Ana Sayfa > Geçmiş Zaman Olur ki ...... ***

GECMIS ZAMAN OLUR KI HAYALI CIHAN DEGER

<< < (2/3) > >>

TA3EP:
Yaşar bey, bu çok değerli, adeta bir armağan niteliğindeki paylaşımınız için çok çok teşekkür ederim.

O yılın (1986) bir diğer özelliği de, ülkemizde uzuun yıllar boyunca yasak olan amatörlüğün serbest bırakıldığı ilk yıllar olmasıdır. Yani bu fotoğrafın 30 yıllık bir hatıra değeri olmasından başka, bir de çok önemli tarihi bir değeri daha vardır ki o da şudur: Ülkemizde yapılan ilk amatör grup çalışmalarından birisine aittir.

Siz ve diğer hatırlayan arkadaşlar bu fotoğrafta yer alanların isimlerini ve çağrı işaretlerini de verirse minnettar oluruz. Hatta keşke imkan olsa da amatör çalışma öykülerini de kısaca yazsak diyeceğim ama sizi çok yormak istemiyorum. Bir zamanlar bizim için efsane olan amatör ağabeylerimizi yani bu isin ülkemizdeki öncülerini de böylece anmış oluruz. Yeni kuşak "rookie" amatörler de bu öncü ağabeylerimizi tanımış olur. Malumunuzdur, "Geçmişini bilmeyenlerin geleceği de olamaz".

Size ve o fotoğrafta olup da halen aramızda olan kişilere sağlık içinde uzun ömürler diler, sonsuzluğa intikal etmiş olanlara da rahmet diler, bu vesile ile tekrar hürmetlerimi ve saygılarımı sunarım. 

73 de Mete TA3EP.

TA1L:
Ayakta duran soldan dördüncü TA3D'nın arkasındaki benim: TA1L
1. Çeşme festivali ilk amatör toplantısı olarak önemlidir. Sahilde deniz kenarındaki çadırda HF, hemen arkadaki kalenin üstünde VHF çalışmalarımız oldu. Çalışma listesine uyarak epey bir CW ve SSB QSO yaptık. O toplantıya zamanın TGM başkanı İbrahim Bey ve yardımcısı Mustafa Bey de katılmışlardı. Hatta kanun ve yönetmeliğin çıkmasında yabancı kanun/yönetmelikleri çevirerek yardımcı olduğum için bir adet mavi kaplı kanun/yönetmelik kitabını imzalayarak bana vermişlerdi. Merkezdeki bir otelin lobisinde koordinasyon toplantısı yapıp, istasyonları kurmuştuk. Festivalin organizatörü Ahmet San arkadaşımızdı. O festivalde Ergun Bey operatörlere EDRAED'in kalın Radyo Yıllığını hediye etmişti, hala saklıyorum.
Yaşar arkadaşım foto için çok teşekkürler.

TA3EP:
Ercan bey hem o zamanki, hem de bu yazıdaki değerli katkılarınız için çok teşekkürler. Rahmetli Bahri bey DJ0UJ de herhalde o günlerde Almanya lisansı ve çağrı işareti ile çıkış yapıyordu. TA2BK çağrı işaretini daha sonra aldı sanırım.

TA2FE:
Mete Bey selamlar,

Ben kim soracak diye bekliyordum . Bahri abi o tarihlerde Almanya da ikamet ediyordu. Kanun çıktıktan sonra çağrı işaretini aktif etmişti.

Selamlar
Emin

TA8A:
Soldan üçüncü kişi Telsiz İşleri Genel Müdürlüğünden Mustafa Küçükay bey olması lazım.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git