MUSTAFA İLTER TA1AL bilgilendirmesidir Geciktirdiğim için üzgünüm...
Bu gün size değişik bir konu ile ilgili bilgi vermek istiyorum. Eskiden İstanbulda otururken TA2BU çagrı işaretini kullanan bu gün ise TA3GF çağrı işaretini alan halen Akçayda ikamet eden 84 yaşındaki Hüseyin Özdurusu dan bahsedeceğim . Kendisi bahriyede telsiz astsubayı olarak çalışmış ve hurdaya çıkartılarak JİLET yapılan YAVUZ gemisinde ( o meşhur alman savaş gemisi GOEBEN) ilk görev yıllarında telsizci astsubay olarak görev yapmıştır.
Kendisi ile yaptığım görüşmelerimin birinde 1990 lı yıllarda CW High Speed imtihanlarından geçerek high speed kluplerine üye olmuştur. Kendisinden rica ettim aldığı klüp diplomasının resmini , aldığı plaketin plaketin resmini ve yalnız bahriyede askerliklerinde telsizci olarak çalışanların kabul edildiği RNARS ( Royal Naval Amateur Radio Society) diplamasının resmini bana gönderdi . Bende sizinle paylaşayım dedim.
High speed CW üzerinde internette araştırma yaparken TA2BU Hüseyin Özdurusu nun yanısıra 2 isme daha rastladım birisi ilk Türk Radyo Amatörü şu anda rahmetli olan Dr Ünal Akbal TA1A diğeri Mehmet Sabri Saygılıgil TA2DA Allah uzun ömürler versin . Bu arkadaşlar çok ciddi ve oldukça zor olan High Speed CW imtihanında başarı gösterek isimlerini Listeye yazdırmışlar. İmtihan havada yapılıyor çok hızlı CW muhabere ile özel isimler de dahil soru cevap şeklinde ve sizi herkes dinliyor. Bunda başarı gösterirseniz bu klüplere üye olabiliyorsunuz.
Türk radyo amatörlüğünün geçmişi ile ilgili bir konuyu bütün arkadaşlarımızla paylaşmak için size bulduğum dökümanları, Hüseyin ağabeyin gönderdiği resimleri ekte gönderiyorum .
Birisi U-QRQ ( ultra QRQ ) LİSTESİ burda;
TA1A ÜNAL AKBAL 45. SIRADA
TA2DA M.SABRİ SAYGILIGİL 81. SIRADA
TA2BU HÜSEYİN ÖZDURUSU 154. SIRADA
bu sırlama üyelik sıralarıdır. Hız yönünden yapılan bir sıralama değildir.
Diğer yolladığım VHSpeed (very high speed) Klüp üyeleri
Burda sıralamada 1505 de TA2BU , 1506 . Sırada TA2DA yı görüyoruz.
Selam ve sevgiler
MUSTAFA İLTER TA1AL