Gönderen Konu: CQ WPX SSB 2016 Self Spot  (Okunma sayısı 340 defa)

Çevrimdışı TA2IE

CQ WPX SSB 2016 Self Spot
« : 28 Mart 2016, 01:20:34 »
selam arkadaslar bu tablodan utanmiyorsaniz yollayin logunuzu http://www.dxsummit.fi/#/ sayfasindan kontrol edin reziligin daniskasini.

BASKA BIRININ CAGRI ISARETIYLE KENDINI SPOT EDENLER

Çevrimdışı TA1O

Ynt: CQ WPX SSB 2016
« Yanıtla #1 : 28 Mart 2016, 08:46:09 »
Sayın TA2NI İsmail Bey,

Yazdığınız ağır ithamdan sonra size kişisel mesaj yollamıştım, cevap ve düzeltme gelmeyince buradan da yazmak gereği duyum.

Gönderdiğiniz spot screenshot'da spotların saatlerine bakarsanız saat UTC:21:49 olarak görürsünüz, Türkiye saatine çevirdiğinizde 00:49 olduğunu anlarsınız.

TA5FA'nın gönderdiği log gönderenler mesajının gönderme zamanına baktığınızda,  Türkiye saatiyle 22:04 olduğunu görürsünüz, Yani anlayacağınız spotları log gönderiminden çok çok sonra yapmışım.

Spotları göndermemin sebebi de log programında sorun yaşamamamdan, ve kontrol için web üzeriden deneme yapmamdır, İnternet probleminden dolayıda spotlar arka arkaya gitmiştir.

Bu açıklamayı yapmam gerekirmiydi bilmiyorum, Zaten bu hobiye gönül ve emek veren bir avuç insanız bir birimize ağır laflar söylemeyelim ltf.

73 TA1O

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #2 : 28 Mart 2016, 09:47:24 »
İsmail Bey,

Başka birinin yaptığı bir işten dolayı buradaki diğer arkadaşlar niçin utansın!! Ama sizin hepimizi suçlamanızı, bir konu hakkında özelden yazışmanıza rağmen konuyu tekrar buraya taşımanızı sizin heyecanınıza veriyorum, bir art niyet aramamaya çalışıyorum.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA1MK

« Yanıtla #3 : 28 Mart 2016, 11:49:30 »
Değerli arkadaşlar,
Yarışmaya katılan (layıki ile katılan)tüm arkadaşlarımızı kutluyor TA adına yaptıkları çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum.
Dün burada bir paylaşım yapıldı ancak büyük merakla bugün neler yazıldı diye bakarken paylaşımın silindiğini gördüm ve üzüldüm.
Konu şuki maalesef ve maalesef bazı arkadaşlarımız ne amatörlüğü nede yarışmanın mantığını çözebilmiş değiller.Değerli arkadaşlar bilhassa HF bandında çalışan arkadaşlar bilirler spot EDİLMEK çok mühimdir bizlerede yaptığımız qso sayısında büyük kolaylıklar getirir.Bunu normal günlerde çoğumuz yapıyoruz( bende zaman,zaman dahil olmak üzere) ancak bu sahte spotlar yarışmalarda kesinlikle YASAKTIR tespit edilenler diskalifye edilir ve belli bir süre yarışmalardan men edilirler.Daha önceki yarışmalardada gözlemlediğim bu etik ve kural dışı olay bu yarışmada doruk noktasına ulaştı ne yazıkki.Yarışmalar sadece belge demek değildir arkadaşlar.Amatörlüğün baş ilkeleri doğruluk,dürüstlük ve centilmenliktir.Kendini spot ederek,başka bölgeden çalıştığı halde bir diğer bölgeden çıkış yapıyormuş gibi göstererek vb şekilde log göndermek amatörlüğe yakışmıyor.Heleki doğruyum.çalışkanım diyen bir TA amatörüne hiçmi,hiç yakışmıyor.
Yazılan yazı neden silindi bilemiyorum ama bence konunun üstünü örtmek yerine tartışılması arkadaşlara doğruların gösterilmesi daha uygun olurdu diye düşünüyorum.Kaldıki mesaj silinip üstü örtülsede sosyal medya diye bir olayımız var neticede oradada tartışılabilir,ama bence doğrusu burada kendi içimizde konuyu tartışıp doğruyu bulmaktır.
Aramızda TA5FA Mehmet bey gibi değerli bir arkadaşımız varken kendisini gerek burada,gerek sosyal medyada gerekse yurtdışı platformlarda parçalayıp mesaisinden,ailesinden zaman çalıp çaba sarf ederken bu tür olayları esefle karşılıyor,şiddetle KINIYORUM.
Bu bağlamda sertifikaya ihtiyacı olan,sırf sertifika uğruna yarışmaya katılan arkadaşları protesto etmek için iki gün emek verdiğim çalışmadaki logumu sadece check log olarak göndereceğimi bilmenizide isterim.
Amatörlük bu ise ya bana yanlış öğrettiler yada bende amatör ruhu yok.
Söylediklerimi üzerlerine alanlara sözüm yok,alınmayan arkadaşlarımı saygı ve sevgiye selamlıyor başarılarının devamını diliyorum.
73 de TA1AMO

Çevrimdışı TA8A

Ynt: CQ WPX SSB 2016 Self Spot
« Yanıtla #4 : 28 Mart 2016, 13:10:19 »
Ümit Bey,

Bu açıklamalarınız, bir tartışma olarak yürümeye başlayan konunun bilgilendirme yönüne çevrilmesinde faydası olacaktır. Açıklamalarınızın yarışmalar sırasında self spot olayının önemini bilmeyen arkadaşlar için kaynak olacağını umuyorum. TELSİZCİLER sitesinin amacının tartışmak değil, bilgilendirmek olduğunu tekrar hatırlatır, bu mesaj grubunu tartışmadan çıkarıp bilgilendirmeye yönlendirdiğiniz için de teşekkür ederim.

TA5FA Mehmet beyin çabalarını hep beraber takdir ediyoruz. Eğer siz başkalarını protesto için iki günlük emeğinizi cehcklog olarak gönderirseniz Mehmet beyin çok üzüleceğini düşünüyorum. Üç yıldır çaba gösteren Mehmet beyin ön ayak olduğu gelişmeler için olumsuz duygular besleyen arkadaşlarımızı da sevindireceksiniz gibime geliyor.

Benim düşüncem, herkesin kendine yakışanı yaptığıdır. Sizin de kendinize yakışanı yaparak iki günlük emeğinizin karşılığı logunuzu göndermenizin en uygunu olacağını düşünüyorum. Takdir sizindir.

Sağlıcakla kalınız. 73

Bilal Ekmekci, TA8A 

Çevrimdışı TA1MK

« Yanıtla #5 : 28 Mart 2016, 15:06:36 »
Sevgili Bilal bey,
Öncelikle konuya göstermiş olduğunuz ilginiz için çok teşekkür ederim.Bu self spot konusu daha önceleride tartışılmıştı.Ancak bilhassa son 1 yıl içerisinde bilhassa ve bilhassa uluslararası yarışmalarda takip ettiğim üzere konu ayyuka çıkmış durumda.
Tabiki konuyu tartışma için yazmadım bilgilendirme,bilinçlendirme adına yazdım.
Konu üzerinde arkadaşların daha dikkatli davranıp,bu tür davranışlardan uzak duracağını ümid eder tekrar teşekkür ederim.
vy 73 de TA1AMO

Çevrimdışı TA3IWS

« Yanıtla #6 : 28 Mart 2016, 16:53:52 »
Merhaba,
Contest dönemi haricinde ben de zaman zaman self-spot'lara denk geliyorum. Fakat orada spot "info" bölümünde "TEST" veya "ONLY FOR TEST" gibi ibareler görüyorum.
Zannedersem arkadaş donanımını ve internet bağlantısını kontrol etmek için spot göndermiş. Bence buradaki hata info! yani açıklama ve bilgi bölümüne "WPX" yazması olmuş. Her ne kadar spot işlemini log'u gönderdikten sonra yapmış olsa da teorik olarak o saatte contest devam etmekteydi. Art niyetli biri spot sonrası contest'e devam ederek yeni bir log dosyası daha gönderebilir. Bu ihtimal mevcut.
Dediğim gibi arkadaşın iyi niyetli olduğunu düşünürsek bence tek hatası info bölümüne "TEST" veya "ONLY FOR TEST SPOT" ibaresini yazmamış olmasıdır.

Bu forumda çok değerli üstadlarımız mevcut. Onlar bu konuda ne düşünür bilmiyorum ama internet üzerinden spotlama işlemi bana biraz tuhaf geliyor. Hatta bir Bolu türküsünde dediği gibi: "Tüfek icad oldu mertlik bozuldu."
İnternet üzerinden spotlanmak ve qso sayısını arttırmak bana suni geliyor. Bence HF ruhuna ters. Siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama özellikle contest sırasında internet teknolojisi her türlü suistimale açık. Sadece spotlama değil whatsapp veya benzeri iletişim araçları üzerinden de organize olunarak insanlar sanki qso yapmış gibi kayıt düşebilirler. Zaten bu ihtimale karşı ilk 3 dereceye giren yarışmacılardan, yaptıkları qso görüşmelerinin mp3 formatında kayıtlarını talep ediyorlar. Contest kurallarını okuduğumda gördüm ve çok şaşırdım.

Bence özel gün ve anma etkinlikleri gibi çalışmalar haricinde contest gibi organizasyonlarda spot kullanmak yasaklanmalı.

Çevrimdışı TA3D_SK

« Yanıtla #7 : 28 Mart 2016, 21:20:14 »
Degerli Radyo Amatoru arkadaslarim,

Gerek yarismalarda, gerek normal durumlarda self spotun, sizinle QSO yapilmasini istediginiz bilgisinin verilmesinin size geri donus olarak ne kadar katkisi olabilecegini dusundunuz mu? Bazi ozel durumlar haric, bana kalirsa HIC…

“Cluster” lar da. Bir spot goruldugu zaman ilk yapilacak sey. Hangi istasyonun verdigi cok onem tasir.

Size cevap verme sansi olanlar sadece sizin o ana kadar QSO yaptiginiz istasyonlarin Lokasyonlari kadar gecerlidir.

Eger siz USA ile rahatlikla gorusebiliyorsaniz (Aldiginiz raporlarin siddeti cok onemli) spotunuzu goren Kuzey ve bir ihtimal Guney Amerikali (Bazi bolgeleri) cevap verebilir. Sakin, spot dan dolayi butun Dunya beni duyar zafiyetine kapilmayin.

Ornegin, KH7 istasyonunu bir USA istasyonu veya PY, VY, VE gibi istasyonlar spotlamissalar. Aman aman, Havada KH7 istasyonu var bende QSO yapayim dusuncesine hic kapilmayin. Eger KH7 istasyonunu  SV, I, S5, OM,OK vs.. gibi istasyonlar spotlamissalar baliklama dalin derim.

Yarismalarin bir cogunda self spot ile kurallar bellidir. Ayrica Spot veren kisilere ait “ IP”  ve “Grid locater” otomatik olarak gorulmektedir.

Bilgi icindir.

Saygilarimla
TA3D
Yasar GOCET

Çevrimdışı TA2IE

« Yanıtla #8 : 28 Mart 2016, 23:41:20 »
TA1O Serhat kardesim Contesler Lokal saate göre degil UTC ye göre baslar ve biter

Yani senin Spot saatin UTC 21:49  ;)

« Son Düzenleme: 28 Mart 2016, 23:43:51 Gönderen: TA2NI »

Çevrimdışı TA3IW

« Yanıtla #9 : 02 Nisan 2016, 14:57:41 »
 Merhaba.TA istasyonlarının sayısının katılımı  çoğalmasının ve kontest kuralarını türkçe olarak açıklamalarının kabul görmesi  kanaatimce TA5FA(Mehmet)  başarısıdır. CQ SSB WPX konteste bütün bandlarda QRP 2,5 wat  çalıştım 11 QSO ile kontesti tamamlamış oldum. Daha evvel TA2NI(İsmail) ve TA1AMO(Ümit) arkadaşların açıklamaları kontest sonrası yaptığım araştırmalar sonucunda  kuralların türkçe  olmasına rağmen TA istasyonları tarafından yapılan hatanın aklıma sığdıramıyorum.Her kontestin bir yarışma müdürü,sponsoru ve ya sorunlusu var dır. CQ SSB WPX müdürü  N4TZ Terry’ dir  TA istasyonlarının yaptığı hataları gözünden kaçacağını  düşünmüyorum ,sonuçlar ve cezalar ne olur zaman gösterir.73!