Gönderen Konu: PCB baskı için tonerli laserjet yazıcı hakkında  (Okunma sayısı 86 defa)

Çevrimdışı TA3IHD

Arkadaşlar, 2011 yılında aldığım Samsung ML 1660 tonerli laser jet yazıcı ile yaptığım ütü pcb ler  mükemmel olmuştu. ancak zamanla Toner haznesi bozuldu, orjinal kartuşlar 230tl civarında idi bende 54tl ye çakmasını aldım. Mükemmel çalışıyor, ancak PCB için kağıda basıp Ütü ile Bakırlı Plakete basınca toner bakıra transfer olmuyor.

Sorum Şu: Sanrım problem Tonerden kaynaklanıyor.  İçindeki Toneri boşalttırıp, orjinal toner varsa (onun garantisini alıp) doldurtsam sonuç alabilirmiyim?
Eğer çözüm yoksa, toner kartuşu fiyatına, 230TL olan yeni bir yazıcı almayı düşünüyorum.
Fiyatı 250tl civarında hangi yazıcıyı tavsiye edersiniz; hangi markanın toneri PCB baskı için çok olumludur?
Fikirlerinizi alabilirmiyim? Teşekkürler. 73

Çevrimdışı TA1LC

Ynt: PCB baskı için tonerli laserjet yazıcı hakkında
« Yanıtla #1 : 05 Ocak 2017, 12:41:19 »
 bende Samsung ML 1610 var aynı sıkıntı söz konusu.  muadil toner dolduruluyormuş orjinal toner bulmak mümkünmüdür araştırmak lazım. bende birinci dolum çok problemli idi sanki tüm renkleri karıştırıp sayah rengi elde etmişti adam.  ikinci dolum daha iyi oldu fakat orjinali gibi degil. kullanmadan önce çalkalamayı düşünüyorum yazıcıyı. para verip rezil olmak bu olsa gerek.

Çevrimdışı TA1LC

Ynt: PCB baskı için tonerli laserjet yazıcı hakkında
« Yanıtla #2 : 05 Ocak 2017, 13:07:40 »
burada faydalı bir paylaşım var https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=25588065