Gönderen Konu: wouxun uvd1p elfeneri ve açılış mesajı sorunu  (Okunma sayısı 165 defa)

Çevrimdışı TA3AP

Yeni aldığım uvd1p cihazın elfeneri çalışmıyordu.
hem reset atalım hem de kanal yükleme yapalım diye kg-uv commander programını indirdim. frekansları yazabiliyorum ama el feneri hala çalışmıyor.
ayrıca açılış mesajına çağrı işaretimi yazmaya çalışıyorum. program sorunsuz yazıyor. Tekrar read dediğim zaman programda yazılmış olarak gözüküyor ama cihazda değişiklik yok.
Bilmiyorum açıklayabildim mi ama. Aynı sorunu yaşayan çözüm bulan üstadlarımız varmıdır?

Çevrimdışı TA1MD

Ynt: wouxun uvd1p elfeneri ve açılış mesajı sorunu
« Yanıtla #1 : 06 Mart 2016, 21:11:29 »
El feneri muhtemelen donanımsal bir arıza.
Çağrı işareti ise yazılımda olmasına rağmen eski versiyonlarda cihazın firmware'i tarafından desteklenmediğinden ekranda gösterilmiyor. Yapılabilecek bir şey yok.

Çevrimdışı TA2CAZ

« Yanıtla #2 : 07 Mart 2016, 08:39:46 »
Merhaba,
El feneri için tuşa atama yapılabiliyor mu?
Tuşa başka fonksiyon atanmış olabilir şuan.
Selamlar.

Çevrimdışı TA3AP

« Yanıtla #3 : 07 Mart 2016, 12:34:19 »
cevaplarınız için teşekkür ediyorum.
eski versiyon demek ki benim cihaz yazılım kabul etmiyor.
El feneri için de dediğiniz gibi donanımsal bir arıza var sanıyorum. programlanmıyor tuş sabit çünkü

Çevrimdışı TA8HB

« Yanıtla #4 : 09 Mart 2016, 11:32:56 »
Bu cihazlarda LED orjinal kutudan çıkmış dahi olsa arızalı çıkabiliyor. Değiştirip denemenizde fayda var.
MAİL adresi verirseniz size başka bir program göndereyim, göndereceğim program ile açılış mesajını deneyebilirsiniz. Bendeki cihazı bununla yapmıştım.
İyi çalışmalar dilerim, 73'ler..
TA8HB Alperen.

Çevrimdışı TA2KW

« Yanıtla #5 : 09 Mart 2016, 19:55:39 »
selam,

TA2AWM mutlu bey'in dediği gibi, ilk çıkan modellerde açılış mesajı program ile yazmış olsanız da ekranda  gözükmüyor.

73
TC Yalova TEKNO Merkez. CH 27.915 USB