Ali Şahin Bey öncelikle belirteyim yıllardır elektronik forumlarında izlerim, özellikle RF konusundaki bilgi ve deneyiminiz takdir ediyorum. Bahsettiğiniz entegre ile ilgilendim hatta onun çevre elemanlarıyla birlikte olan AD5933EBZ geliştirme kartını da almıştım ve istediğim verileri alan yazılımı da var. Siz yazınca dün tekrar gün boyu çalışma yaptım. Fakat kendimin R-C elemanları ile yaptığım basit devreler için bile doğru sonuç alamadım. Farklı referans elemanları ve devreleri de denedim. Belki çipi yalnız başına alıp farklı çevre elemanlarıyla yeni bir devre tasarlamam lazım. Özellikle biyolojik numunelerin incelenmesi konusunda akademik çalışmalar yapılmış şimdi onları inceliyorum.
Deniz Hocam, bir meslektaşımla karşılaşmak beni de sevindirdi. Sanırım hala Nanotam'dasınız, çok güzel bir merkezdesiniz. Doktora tezinizi ve çalışmalarınızı gördüm. Ben de ince filmler ve güneş pilleri üzerine çalışıyorum, CdTe/Cds güneş pili üzerine doktora yaptım, size mail atacağım.
Murat bey ilginize teşekkür ederim. Herhangi bir bilgiye ulaştıkça buradan paylaşmaya çalışacağım. Öncelikle genliği belirli bir sinüssel sinyal üretmek gerekiyor ki günümüzde ilgilendiğimiz frekans aralıklarında bunu yapan çok uygun modüller mevcut. Daha sonrasında bu sinyalin uygulandığı aygıt, devre veya antenin buna verdiği tepkinin ölçülmesi lazım ki esas burada bir çalışma lazım. Bu bölüm halledilince kontrol ve veri toplama amacıyla PIC veya ARM temelli bir sistem kolayca tasarlanabilir diye düşünüyorum.
İlgilenen herkese tekrar çok teşekkürler 73...