Gönderen Konu: Kenwood TS 2000 Filitre Modifikasyonu  (Okunma sayısı 375 defa)

Çevrimdışı TA8AT

Kenwood TS 2000 Filitre Modifikasyonu
« : 02 Mart 2017, 21:16:45 »
 TS 2000 Telsizlerde kullanılan Toko marka 9 ve 15 khz lik filirteler imalatları sırasında kullanmış oldukları kimyasalların neticesinde filitrenin zamanla içinde oluşan oksidasyondan meydana gelen ciddi bir ssb, fm, cw'da işitme kaybı oluşmaktadır.

Bir arkadaşımın cihazında da böyle bir sorunla karşılaşınca yurtdışından sipariş verip  yeni filitreler getirtip değiştirme yoluna gittim. Sonuç olarak dinlemede çok belirgin bir iyileşme meydana geldi. TS 2000 kullanıp bu tür sorunla zamanla karşılacak arkadaşlarımıza bilgi amaçlı paylaşımda bulunmak istedim.
73de TA8AT

I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA8AT

Ynt: Kenwood TS 2000 Filitre Modifikasyonu
« Yanıtla #1 : 02 Mart 2017, 21:43:01 »
Cihazı açınca dinleme katında bir jumper ile karşılaştım. Kartta  DX ve Normal şeklinde yazıyordu. Fabrika çıkışı Normale alınmış jumperı DX moduna alıp uzaklardan bir zayıf sinyali takip ettiğimde kulaklarıma inanamadım. Uzak istasyonlara ulaşmak için cihazın içerisinden jumperı dx moduna almak çok faydalı olacağı kanaatine vardım. Ama multi operatör olarak gurup çalışması yapılacaksa yandaki istasyonların baskılarına maruz kalmamak açısından bu jumperı normal moda almak daha doğru olacağını düşünüyorum. Tabi gurup çalışmalarında girişe koyulacak ilave filitrelerimizde olmazsa olmaz. TS 2000 kullanıcılarının bu jumperdan haberdar olmaları açısından paylaşmak istedim.

Önemli not: Bu tür işlemler gerçekleştirilirken üzerimizdeki statik elektriğe dikkat etmemizi unutmamalıyız.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #2 : 02 Mart 2017, 21:48:53 »
Onur bey paylaşım  için teşekkürler. Bu tip filtrelerde sorun çok çıkıyor. Ben de benzer bir olayı Yaesu 857 de yaşamıştım. Hem kondansatör ekledim, hem de filtre değiştirdim. Şu anda cihazdan çok memnunum. 73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #3 : 02 Mart 2017, 22:13:45 »
Ahmet bey evet katılıyorum size.
Bu resimdede sorunlu filitrenin resmini paylaşmak istiyorum.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #4 : 14 Mart 2017, 11:57:46 »
Onur bey yazınızı ilk defa okuyorum nasılda gözümden kaçmış anlamadım , bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler.
Bu hususta çok yazı okuduk  zaman zaman içimize kuşku düşmüyor değil, bilgilendirmeler için çok teşekkürler.
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #5 : 14 Mart 2017, 16:19:30 »
aynı sorun yaesu FT 857 lerde de baş gösteriyor.youtube de bu konuyla ilgili olarak videolar var
« Son Düzenleme: 14 Mart 2017, 16:20:47 Gönderen: TA2VW »

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #6 : 14 Mart 2017, 16:28:34 »
söz konusu filtreler am- fm 15khz modu için degil mi anlayamadım. lsb -usb de devrede olmamaları gerekiyor?

Çevrimdışı TA2AT

« Yanıtla #7 : 30 Nisan 2017, 01:49:25 »
Sayın ta8at bahse konu olan DX/LOCAL switch sadece orta dalga am modunu daha iyi dinlemek  için dx e alınca daha iyi dinleme yapıyor AM de 512--1700 Khz orta dalga modu içindir saygılar.  ta2at  bulent

Çevrimdışı TA2BU

« Yanıtla #8 : 30 Nisan 2017, 22:00:24 »
Seramik filtre sorunu TS-2000'den başka TM-D700 ve TM-D710 (ve muhtemelen TM-V71) de de var...

Devre üzerinde DC olması sebebiyle elektrolitik korozyon oluyormuş, sadece değiştirmekten öte bir de kapasitör ile DC blokaj öneriliyor.

K2DSL'nin pdf paylaşımına bir bakmanızı öneririm...

http://www.k2dsl.com/wp-content/uploads/2011/06/TS-2000-receiver-crackling-noise-problem-Repair-procedure.pdf

73

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #9 : 02 Mayıs 2017, 07:36:47 »
Ahmet bey dinlemesi giden ts 2000 in sahibi arkadaşım K2DSL nin pdf inden görerek filtreleri temin edip bana değiştirmede yardımcı olmamı istedi.
Bahsettiğiniz pdf tede belirtilen CF4 filtresinin empedansının 1 ohm olduğu ve dc gerilimden dolayı tekrardan arızalanmaması için 0.47 mf lık modifikasyonu yapılması gerektiği belirtilmis ama arkadaşım yapmamı istemedi.

Arkadaşın çinden getirdiği filtreleri taktığımda evimde kurulu anten olmadığından dolayı pratik çözüm anten analizörümü telsizin anten girişine yaklaştirdığımda analizörden çıkan sinyali duymadığını gördüm. Daha sonra sanırım TA1ED Metin beyden yeni filtre tedarik edip çinden gelen filtrelerle yeniden değistirmemi isteyen arkadaşımın evinde dx swich olayını farkettim. Yeni filtrelerle birlikte bu swich ide dx konumuna aldığımızda arkadaşın dandik anteniyle dinleme geldi. Hatta uzak istasyonları bile duyuyordu.
Kısa zamanda yapılan bu filtre değişikliğinden sonra tekrardan böyle bir dinleme sorunuyla gelmedi. Hatta aynı telsizle bu arkadaş dijital çalışmalar yaptığından bahsetti.
K2DSL nin pdf i dikkatlice incelediğimde EU versiyonu telsizde 2 seramik filtrenin fm (w) ve fm (n)  modları için olduğundan bahsetmiş. Yüksel bey bahsettiğiniz gibi ssb de sanırım devrede olmuyorlar ben yanılmış olabilirim. Dx ve normal ayrımı yapan swich için Metin beyden temin edilen filtreyi takıp beraberinde dx moda alarak değişikliğe gitmemiz dinlemede etken olup olmadığını arkadaşı ilk ziyarete gitmemde tekrar bir değişiklik yaparak anlayacağım. Bahsettiğiniz husus benimde cihaz hakkında aklımda tereddüt oluşturdu. Tekrar Mode değişikliğinden  sonra durum hakkında buradan bilgilendirmede bulunacağım.
Uyarınız için teşekkür ederim.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #10 : 12 Temmuz 2017, 10:39:16 »
Eski bir konu ancak
TS2000 kullanicilarina tekrar bir hatirlatma olarak eklemek lazim.

Oncelikle http://itsbytim.com/TS2000DateCalculator  adresinden cihazinizda bu problemli filtreler olup olmadigina bakmanizi tavsiye ederim.
Kenwood amerika kullaniclari icin bu filtreyi ucretsiz degistiriyormus bu arada.

Bir de ek bilgi
TS2000 i amerikadan almis kullanicilar icin soyle bir mod var.
VHF te RX hassasiyetini yukselten.
Avrupa versiyonunda bu sorun yokmus sanirim
http://www.cu2ara.com/files/TS2000rxsensibilityimprovementonvhf.pdf