Gönderen Konu: 4841-4845 FREKANS HEXİ YAZMAK İÇİN KOLAY BİR YÖNTEM  (Okunma sayısı 204 defa)

Çevrimdışı TA8AFD

Aselsan Sentezörlü program da röle hex i yazarken 145 mhz yi kabul etmiyor ilk başta bunun için ;
-ilk etapta 146 mhz üzeri herhangi bir frekans giriyoruz. hem alma hem gönderme ÖR: RX;147000   TX:147000
-2. adım devam ettiğimizde hatalı kanal varmı diye soru geliyor ekrana bizde evet diyoruz.
-hatalı kanal no gir diyor bizde kanal 1 se 1 deyip okeyliyoruz.
-3. adım Alma ve Gönderme ekranı yine karşımıza geliyor bunada ÖR:(Alma ya:145150  GÖNDERMEYE:  145750) yazıp okeyliyoruz ve kabul ediyor.
- devam edersek HEX li ekran karşımıza çıkıyor böylece 4841 Röle için amatör hexleri buluyoruz.

KOLAY GELSİN...........TA8AFD
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2015, 21:18:13 Gönderen: TA8A »
A.Fatih DEMİROL
0539 621 1431

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
Değerli arkadaşlar
yukarıda sayılan roleler bilindiği gibi epromla çalışan rölelerdir bunların bir kısmı uhf bir kısmı vhf dir.
eproma yazılacak olan hexlerin bulunması için ilgili hexlerin tespit edilmesi gerekir.
yine bu sitede eprom için lazım olan hexlerin çıkartılması için gerekli proğram var
ancak sıkıntı problem en azından benim için şimdiye kadar amatör frekanslarda hexleri çıkartamıyordum
hakikaten hex çıkarma proğramı amatör frekansları hatalı kanal olarak görüyordu yani 145 mhz yi kabul etmiyordu 430-440 mhz yi denemedim ama aynısını yapacağını sanıyorum
bu konuda da elinde bilgi olanlar kendi çalışmalarını yürütüyorlardı.
ben 145 mhz ye ait frekans hex lerini nasıl çıkarılacağın bulamamıştım
ancak bir arkadaşımızın tesadüfen yaptığı proğram üzerindeki yaptığı bir işlem sayesinde şimdi bu konuyu da aşmış bulunmaktayız
şimdi bizlere lazım olan 144-145 mhz 430-440 mhz frekans aralığında istenilen frekansın hex değeri otomatik olarak çıkarılabilmektedir
yapmanız gereken ilk önce çıkarmak istediğiniz kanal kadar yazın alma gönderme frekansarını düzgün bir şekilde yazdıktan sonra size bunun hatalı kanal olduğunu söyleyecektir siz kabul ettiği frekanslar üzerinden kanal listesini oluşturun daha sonra size hatalı kanal varmı diye sorduğunda evet deyip başa dönün o zaman 145 mhz veya uhf frekanslarına ait doğru kanallarını yazın işleme devam edin proğramda böyle bir hastalık var normal de yazmıyor daha sonra hatalı kanal varmı diyor hatalı kanalı 145 mhz olarak verdiğinde kabul ediyor hatalı kanal olarak görse veya görmesede ilgili hexleri yazılması gereken adreslere veriyor tek yapılması gereken çaprazlama şekilde tek tek verdiği hexleri ikli sıra haline getirmek  yani ilk önce yukardakinin biri sonra aşağıdakinin biri sıralama böyle olacak hatta yanlış yapmamak için kalemle bir kağıda not almak daha sağlıklı şekilde çalışmayı yürütebilirsiniz hex ler çıktıktan sonra size kalan adreslere göre elle veya otamatik olarak adreslere göre eprom yazıcı alet ile bu hexleri eproma yazmak olacaktır kolay gelsin
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2015, 21:13:42 Gönderen: TA2VW »

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
Ynt: 4841-4845 FREKANS HEXİ YAZMAK İÇİN KOLAY BİR YÖNTEM
« Yanıtla #2 : 06 Kasım 2015, 21:25:45 »
http://www.telsizciler.org/index.php/topic,26347.0.html

yine burada bu konuyla ilgili olarak arkadaşlarımızın verdiği bilgiler var.

aşağıdaki site de de eprom prom pic ultraviole gibi konularda çok değerli bilgiler mevcut

http://www.batronix.com/shop/electronic/eprom-programming.html#05
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2015, 21:32:14 Gönderen: TA2VW »

Çevrimdışı TA8AFD

« Yanıtla #3 : 07 Kasım 2015, 00:35:32 »
Arkadaşlar yukarıda vermiş olduğum işlem sadece hex ekranını karşımıza getiriyor.Bu konuda sayın TA2VW Hayati abi bir sorun yaşamıştı direk olarak 145 mhz yi kabul etmiyor diye..Bu işlemi yapıp Hex Ekranı geldikten sonra Hayati abinin de bahsettiği gibi çapraz yazarak ve Sayın TA8MS Muhammet Beyin Anlatımı ile devam edebilirsiniz TA8MS nin hazırlamış olduğu anlatımı buraya yüklüyorum.Teşekkürler
Kolay gelsin...TA8AFD...73
A.Fatih DEMİROL
0539 621 1431

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
« Yanıtla #4 : 07 Kasım 2015, 13:23:30 »
Fatih vhf 4842 için ilgli frekansa göre HEX decimal sayıları çıkarıp 2764 eproma yazdım toplamda 12 kanal oldu 8 adedi role frekansı diğer 4 tanesi de simplex olarak frekans hex değerlerini proğram verdi ve eproma attım ancak roleyi çalıştıramadım bir yerde bir eksiklik yaptım galiba uğraşacağım
adres ve data hex leri aşağıda ki gibidir bunları çaprazlama ilk önce rx sonra da tx hex lerini birleştirmek suretiyle normal hex yapısı ortaya çıktı epromu kontrol ettim yazmış hatta hangi adreste hangi hex var diye baktığımda tamamen tabloya uyuyor hata olmadığını sanıyorum ama şu an bir sıkıntı var çözemiyorum boş zamanımda bakacağım
diğer konu
fatih 4841 veya bu serilerde eprom data adresleri değişiyormu acaba örnek 84 hex decimal sayısı
2764 lerde 00 adresine yazılırsa başka bir epromda bu adres değişebilirmi adres 01 mi olur onu tam olarak anlıyamadım
diğer konu proğram biliyorsun çeşitli cihazları saymış role mobil role vs
acaba hexleri çıkarırken bu cihazların işletim sistemine göre mi çıkarıyor bu hexleri anlıyamadım gitti yani demek istediğim 4841 göre yazılmış hexler 4842 de çalışırmı bunu anlıyamadım. 

Çevrimdışı TA8AFD

« Yanıtla #5 : 07 Kasım 2015, 16:05:16 »
Abi sorun röle nin daha önce hangi frekanslarda  çalıştığına bağlı sentezör katında pll ayrlarınında 145 mhz ye göre yapılması lazım boş vaktinde kurcala abi ☺
A.Fatih DEMİROL
0539 621 1431

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
« Yanıtla #6 : 07 Kasım 2015, 16:40:13 »
doğrudur fatih bir yerde sıkıntılar vardır acelesi yok yavaş yavaş bakarım
2764 de istersen bu hex tablosunu yazıp iki adet eprom göndereyim