Gönderen Konu: vhf rolede tekmil :)  (Okunma sayısı 672 defa)

Çevrimdışı TA2NC

vhf rolede tekmil :)
« : 03 Haziran 2016, 21:38:28 »
Selamlar..yillar var ki vhf cihazi acip role dinlememistim. yaptigim moxon u denemek icin role frekanslarini geziyordum. 145.675 te insanlar siraya girmis bir operatore tekmil veriyordu cagri isareti isim lokasyon seklinde.. hayirdir sebebi neydi ki :)  onceden cihazini acan bir qrv verirdi hepsi o..
bilmemek ayip degil ogrenmemek ayip madem ogrenelim dedim..

Çevrimdışı TA2OD

Ynt: vhf rolede tekmil :)
« Yanıtla #1 : 03 Haziran 2016, 23:34:29 »
Moda oldu artık.
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066

Çevrimdışı TA2AD

« Yanıtla #2 : 04 Haziran 2016, 10:38:31 »
Hani derler ya
"elimizdeki malzeme bu kadar"
bu kadar işte  ...
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TA2LG

« Yanıtla #3 : 06 Haziran 2016, 21:24:56 »

Amatör Telszicilerin çevrim (tekmil) ile ne işi olur anlamam. Resmi kurumlar çevrim alır..  başka göreve mi soyunuyor amatör telsizci arkadaşlar.

Yıllardır bu işten vazgecmediler.

iyi ramazanlar herkese

TA2LG
Halil AYYILDIZ
73.  DÜZCE

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #4 : 06 Haziran 2016, 21:45:31 »
Meşhur bir fil hikayesi var herkes bilir   ,bir köyde ilk kez fil görücekler ama karanlıkta gelmiş ve herkes bir yerini tutmuş sonra sormuşlar  fil nasıl bişey diye    hepsi tuttuğu yeri anlatmaya başlamış ama tabi ki  tüm anlatılanlar doğru olmasına rağmen fili tam anlatamamış .
Amatörlükte  böyle birşey herkes bir yerinden yakalamış devam ediyor önemli olan o neden böyle yapıyor yada yapmıyor demek yerine yasal olmayan bir durum varsa  insanları uyarmak yoksa  yapılanlara müdahale  etmek söz söylemek  kırıcı olmaktan öte gitmez  . Kim nasıl çalışıyorsa  zevk alıyorsa öyle çalışsın ama kurallara yasalara uygun olsun gerisi önemli değil   kalın sağlıcakla   73

Çevrimdışı TB2PSI

« Yanıtla #5 : 25 Eylül 2016, 19:52:55 »
8yillik amatorum amatör olmadan 2sene kadarda sadece dinliyordum nihayet bartina role kurdular oda yeni zaten rolede fazla şey konuşulmuyor baktım bizim bartın amatorleri her perşembe akşamları çevrim yapıyor bana sorarsaniz lokasyon bilgisini çevrim operatorune niye vereyim.
145.725 zonguldak rolesinde konusürdüm orda böyle birşey görmedim
 ICAT CIKARDILAR ARTIK AMATÖR TELSIZCILIK DEGIL BAZI ARKADASLAR AMATOR POLIS DEDEKTIF OLDU TEKMILMÜLKÜ AMIRE VERILIR.

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #6 : 25 Eylül 2016, 21:16:53 »
zorunlu değil,kimse zorlamıyor katılması için,
yeni lisanslarını almış amatörlerin çekimserliklerini üzerlerinden atmaları için yapılabilecek uygulamalar arasında sayılabilir. pek çoğu frekansa girmekten çekiniyorlar bu sayede yavaş yavaş kendilerini alıştırıyorlar diyebilirim.katılan katılır katılmayana kimse neden katılmadığını sormuyor
« Son Düzenleme: 25 Eylül 2016, 21:19:14 Gönderen: TA2VW »

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #7 : 26 Eylül 2016, 11:17:13 »
Zorunlu degil ama yanlis bir uygulama bence.
frekansa giren zaten QRV oluyor. cikan qrt oluyor. Sagdan say der gibi amacsiz bir sekilde (gizli bir amaci var midir bilemem tabii) amatorluk ile hicbir iliskisi bulunmayan bir uygulama niye yapiliyor bunu soruyorum zaten.. Haklisniz kimse kafamiza silah dayamiyor tekmil verin diye.
Ama bu uygulamanin gerekliligi tartisilabilir sanirim

Çevrimdışı TB2PSI

« Yanıtla #8 : 26 Eylül 2016, 21:02:50 »
TA2NC sizi alkışlıyorum aslında forumda bir tane beğeni butonu olması şart teknik konularda olsun vs bir kişi o cevabi destekliyorsa bbeğen butonuna bassın ne güzel olurdu mesajinizi begendim.👏

Çevrimdışı TA2TC

« Yanıtla #9 : 29 Eylül 2016, 21:12:01 »
Çevrim olayı bana da özellikle röle üzerinde çok anlamsız geliyor. Ancak burada çevrim yapılmasına karşı olduğunu yazıp da az önce Bartın R6 rölesinde çevrime katılıp bir de üzerine çevrim operatörüne kolaylıklar dilenmesi bana hiç samimi gelmedi. Demek ki burada yazmak farklı uygulama farklı olabiliyormuş. :)

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #10 : 30 Eylül 2016, 07:11:32 »
Radyo amatörlüğünde böyle bir uygulama olmamalı fakat buradaki amaç önemli bana göre arkadaşların beli bir saatte bu olayı gerçekleştirme sebebi birlikteliği sağlamak yine yukarıda denildiği gibi yeni arkadaşları  alıştırıp katılımcılığa teşvik etmek amaçlanılıyor diye düşünüyorum. Kişilere has düşünce buna da saygı göstermek gerekir.  Ha bu birlikteliği yada arkadaşları kazanmak yada eğitmek diyelim adına farklı yollarla da yapabiliriz.
Önerisi olan var mı  diyelim o zaman.
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066

Çevrimdışı TA5AE

« Yanıtla #11 : 30 Eylül 2016, 14:48:24 »
Hiç olmazsa her haftanın belirli bir günü, bir guruba aidiyet duygusu yaşamak çok güzel.Her zaman hazır ve gerekirse çevrimiçiyim diye bilgi vermek ve hatta çevrim operatörü olmak.
Ayrıca bu gurupların yemekli toplantıları da,  ayrı bir güzellik.

Bence,  kısıtlamaların ve imkânsızların içinde bulunan, TA amatörlüğünde  güzel bir gelenek.

Teknik açıdan bakacak olursak tüm bölgede,  sistemin ve operatörlerinin hazır ve sağlıklı çalıştığını görmek bakımından da sevindirici.

Devamını HF kanallarında duymak ve buna benzer varsa diğer etkinliklerin de geliştirilmesi dileği ile.
73deTA5AE

Çevrimdışı TA1QQ

« Yanıtla #12 : 01 Ekim 2016, 01:11:01 »
ayrıca kimin nereden röleye ulaştığını anlamak için de güzel bir gelenek.