Herkese merhabalar.
Bugün maillerime baktığımda, IARU tarafından bana bir mail gönderildiğini gördüm. Merakla açıp baktığımda, karşılaştığım tablo baya bir üzücüydü. Bu olay bana, TC7YOTA'yı hatırlattı.
YOTA - Youngsters On The Air ( Gençler havada ) sloganı ile, 22 farklı ülkedeki gençlere, çağrı işareti vererek çalışma yaptılar.
Gençleri, bu hobiye yönlendirmek için yapılmış güzel bir girişimdi. dxsummit'te spotları incelerken, bir çok YOTA istasyonunu gördüm. qrz.com sayfalarına baktığımda, gençler havada diye sevinsem mi? yoksa biz neden katılmadık diye üzülsem mi? bilemedim. YOTA yetkililerine, katılmak istediğimizi belirten bir mail attım. Cevap oldukça üzücüydü. Etklinliğin bitmesine 1 ay kaldığını, bu saatten sonra katılamayacağımızı, bir sonraki etkinliğe katılabileceğimizi söylüyorlardı. Metinde beni en çok üzen kısım ise, TRAC'a bu konuda mesaj yazdıklarını, fakat geri dönüş olmadığı için, ülkemize çağrı kodu veremediklerini söylüyorlardı.
Daha sonra TA1HZ - Tevfik hocam ve TA7EB - Ali hocama durumu anlattım. Ertesi gün KEGM'ye dilekçemizi yazdık. Çağrı işaretimizi aldık. TA7AZC - Gölkem bey ve ben, 2 genç olarak YOTA'ya bağlı olmadan ( illegal olarak ) çalışmamızı yaptık.
Bugün, bu mail bana bu olayları hatırlattı. Yine geç kalınmış bir etkinlik.. Bunun sorumluları kimlerdir? Bilmek isterim doğrusu.
mail;Gönderen: Aliy Kuisokov <
ua6yw@mail.ru>
Gönderildi: 14 Kasım 2015 Cumartesi 00:04
Hello friends!
I wrote two time to HQ Telsiz Radyo Amatorleri Cemiyeti [TRAC], but
no answer.
IARU 2 October 2015 issued a press release.
----------------------------------------------
IARU 90 Award
In order to celebrate the 90th anniversary of the founding of the
International Amateur Radio Union (IARU) in 1925, a very nice IARU award
is being issued for those stations who have contacted 10
member-society jubilee stations during the period of time from 1
January 2015 to 31 December 2015.
Details regarding the award can be found at
http://iaru90.hamlogs.net/iaru/The award is being administered by Soyuz Radiolyubitelei Rossii [SRR], the
Russian Amateur Radio Union and any inquiries about the award can be
directed to
ua6yw@mail.ru.
Many countries noted this date by activity of special event stations
using calls with "90IARU"
suffix (like DJ90IARU, SF90IARU, R90IARU, etc.). More details can be found
on
http://iaru90.hamlogs.net/iaru TURKEY is a member of the IARU and therefore we ask you to organize the
jubilee station(s) with the suffix **90IARU (example
TA90IARU) in your country until 31.12.2015.
If you will do it we'll add your call(s) in the list of active stations
in WEB-site mentioned above and you will get password for uploading the logs
of your station (stations).
"90 years of IARU" award is issued only in electronic form according to
uploading logs.
We plan to maximal activity in December 2015.
73! Aliy Kuysokov - UA6YW (Coordinator, chief of R90IARU)
mailto:ua6yw@mail.ru