Gönderen Konu: YAESU FT-900  (Okunma sayısı 92 defa)

Çevrimdışı TA3HF

YAESU FT-900
« : 22 Mart 2016, 02:08:33 »
Selamlar;

Kullandığım Yaesu ft-900 cihazında 10 ve 14 mhz bandında ekran flash yapmasından dolayı tamirini araştırırken nette gördüğüm bir yönetimi ( belli yerlerdeki lehimlerin yenilenmesi) uyguladım. Telsizi kapatmak üzere iken test etmek istedim ve cihaza enerji verip açtığımda tunere giden bir kablo resistans görevi görüp dış blandajını eritti. Dumanı gördüğüm an enerjiyi kestim. Lehimleri yenilerken taşma olup kısa devre etmediğimi cihazın altında kaldığını farketmediğim rig kablosunun ucundan kaynaklı kısa devre olmuş olabileceğini düşünüyorum.
Şuan ekran ışığı kısık, filtre devrelerindeki rölelerde aktif hale geçmediği gibi rx konumunda ses de gelmemektedir. Yani oluşan kısa devre ile besleme katında bir sorun oluşturduğumu sanırıyorum. Sizce problem ne olabilir?
Yada tamiri için kime ve nereye gönderebilirim ?

Çevrimdışı TA1MC

Ynt: YAESU FT-900
« Yanıtla #1 : 22 Mart 2016, 06:20:50 »
 Sizin de tahmin ettiğiniz gibi rx kısmını besleyen 5 ve 8 volt gibi voltajları şemadan takip etmeniz lazım ,özellikle regülatör smd komponentler böyle durumlarda hemen bozulur,bence blok şemada verilen voltaj değerlerini bordda takip edin netice almanız olası. 73
TA1MC
MURAT ÇOKLAR LOC:KN40HA
05075687965
ta1amc@hotmail.com