Gönderen Konu: LU5DJV DDS'İN HOMEMADE CİHAZLARA DOĞRU AYAR UYGULAMASI NASIL OLMALIDIR?  (Okunma sayısı 508 defa)

Çevrimdışı TA3EN

Arkadaşlar Merhaba,
        Yakın zamanda bu vfo da karşılaştığım sorunu yazmak istedim. O da şu; cihazı yu resetliyorum.  Ayarları yapıyorum. Çalışır hale geliyor. Ama Örneğin 40m de VFO-A 'da 7125MHz ye ayarlıyorum. Sonra VFO-B ye geçip Orayı da 7160'a ayarlamak istediğimde örneğin 160m bandında VFO-B yi bulabiliyorum. Halbuki 40m bandında VFO-A ve VFO-B aynı yerde olması lazım. O buton şu buton derken 40m ayarlıyorum.  Bakıyorum örneğin 20m bandını ayarlamaya çalışırken 40m ye gittiğimde orasının VFO-,B sinin  dğiştiğini görüyorum. Önceleri ayarlıyordum. Ayarını ben mi unuttum bilmiyorum. Hatta pic i değiştirip yeniden yazdırdım. Sonuç değişmedi.
        Bu sorunu nasıl çözeriz arkadaşlar?              73 ...

Çevrimdışı TA4EM

Küçük bir katkı: bfo ve filtre katı için hep 10 mhz xtal kullanıyorum,ancak mümkün olduğunca aynı marka ve seriden xtal temin etmek gerekiyor.yazılı BFO frekansı ile pratikte dinlenilen frekansa uygun,olması gereken frekansla uyumsuzluk hep olmakta.Örneklenecek olursa 9.9980 vs gibi.Ayrıca uyguladığımız DDS VFO larda 5 MHZ değerlerinde  xtal kullanmak daha uygun gibi zira devrenin ürettiği frekans yükseldikce gücü düşmekte yazılım ne kadar düşük frekansta bfo ya katkıda bulunursa o kadar iyi olmakta .Yada Dds ye tek transistörlü troidli bir yükseltici eklemek daha iyi sonuçlar veriyor.BFO lsb ve usb konumunda artı eksi 1500 khz degişmekte bu normal ancak ben bunu yazıllımla değil de trimmer kondansatörlerle manuel yapıyorum Filtre xtal bant genişliğini 3 khz olarak tutmaya özen gösteriyorum bunu da xtallere baplı kondansatörlrle yapıyorum osilaskop yardımı ile.Selamlar.TA4EM ısparta
« Son Düzenleme: 28 Aralık 2017, 14:12:36 Gönderen: TA4EM »
Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir
M.Kemal ATATÜRK