Merhabalar;
10 Temmuz 1856 yılında doğan Nikola TESLA, 7 Ocak 1943 tarihinde hayata gözlerini yummuştur.
1 Hafta önce amatör ağabeylerimle sohbet ederken, tesla bobini hakkında konu açıldı. Hemen sorumu yönelttim. Hocam nedir bu tesla bobini?
Arşivlerinin arasından bir dosya çıkardı. ANARAD derneğinin bir zamanlar yayınladığı dergilerden birini verdi bana. Mayıs 2001 sayılı dergisiydi.
Dergide '' Tesla'nın Ölüm Işını '' adlı yazısını okudum. Merakım dahada arttı. National geographic'in Nikola TESLA ile ilgili hazırladığı belgeselleri izledim. Dünya için çok önemli projelere imza atan Tesla'nın ilköğretim kitaplarında yer alması gerekirken, Edison'un yer alması ise tartışılır..
Krizler, mali sorunlar, destek bulamaması.. vb sorunlar sebebiyle bir çok projesini yarıda bırakmış ve onlarca projesine başlayamamıştır.
Otel odasında kaldığı, hayatını beş kuruş parasız geçirdiği dönemlerde ışınlanma üzerine projeler yapmıştır. Vefat ettiğinde, odasında bulunan tüm projelere FBI tarafından el konulmuştur.
Ön bilgilerden sonra konumuza dönecek olursak, başlıktan da anlaşılacağı üzere ;
Nikola TESLA'yı ölümünün 73. yılında anma etkinliği düzenlemek istiyorum ama tek başıma pek birşey yapamayacağımı biliyorum. Eğer siz değerli radyo amatörleri bu etkinliğe destek verirseniz, 1 Haftalık bir çalışma yapmayı, QSL kart masrafımız olmaması için sadece LoTW kullanmayı öneriyor ve sözü sizlere bırakıyorum.
Bir ekip kurabilirsek, pazartesi günü KEGM'ye çağrı işareti için başvuruda bulunacağım..
teşekkürler.. 73 de TA7AOF