

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #7 : 19 Aralık 2016, 12:56:41 »
Ahmet Özer Bey

Anlaşıldı.     Siz modern çalışmayı seviyorsunuz.    Modern şarj devreleri.  Şarj olunca istop eden dolum cihazları. Tabii bunlarıon yapımı pek basit değil. Zevk meselesi. Devreyi önemsemişseniz emeğinizi esirgemiyorsunuz.

Ben ise hayli  tembellik ediyorum.   Şarj mı lazım.   DC  akım kaynağına seri bağlı ampul koyuyorum. Ampulün soketi var veya bir komütatörle değişik güçte ampuller takabiliyorsunuz.   
Radyolarımda da da öyle.   Radyonun pil yuvasına  hangi şarjlı pil uygun geliyorsa onu yerleştiriyorum. Artık o piller iyice bozulmadıkça oradan çıkarılmıyorlar. Kapağın altına şarj uçları koyuyorum. Hatta şarj için bir ufacık swiç takıyorum. Ta ki şarj akımı aküye değil de kazara direk cihazın içine gitmesin.  Hiç yoktan iyi.  Bu biraz da  elimdeki cihazların ucuz tip fazla değerli olmamasından, ve alıcı adedinin fazla olmasından kaynaklanıyor. 
Tabii aşırı şarjda tutma , yüksek amperli ampul bağlama akülere elbette zarar verecektir.
Bu tip şeyler   tabiiki başkasına tavsiye edilemezler.
Ama sanırım ne yaparsanız yapın, Li-Io kullanmadıkça kullanıcının elinden şarj cihazının  hiç düşmediği zamanları, yılları  hatırlıyorum.

73   Hüsnü Köktürk

Çevrimdışı TB6BOZ

« Yanıtla #8 : 19 Aralık 2016, 21:31:07 »
Merhabalar bu li_ion pillerin ayrıtılı bir şekilde huyuu suyunu bize öğretece k arkadaş varmı varsa rica etsekde bize öğretse.73

Çevrimdışı TA2AOG_SK

« Yanıtla #9 : 20 Aralık 2016, 09:54:17 »
Osman Bey, birkaç kelimeyle özeti,

Şarj, sabit gerilim ve sabit akım ile yapılır.
Şarj ve deşarj anında ısı kontrol altında olmalıdır.
Kısa devre yapılmamalıdır.
Pili yaralamaya sebep olacak şiddetde mekaniki darbeye maruz kalmamalıdır.

Bu şartlara riayet edilmezse ani alev almalarının görülmesi kuvvetle muhtemeldir. Zaten haberlerde sağda solda bunlara şahit oluyorsunuzdur.
Osman Güler
TA2CMC (eski çağrı işareti)

Çevrimdışı TB6BOZ

« Yanıtla #10 : 21 Aralık 2016, 08:39:01 »
Teşekkürler osman hocam.

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #11 : 09 Ocak 2017, 06:30:15 »
 Değerli Ahmet Özer Bey

Yukarda ismi geçen  TB6BOZ  Osman Zorbaz  Bey
bana bir pil yuvası hediye etti.  İçinde Ni--Cd  aküler de vardı.  Bu yuva İstanbul Karaköy pasajında zaman zaman bulunabilen    Akülü Vidalama  aracının besleme devresi.   İçinde 15 adet   nikel kadmium akü var.  12V   1200mA.   Aküyü naylon değil de karton ambalajın içine koymuşlar. Yani aküleri sudan korumak lazım.

Aküler ağır işlerde kullanılıyor.  Kalite olarak gördüğüm akülerin en iyilerinden.  Osman bey bu aküyü nezamandan beri kullanmıyordu bilmiyorum ama  içinde sağlamı var mı diye voltajını ölçtüğümde 18 volt okudum.   Aküler voltajını kaybetmemişti
Siz İleri derece amatörsünüz. Yazıyı uzatmayacağım

http://www.ebay.com/sch/NiCd-Rechargeable-Batteries/48619/bn_224578/i.html

73    Hüsnü  Köktürk      husnu66tr@yahoo.com
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2017, 06:32:52 Gönderen: TB6BHK »

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #12 : 09 Ocak 2017, 20:13:36 »
  Bir üst yazııda,  veya topicte  şarjjı pil fotoları var.
Bir hata yapıldı galiba ki izdirap isimli foyoya bir iki kere bakılmışken, diğer fotolara 31 kere bakılmış.
Demek izdirap fotosu dışardan gözükmüyor. Benim PC de  biraz donuk olarak gözüküyor ve resme tıkladığımda fotoğraf panele, desktopa, yapışıyor??
Fotoyu yeniden koyuyorum.  Bu fotoda şarjlı pillerin nasıl paralel bağlandığı dersi de verilmiş gibi.
Sakın bu bağlantıyı benim yaptığımı sanmayınız. Resmin çok daha geniş kapsamlısı satış firmasında var.

Çevrimdışı TB6BHK

Ynt: Nİ-MH akü ömrü
« Yanıtla #13 : 23 Ocak 2022, 04:13:32 »
Üstteki yazılar 2017 tarihinde yazılmış
şimdi 2022 yılındayız
Masamın üzerinde Nİ-MH  küçük aküler var. AAA boyutunda.
TOSHİBA marka.   Hurdalıktan yıllar öncesi alınmış. Piyasa malı değil,  Japon hurdalık malı malı. Ürtetim tarihi yazılmamış. Piyasaya fazla iyisi gelmez. Ancak cihaz içinden çıkabilirler
İnternete bakıyorum  bu piller 1989 tarihinde piyasaya girmiş. Öyle olsun!!
Aradan en az 33 sene geçmiş. Bu hurda pilleri test edip çalışmayanlarını atacağım.
 Önce pilleri biraz yıkadım. Maksat sızıntı artıklarını temizlemek.
 İnternete bakıyorum  bu pillerin ömrü 7 yıl kadarmış.
 8 adet aküyü lehimleme (en kötü metot) metoduyla bağladım. Sınırlı akımla birkaç saat 12 volt ile  şarj ettim.
Pillerin voltajını tek tek ölçüyorum.   1.2 volt yok gibi, 1.4v   1.5
... gibi voltluk olanlar fazla.  Bir de amperlerini ölçelim. Sahte volt hikayesi olmasın.
 Akkor lamba bağlıyorum. Lambalar iyice yanıyor. Eyvaah kazara kısa devre yaptırıyorum.
İyi lambalar hala yanıyorlar. 8 pilin 8 tanesi geçer not aldı. Pilleri atamıyorum. Tabii bu cümleleri her marka piller için söyleyemem!!

73    husnu66tr@yahoo.com
« Son Düzenleme: 23 Ocak 2022, 04:20:58 Gönderen: TB6BHK »