Gönderen Konu: TA90IARU  (Okunma sayısı 179 defa)

Çevrimiçi TA7H

TA90IARU
« : 14 Kasım 2015, 21:45:25 »
Herkese merhabalar.

Bugün maillerime baktığımda, IARU tarafından bana bir mail gönderildiğini gördüm. Merakla açıp baktığımda, karşılaştığım tablo baya bir üzücüydü. Bu olay bana, TC7YOTA'yı hatırlattı.

YOTA - Youngsters On The Air ( Gençler havada ) sloganı ile, 22 farklı ülkedeki gençlere, çağrı işareti vererek çalışma yaptılar.
Gençleri, bu hobiye yönlendirmek için yapılmış güzel bir girişimdi. dxsummit'te spotları incelerken, bir çok YOTA istasyonunu gördüm. qrz.com sayfalarına baktığımda, gençler havada diye sevinsem mi? yoksa biz neden katılmadık diye üzülsem mi? bilemedim. YOTA yetkililerine, katılmak istediğimizi belirten bir mail attım. Cevap oldukça üzücüydü. Etklinliğin bitmesine 1 ay kaldığını, bu saatten sonra katılamayacağımızı, bir sonraki etkinliğe katılabileceğimizi söylüyorlardı. Metinde beni en çok üzen kısım ise, TRAC'a bu konuda mesaj yazdıklarını, fakat geri dönüş olmadığı için, ülkemize çağrı kodu veremediklerini söylüyorlardı.

Daha sonra TA1HZ - Tevfik hocam ve TA7EB - Ali hocama durumu anlattım. Ertesi gün KEGM'ye dilekçemizi yazdık. Çağrı işaretimizi aldık. TA7AZC - Gölkem bey ve ben, 2 genç olarak YOTA'ya bağlı olmadan ( illegal olarak ) çalışmamızı yaptık.

Bugün, bu mail bana bu olayları hatırlattı. Yine geç kalınmış bir etkinlik.. Bunun sorumluları kimlerdir? Bilmek isterim doğrusu.

mail;

Gönderen: Aliy Kuisokov <ua6yw@mail.ru>
Gönderildi: 14 Kasım 2015 Cumartesi 00:04

Hello friends!

I  wrote  two time to HQ Telsiz Radyo Amatorleri Cemiyeti [TRAC], but
no answer.

IARU 2 October 2015 issued a press release.
----------------------------------------------
IARU 90 Award

In  order  to  celebrate  the  90th anniversary of the founding of the
International  Amateur  Radio  Union  (IARU) in 1925, a very nice IARU award
is  being  issued  for  those  stations  who  have contacted 10
member-society  jubilee  stations  during  the  period  of time from 1
January 2015 to 31 December 2015.

Details regarding the award can be found at http://iaru90.hamlogs.net/iaru/

The award is being administered by Soyuz Radiolyubitelei Rossii [SRR], the
Russian Amateur Radio Union and any inquiries about the award can be
directed to ua6yw@mail.ru.

Many countries noted this date by activity of special event stations
using calls with "90IARU"
suffix (like DJ90IARU, SF90IARU, R90IARU,  etc.). More details can be found
on http://iaru90.hamlogs.net/iaru
   TURKEY is a member of the IARU and therefore we ask you to organize the
jubilee station(s) with the suffix **90IARU (example
TA90IARU) in your country until 31.12.2015.
   If you will do it we'll add your call(s)  in the list of active stations
in WEB-site mentioned above and you will get password for uploading the logs
of your station (stations).
"90 years of IARU" award is issued only in electronic form according to
uploading  logs.
We plan to maximal activity in December 2015.

73! Aliy Kuysokov - UA6YW  (Coordinator, chief of R90IARU)
    mailto:ua6yw@mail.ru

Çevrimdışı TA3D_SK

Ynt: TA90IARU
« Yanıtla #1 : 15 Kasım 2015, 11:30:31 »
Değerli radyo amatör u arkadaşım.
Hemen hemen aktif olan herkese bu mesaj ulaştı.
Bu platforma taşıdığınız için sizi kutlarim.
Saygilarimla.
TA3D
YAŞAR GOCET

Çevrimdışı TA7EB

« Yanıtla #2 : 15 Kasım 2015, 19:09:04 »
Öncelikle sizi kutlarım bu platformda bu konuyu yazdığınız ve yayımladığınız için..
TC7YOTA legal çağrı idi sadece dünya gençleri için yapılan çalışmada yerini alamamıştı; bu konuda sorumlu olan amatör arkadaşların sorumluluğu üstenip görevlerini yerine getirmediği için; işte bu günde aynı durum içindeyiz. Hayırlısı olsun başka platformda çalışmalarınızı yapmanız dileklerimle.. Siz gençler ileride almış olduğunuz bu bayrağın inşallah hakkını verirsiniz.. Herkese saygılarımla....

Çevrimdışı TA1PB

« Yanıtla #3 : 16 Kasım 2015, 10:27:55 »
Değerli amatör arkadaşım beni az çok tanır bilirsin....
Yıllardır özel işaretli çalışmalara destek verip ,severek iştirak etmiş biri olarak ve S.A.F. ımıza '' Bunları bir zapt-ı rapt altına almak lazım ..Ota çiceğe özel işaret alıyorlar.'' şeklinde eleştiri getirenlerin ; yaş günü kutlamalarına destek vermek isteyince ''Üye olmayan giremez'' tabelasını göstermelerine kızarak ,cevaben kendi resmiyeti olmayan grubumuzun yaş günü kutlaması için alınan işaret ile bahse konu cemaatin tüm şubelerinin üye olmayanları dışlayarak ve yok sayarak gerçekleştirdikleri etkinlikteki yaptığı toplam QSO sayısını tek başıma  CW mod ile katlamazsam bu hobiyi bırakırım deyip ve bu niyetimide gerçekleştirip Memlekette ilk defa bir özel işaretli çalışmaya çalışma takvimi bitmeden CW-PHONE ve MIX olarak dxcc kazandırmakta katkı verdim...(verdik)
Bu arada eleştirdiklerinin de haklarını vermek lazım....Misal bir anma etkinliği için 10 küsur işaret birden alarak havaya çıkmalarına sevindik ve ilerisi için umutlandık....Değil mi...?
Lakin dile getirdiğin bu olaylar umudumun yine zayıflamasına yol açtı  be güzel kardeşim.....
Bizden artık sanırım geçmiş....Siz gençlere çok iş düşüyor....:)
Selamlarımla...
.......TA1PB.......
 M.MURAT ÖZBİL
EDİRNE  (KN31FQ)