Merhaba,
Ben de fuara katılmak üzere kendim ve eşim için uçak biletlerimi dün aldım.
Aslında niyetim yıllık iznimi alıp araç ile gitmekti fakat eşimin yıllık iznini bana uyduramaması nedeniyle mecburen uçak ile gitmeye karar verdik.
booking.com üzerinde yaptığım araştırmaya göre şehir merkezindeki otellerde fuar tarihlerinde hiç boş yer yok. Olanlar da astronomik derecede pahalı.
Uygun oteller genellikle çevre kasabalarda listeleniyor ve bu durumda ya toplu taşıma araçlarını kullanmak ya da araç kiralamak gerek.
Yine de arama yapmak isteyenler için farklı sitelerden de kontrol yapmakta fayda var. Örneğin havaalanı ve fuar alanının hemen yakınındaki holiday inn express oteli booking.com'da görünmezken hotels.com sitesinde rezervasyona uygun olarak görünüyor. Ben bu otelde rezervasyon yapmayı düşündüm fakat 2 kişi için 3 gece konaklama bedeli olarak 1450 TL civarında bir ücret çıktı. Konum olarak fuar alanına yürüme mesafesinde ancak şehir merkezine çok çok uzak. Genel olarak toplu taşıma araçlarının son seferi de yerel saate göre 20:30 olunca ev kiralamaya karar verdim.
Ev kiralamak bence otelden daha uygun.
www.airbnb.com isimli site bunun için en bilineni. Bu siteyi kullanarak ya bir evi komple kiralayabiliyorsunuz ya da bir ev sahibinin odasını kiralayabiliyorsunuz. Kalabalık gruplar için komple ev kiralama daha ekonomik.
Maalesef airbnb üzerinde de çok fazla seçenek kalmamış. Ben de
http://en.friedrichshafen.info/ sitesi üzerindeki oda ve ev seçenekleri sunan
http://ibe.incomingsoft.de/publicsoft/ibe.jsp?manref=FRIEDHFN&profile=FNS&type=uk_s&detail=UKSP&lang=en sitesine girdim. Burada oldukça fazla seçenek mevcut ve ilginç bir şekilde fuar tarihlerinde çoğu ev boş görünüyor. Zannedersem booking ve airbnb gibi çok yüksek komisyon isteyen sitelere ilan vermek istemeyen ev ve işletme sahipleri bu yerel site üzerinde evlerini kiraya sunmuş.
Şehrin tam merkezinde 2+1 daireyi 2 kişi 4 gün 3 gece için 290 euro'ya kiraladım. Ev hem şehrin tam merkezinde hem de tüm mutfak ekipmanları mevcut olduğu için otelden daha cazip geldi.
Fuarda görüşmek dileğiyle.