Gönderen Konu: Nikola TESLA ölüm yıl dönümü anma etkinliği  (Okunma sayısı 170 defa)

Çevrimdışı TA7H

Merhabalar;

10 Temmuz 1856 yılında doğan Nikola TESLA, 7 Ocak 1943 tarihinde hayata gözlerini yummuştur.
1 Hafta önce amatör ağabeylerimle sohbet ederken, tesla bobini hakkında konu açıldı. Hemen sorumu yönelttim. Hocam nedir bu tesla bobini?
Arşivlerinin arasından bir dosya çıkardı. ANARAD derneğinin bir zamanlar yayınladığı dergilerden birini verdi bana. Mayıs 2001 sayılı dergisiydi.
Dergide '' Tesla'nın Ölüm Işını '' adlı yazısını okudum. Merakım dahada arttı. National geographic'in Nikola TESLA ile ilgili hazırladığı belgeselleri izledim. Dünya için çok önemli projelere imza atan Tesla'nın ilköğretim kitaplarında yer alması gerekirken, Edison'un yer alması ise tartışılır..

Krizler, mali sorunlar, destek bulamaması.. vb sorunlar sebebiyle bir çok projesini yarıda bırakmış ve onlarca projesine başlayamamıştır.
Otel odasında kaldığı, hayatını beş kuruş parasız geçirdiği dönemlerde ışınlanma üzerine projeler yapmıştır. Vefat ettiğinde, odasında bulunan tüm projelere FBI tarafından el konulmuştur.

Ön bilgilerden sonra konumuza dönecek olursak, başlıktan da anlaşılacağı üzere ;
Nikola TESLA'yı ölümünün 73. yılında anma etkinliği düzenlemek istiyorum ama tek başıma pek birşey yapamayacağımı biliyorum. Eğer siz değerli radyo amatörleri bu etkinliğe destek verirseniz, 1 Haftalık bir çalışma yapmayı, QSL kart masrafımız olmaması için sadece LoTW kullanmayı öneriyor ve sözü sizlere bırakıyorum.

Bir ekip kurabilirsek, pazartesi günü KEGM'ye çağrı işareti için başvuruda bulunacağım..

teşekkürler.. 73 de TA7AOF

Çevrimdışı TB2BXN

Ynt: Nikola TESLA ölüm yıl dönümü anma etkinliği
« Yanıtla #1 : 05 Ocak 2016, 12:24:09 »
Sevgili Furkan,

Nikola Tesla, senin de dediğin gibi elektronikte pekçok şeyin babası. Belgrad da doğup büyüdüğü ve ölümünden sonra müze haline getirilen evini 2 kere gezdim. Pekçok icadını burada çalışır halde görebiliyorsun. Küçük ölçekte yapılmış ve çalışan Tesla Bobini'ne ( tabii ki kendi özel çubuğu ile ) dokunma şansı elde ettim. Çıplak elle ampulleri yaktım. 100 yıl önce yaptığı uzaktan kumandalı gemiyi kullandım. Vs, vs..

100 yıl önce bir insanın bunları yapmış olması gerçekten inanılmaz.

Umarım bu heyecanın ve merakın ile bir gün senin de gidip görme şansın olur.

Etkinlik çabalarında başarılar diliyorum.

Murat Köstem
TB2BXN

Çevrimdışı TA7H

« Yanıtla #2 : 05 Ocak 2016, 22:39:09 »
Murat bey merhabalar ;

Öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Yazınızı okuduktan sonra hemen youtube'den Belgrad şehrindeki müzenin videolarını izledim.
Hala çalışır vaziyetteki aletleri görünce şaşkınlığımı gizleyemediğimi belirtmek isterim. Dediğiniz gibi umarım bende bir gün o müzeye gitme şansı yakalarım.  73

TC73TESLA çağrı işaretini bugün öğle saatlerinde aldım. Bu konunun altına üç beş QSO'da ben yaparım diyen olmayınca çalışmayı iptal etmeyi düşündüm. Daha sonra TA1O - Serhat bey '' ben elimden geleni yaparım '' dediğinde hemen dilekçeyi yazıp, KEGM'ye gönderdim. Cevap öğleden sonra geldi. Giresun'dan TA7EB Ali bey, TA7ASN Hakan bey ve TA7AZC Gölkem beyin de destekleriyle, 5 kişilik bir ekip oluşturduk.
6 Ocak - 17 Ocak tarihleri arasında çalışacağız. Toplamda 11 günlük bir çalışma olacak. 3 farklı bandda bizimle QSO yapan istasyonlara ise, .jpeg formatındaki ödülümüzü taktim edeceğiz..

Havada duyuşmak dileğiyle..
73 de TA7AOF

Çevrimdışı TA7BB

« Yanıtla #3 : 05 Ocak 2016, 23:18:59 »
Merhaba.
Ekibe başarılar dilerim.
73
De ta7bb