Gönderen Konu: PİC PROGRAMLAMALARI  (Okunma sayısı 190 defa)

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
PİC PROGRAMLAMALARI
« : 12 Kasım 2015, 10:18:47 »
Değerli arkadaşlar,

iyi kötü herbirimiz telsiz konusuyla ilgilenmekteyiz
teknolojinin değişmesi  ile birlikte pek çok konuyla karşılaşabiliyoruz
bunların arasına yazılımlar da girebiliyor
ancak pek çoğumuzun bilgisi yeterli değil veya bilmiyoruz
bunların içerisinde picler epromlar microişlemciler vs konular var
bizler radyo amatörü olarak en azından bir pic proğramı eprom proğramı
nasıl hazırlanır neler yapılması gerekir hangi aparatlara ihtiyac duyarız
pice yazılacak olan dosya nasıl hazırlanır BİN,HEX.ASM. dosyaları neler ifade eder
bunları hiç bilmiyoruz
en azından bir arkadaşımız bir ASM dosyasını hazırlayabilmeli
ASM dosyası hazırlandıktan sonra neler yapılmalı bu ASM dosyası nasıl
hazırlanır zamanla bilgi sahibi olan arkadaşlarımız bu konularda katkı sağlayacaktır.
anlaşılmayan konular olduğunda bıkmadan usanmadan öğrenesiye kadar
sorularıyla veya cevaplarıyla bu konuya katkı yapabilirler
bu sitede buna benzer bir BAŞLIK yok
acaba diyorum site yöneticileri bu konuya ait bir bölüm açamazlarmı
bilgi sahibi arkadaşlar en azından bildiklerini aktarırlarsa faydalı olacağını sanıyorum
teşekkürler.

Çevrimdışı TA8A

Ynt: PİC PROGRAMLAMALARI
« Yanıtla #1 : 12 Kasım 2015, 13:37:59 »
Hayati Bey,

Bahsettiğiniz konular çok detaylı olarak www.picproje.com sitesinde bulunmaktadır. O sitede radyo amatörü olmayan fakat bu tür işleri iyi bilen bir çok arkadaş bulunmaktadır. Uzmanlaşmış bir siteyi takip etmek yerine burada aynı konuları sıfırdan ele almanın bize fazla bir faydası olacağını düşünmüyorum.

İyi çalışmalar dilerim. 73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA2BS

« Yanıtla #2 : 13 Kasım 2015, 11:24:54 »
Hayati bey iyi çalışmalar.
Bilal beyin dediği gibi picproje.org sitesinde çok detaylı anlatımlar var.
Bende pic konusunda bir şey bilmiyordum. Bu siteden çok şey öğrendim.
Özellikle bu işlere girişecekseniz ''C'' dilini öğrenmek şart.

73,

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #3 : 13 Kasım 2015, 16:25:38 »
Değerli arkadaşlar
Benim medeni cesaretimi bağışlayınız. Ortada Hayati Yazdıran ve Bilal Ekmekci gibi tanıdığım ve ..iyi tanımadığım tecrübeli kimseler varken birşeyler söylemeye çekiniyorum. Ama yukarda bahsettiğiniz siteye bir göz atınca, amatörlerin yazılarında orada da hayli  (bilgisayarcıların tabiriyle güvenlik a......gördüm.) benim çekindiğim hataları bir diğer amatör arkadaşım yapabiliyor. Ve iyi ki bir diğer arkadaş bu ifade hatalarını görüp uyarı yapıyor.
Kısa keseyim.  Hayati bey halen enerjik ve bahsetmiş olduğu konularda  özel tecrübe sahibi değerli bir amatör arkadaşımız.  Bu değerden bu site istifade etmeli. Bir diğer sitede bu konular işlenmiş olabilir. Hayati Bey burayı sevmiş, ben de burada teşekkür beklemesem de birşeyler vermeye çalışıyorum. Acaba diyorum
--Hayati bey,    "Ben yaptım oldu" da pic proglamlama gibi bir konuyu işleyemez mi?

İşin detayını bilemiyorum, kulağıma gelen eski bilgilerden biri şu. Pic ve Hex  lerden bahsetmek sanki bir suç.  Bu teknoloji çağında böyle düşünülmemesi lazım gelirdi.
Sağlıcakla

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #4 : 14 Kasım 2015, 12:05:46 »
Hüsnü hocam benim bildiğim bir iki konu diğer arkadaşın bildiği bir iki konu derken amatörlerin işini görebilecek bir çok bilgiyi herkesin anlayabileceği şekilde aslında paylaşmak gerekir,Bilal beyin adresini verdiği site telsiz konularını işlememiş ancak hex yazılımları configirasyon yapmak tasarım gibi pek çok konuyu ve benim de anlıyamadığım pek çok konuyu işliyor,bize lazım olan tarafı var lazım olmayan tarafı var proğramlama dilleri vs konular
ancak bu konular harici endüstriyel konulara doğru orada gittiği anlaşılıyor,
bize lazım olan örnek veriyorum frekans metrenin hex yapısını bizde yazabilir bir duruma gelebilmek
belki büyük bir iddia ama elin adamı bunu yazıyor,paylaşmak isterse kendi yaptığı çalışmaları yayınlıyor
bizlerin yaptığı o arkadaşların çalışmalarını kopyala yapıştır dan daha öteye gidemiyor.
pice atılması yazılması gereken dataları hex leri adamlar nasıl yapıldığını bilmiyorum yazmışlar kendi dillerinde hazırlamışlar sağ olsunlar paylaşıyorlar
ancak sunu söyleyebilirim. yazılım konusunda hakikaten sıfır sayılabiliriz.
en azından proğramlayabileceğimiz pic yazılımları devre tasarımı, veya
zorlukla karşılaştığımız anlamakta güçlük çektiğimiz bilgiler olabilir bunların anlatılmasında
gayet akıcı bir dille bilen bir arkadaşımız tarafından izah edilebilse bunu okuyanda anlamadığı konuları
sormuş olsa hiç olmazsa 4822 -4826 gibi veya biliyorsunuz aselsan roleler aselsan cihazlar var bunların proğramlanması için gereken yollar nelerdir anahatlarıyla bu tür bilgileri verilebilse
faydalı olabileceğini düşünüyorum yoksa gidipte endüstriyel devre tasarımları yapalım iddiasında
değilim herkese lazım olabilecek içeriği telsizle ilgili olan kullandığımız aparatlarla ilgili olan bilgilerin paylaşılmasından bahsetmiştim
hocam ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.