Hepsine emek harcayıp can vermişsiniz, bu çok güzel. Geçmişte benimde çok çalışmalarım oldu yeniden canlandırma ve sıfırdan inşa etme konularında. Kimisini elden çıkardım, kimini bağışladım kala kala birkaç cihaz kaldı elimde. En önemlisi de bu tip işleri yapmak için oluşturduğum atölye. En basiti mengeneden tutun, radyal matkaba kadar neler neler aldım, elektronik atölyemde osilaskobundan tutun sinyal jeneratörlerine kadar ekipman doluydu.
Elektronik atölyemden havyalarım, ölçü aletim ve ayarlı güç kaynağımdan gerisini elden çıkardım ama mekanik atölyeme hala kıyamadım. 2 evladım var ikisi de asla ilgi duymuyorlar, yaş geldi artık, kalpte bir stent çeşitli koruyucu ilaçlarla kalan zamanımızı dolduruyoruz artık. Kara kara düşünüyorum yarın bir gün göçüp gidince ne olacak bunca ekipman diye. Hanıma ve kardeşlerime şimdiden vasiyetimi yaptım, öyle ya yarına çıkacak garantimiz yok. Ben gittiğimde eve lazım olacak el aletleri dışında her şeyi doğudaki teknik okullara bağışlayın dedim. Hiç olmazsa gencecik fidanların işine yarasın eskiciye yada ölü gömücülere gideceğine.
Uzun yıllar sağlık ve huzurla emek, sabır verdiğiniz tüm cihazlarınızı kullanmanızı, kahvenizi yudumlarken bizden önce göç eden arkadaşlarımızı gülümseyerek anmanızı ve heyecanınızın hiç bitmemesini dilerim.
Sağlıcakla kalınız.