Gönderen Konu: TA AMATÖRÜ OLARAK ÇOK ÜZÜLDÜM :(  (Okunma sayısı 477 defa)

Çevrimdışı TA4CS

TA AMATÖRÜ OLARAK ÇOK ÜZÜLDÜM :(
« : 16 Ağustos 2015, 13:29:37 »
  Arkadaşlar SV8LMQ Sayın DIMITRIOS ile yapmış olduğum QSO sonunda kendisinden QSL kart istemiştim özelden bana gelen cevap beni çok üzdüğünü belirtmek istiyorum aşağıda bana gelen mail e yayınlıyorum. Arkadaşları rencide yapmamak adına son eklerini siliyorum saygılarımla Aydın'dan 73.

Not: SV8LMQ Sayın DIMITRIOS dan QSL kart eline ulaşan arkadaşlara ricam QSL kartlarını cevap vermeleri QSL kartınız yoksa ilinizin tebrik kart da olur.TA amatörlerinin dürüst olduğunu kanıtlamış oluruz.

Günaydın asil bay Coşkun Sirek.
Size ve ailenize sağlık, sevgi ve barış diliyorum.
Görüşmemize saygı duymakla beraber, size bildirmek istiyorum ki, artık sizin ülkenize paper QSL kartı yollamıyorum!!! QSL yollamaya istekliyim ama asla yanıtını alamıyorum ! !
TA1?? 20m ......?
TA1??? 15m.......?
TA1??? 40m  ......?
TA1?? 40m eQSL
TA2??? 15m eQSL
TA4??  40m ?
TA6??? 40m ?
TA7?? 20m  eQSL
TA7??? 40m eQSL
TA7??? 20m .........? QSL X2=0
YM3??  2m VHF Contest 2014  ........?

Bu istasyonlarla kontak yaptım, paper QSL kartımı yolladım, (...?) QSL dönüşü olmadı NEDEN. Eğer kağıt QSL değiş tokuşu yapmak istiyorsanız önce sizin mektubunuzun bana ulaşmasını bekliyorum size büyük bir zevkle yanıt veririm.

Şüphesiz bu olanlardan SİZ SORUMLU DEĞİLSİNİZ.

Yunanistandan arkadaşınız SV8LMQ DIMITRIOS
Dürüstlük Pahalı Bir Mülktür Ucuz İnsanlarda Bulunmaz.
'' Okumazsan yerin şantiye; Dinlenmeden parmak.banma krem şantiye.''
EFELER-AYDIN
KM37WU
37° 50' 05'' N
27° 50' 22'' E

Çevrimdışı TA3EP

Ynt: TA AMATÖRÜ OLARAK ÇOK ÜZÜLDÜM :(
« Yanıtla #1 : 16 Ağustos 2015, 14:11:54 »
Bu konuyla ilgili fikirlerinize saygı duyuyorum. Yazdıklarınıza eklemek istediğim bir husus var:

Günümüzde artık internet ortamı 7 den 70 e herkesin kullandığı bir haberleşme ortamı haline gelmiştir. Öyle yaygındır ki, internet ortamında başlatılan yazışmalarla bir devletin kaderi bile değiştirilebilmektedir. Akraba, eş, dost kişilere bile kağıt mektup yazmıyoruz artık, email atıyoruz, SMS atıyoruz. Böyle bir devirde ve ortamda, amatörlere niye kağıt mektup atmaya mecbur olalım?

Günümüzde bir amatörün QSO yaptıktan sonra mutlaka paper QSL kartı göndermesi şart değildir. eQSL, LoTW, iQSL gibi internet ortamları vasıtasıyla da QSL gönderebilir ve bunlardan herhangi bir tanesini yaptıysa, artık gerisini yapmak zorunda değildir. (Hepsini birden yaparsa, karşı tarafa fazladan baklava börek de ikram etmiş olur o da ayrı bir konudur ama şart değildir, asıl yemeğin ikramı yeterlidir.) Bir amatör tüm QSL değiş tokuş yöntemlerini kullanmak zorunda değildir. 

Paper QSL alıp veren amatör arkadaşlarıma da saygım sonsuz. Onları hiç bir şekilde eleştirmem, başım gözüm üzerinde taşırım.

Burada ana fikir, paper QSL kartının atılmasındaki mecburiyet değil. Ana fikir sözünde durmaktır. Şöyle:

1-En az bir QSL değiş tokuş yöntemi seçmeli ve kullanmalıyız. İster elektronik olsun, isterse de kağıt olsun. Amatör için bu durum zorunlu bir durumdur.

2-Qrz.com sitesi artık tüm amatör kişilerce takip edilmektedir. Qrz sitemize hangi yöntemi ya da yöntemleri kullandığımızı DOĞRU OLARAK yazmalıyız. Eğer kağıt QSL kullanmayacaksak "No paper QSL please" diye açık açık yazmalıyız.

3-Başka amatör sitelerde kaydımız varsa, oralara da tercih ettiğimiz QSL leşme yöntemlerini mutlaka yazmalıyız.

3-Son olarak da ne söz verdiysek o sözü mutlaka yerine getirmeliyiz.

Sorun kağıt QSL atıp atmamak sorunu değil, "ya göründüğün gibi olmak, ya da olduğun gibi görünmek" sorunudur.

73 de Mete, TA3EP.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA1JA

« Yanıtla #2 : 16 Ağustos 2015, 14:36:33 »
SV8LMQ  ile benim de bir görüşmem olmuş. Hem LotW hem de eqsl'den teyitleşmişiz.
qrz sayfamdaki detaylarda, "QSL by Mail?" hayır olarak işaretli. Ancak, açık olarak da yazmak gerekiyor sanırım.

Mete bey özetlemiş, "Ana fikir sözünde durmaktır."
« Son Düzenleme: 16 Ağustos 2015, 14:38:03 Gönderen: TA1MRT »

Çevrimdışı TA4CS

« Yanıtla #3 : 16 Ağustos 2015, 14:53:52 »
  Arkadaşlar SV8LMQ QSL kart yollamış eline ulaşmayan arkadaşlara bir şey demek söz konusu değil eline ulaşan arkadaşların kendi kartlarına yollamaları dürüstlük ve nazik bir örnektir .QRZ de adres bilgileri değişti ise güncellemeleri ve QSL kartları cevap vermeyeceklerse bunu yazmaları doğru olacağından önemlidir ben adresime gelen kartları cevap verileceğine büro ile istemediğime örnek de görüldüğü gibi güncelledim saygılarımla Aydın'dan 73.
EFELER-AYDIN
KM37WU
37° 50' 05'' N
27° 50' 22'' E

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #4 : 16 Ağustos 2015, 15:05:57 »
Coşkun bey "No paper qsl" deyince "kağıt qsl istemiyorum" gibi bir anlam çıkıyor, oysa siz kağıt qsl kullanıyor ama sadece büro aracılığı ile çalışıyorsunuz. Sizin ifadenizi şöyle değiştirsek uygun olabilir mi acaba?

"No direct QSL only by bureau please"

Murat bey, dünyada amatörler arasında herkesin internet kullanma durumu değişik, sayfadaki otobiyografinizde de "I don't use hardcopy paper QSL. I use only eQSL and LoTW" gibi bir cümle yazarsanız konu daha açık olacaktır.

Coşkun beyin bu konuyu şahsi anlamda değil, tüm arkadaşlara genel bir hatırlatma yapmak adına yazdığını düşünüyorum. Bu nedenle kişisel olarak algılamamak gerektiğini düşünüyorum.

Selam, sevgi ve saygılarımla, 73 de Mete, TA3EP.

I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA4CS

« Yanıtla #5 : 16 Ağustos 2015, 15:08:59 »
  Teşekkürler Mete bey bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp yeniden düzenleyip günçelleme yapacağım saygılar sunarım 73.
EFELER-AYDIN
KM37WU
37° 50' 05'' N
27° 50' 22'' E

Çevrimdışı TA4CS

« Yanıtla #6 : 16 Ağustos 2015, 15:19:39 »
   Mete bey ben QSL kartlarıma büro ile değil takas için direk adresime istiyorum sizin bilgileriniz doğrusunda değiştirdim bir yanlışlık varsa doğrusunu bildirirseniz sevinirim 73.
EFELER-AYDIN
KM37WU
37° 50' 05'' N
27° 50' 22'' E

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #7 : 16 Ağustos 2015, 15:38:58 »
Coşkun bey, 59, açık ve net olarak anlaşılmakta, elinize sağlık.

Aşağıda da bendenizin qrz açıklamaları mevcut. İlk resimde başlık bölümündeki yazdıklarım görülmekte, ikinci resimde de yazılı metin içindeki açıklamalarım görülmekte. Ben de sizin gibi büro yoluyla değil, direkt posta kullanıyorum ve bunu yazılı metinde de detaylı olarak açıklıyorum.

Türkçesi şudur:

QSL İlkelerim:

-Öncelikli olarak elektronik QSL leri tercih ederim: LoTW, eQSL, iQSL (of HRDLog), QRZCQ, Clublog, Hamlog, Hamqth. Ormanları koruyalım.

-Ayrıca qrz.com un da logbukunu kullanırım, tüm loglarımı günlük olarak oraya kaydederim.

-İlk tercihim değildir, ama kağıt QSL leri de kabul ederim. Büro kullanmıyorum, üzgünüm, hiç bir yerel klüp üyesi değilim. QSL leri doğrudan adresime gönderiniz lütfen. Para veya başka bir ücret ödemenize gerek yoktur, tüm qsl leriniz cevaplanacaktır.

-SWL ciler, sizin qsl leriniz de yanıtlanacaktır.

Özet: QSL leriniz hemen hemen tüm yollarla kabul edilir ve yanıtlanır, ama lütfen büro kullanmayınız.

73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA4CS

« Yanıtla #8 : 16 Ağustos 2015, 15:46:28 »
  Teşekkürler Mete bey umarım sayfayı takip eden arkadaşlarımız kendilerinQSL istediği gibi buradan faydalanarak sayfalarını günceme yaparak olası olacak yanlışların önüne geçilir TA Amatörleri DÜNYADAKİ olması gereken safları gelirler saygılarımla Aydın'dan 73.
EFELER-AYDIN
KM37WU
37° 50' 05'' N
27° 50' 22'' E

Çevrimdışı TA3MLO

« Yanıtla #9 : 16 Ağustos 2015, 19:24:44 »
Ben açıkçası şaşırmadım bu olanlara. Amatör telsizcilik bir disiplindir. Herkesin buna uymasını beklemek hayal olur.

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #10 : 17 Ağustos 2015, 10:06:30 »
Kıymetli Arkadaşlar,

Her ne kadar sayfalarımıza "kağıt QSL istemiyoruz" diye yazsak da, bize bir şekilde ulaşan kağıt QSL'leri de aynı yolla cevaplamamızın gerektiğine inanıyorum.

Şimdi geçiş dönemindeyiz. Ne zaman ki artık her şey elektronik olur, o zaman kağıt QSL'leri cevaplamak mecburiyet olmaktan çıkar diye düşünüyorum.

Karşı tarafın, zaman ayırarak yazıp gönderdiği QSL kartını cevaplamayı, o amatörün emeğine saygı olarak da görebiliriz.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA4CS

« Yanıtla #11 : 17 Ağustos 2015, 11:25:30 »
Üzerime düşen görevi tamamladım umarım diğer arkadaşlarda tamamlarlar saygılarımla 73.
EFELER-AYDIN
KM37WU
37° 50' 05'' N
27° 50' 22'' E

Çevrimdışı TA1L

« Yanıtla #12 : 17 Ağustos 2015, 13:04:43 »
Elektronik ortama geçilmeden önce tek yöntem olduğu için paket paket QSL kartı göndermiş bir amatör olarak bu konudaki görüşümü paylaşmak istiyorum: Günümüzde elektronik teyid/QSL imkanının ortaya çıkması, birçok ülkede değişik nedenlerle QSL büroların çalışmaması nedeniyle, artık QSL ihtiyacımız varsa, karşı istasyonun bu konudaki açıklamalarını dikkate almamız gerektiği düşüncesindeyim. Bazı amatörler hiç QSL istememekte, bazıları sadece elektronik QSL göndermekte, bazıları büro kullanmamakta, bazıları da açıkça para karşılığı QSL kartı göndermekte olduklarını yazmaktadırlar.

Özellikle QSL büroları tıkır tıkır çalışan bazı amatörler, karşı tarafın büro kabul edip etmediğine bakmaksızın otomatik olarak her QSO için büro üzerinden kart gönderiyorlar ve sonra neden geri dönüşüm olmuyor diye hayıflanıyorlar ve buna hakları yok. Dünyada birçok amatör dernek üyesi olmadığı için QSL büro hizmeti kullanmıyor. Ömür boyu üyesi olduğum TRAC'da bu hizmet geçmişte kaldı. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde QSL bürosu olmadığı için dünyada genel kanı, istenmeyen yöntemle gelen kartlara cevap verme mecburiyeti olmadığı şeklindedir.

Üç büyük amatör fihristinde de yayınladığım kişisel QSL politikam: LoTW ve eQSL üzerinden çalışıyorum. Asla büro kullanmıyorum. Talep olursa direkt kart gönderiyorum. Üçüncü şıkkı biraz açayım. Saygı gösterip adresime direkt ve bireysel olarak gönderilmiş her kartı, zarftan QSL dışında hiçbir şey çıkmasa da, güzel bir zarfta QSL'im yanında Türkiye'yi tanıtan küçük bir broşür de koyarak direkt olarak cevaplıyorum.

Söz konusu Yunan amatör SV8LMQ QSL kartını karşı amatörce istenen bir yöntemle gönderip cevap alamışsa çok ayıp edilmiştir ve hemen QSL kartı gönderilmesi gerekir. Yok kendisi istenmeyen bir yöntemle göndermişse, daha çok bekleyebilir...

Çevrimdışı TA2AD

« Yanıtla #13 : 17 Ağustos 2015, 14:05:18 »
Ercan bey ,
QSL dağıtımı konusunda TRAC QSL Büro nu hakkını yememek lazım ,
Kendileri TRAC üyesi olmasa dahi gelen her kartı sahibine ulaştırma konusunda çok özverili bir çalışma yürütmektedirler ,
Hatta yerel dernek binası bana uzak gidip kartlarımı almaya üşeniyorum diyen arkadaşlara şahsa hizmet vererek adreslerine kargo yapıldığına bile şahidim .
Eğer kartlarınızın size ulaşması konusunda bir tereddütünüz varsa sayın Atilla KARADAYI, TA4ED veya Muhsin BOZKURT, TA4E beye bir mesaj atmanız yada telefon etmeniz kafidir ellerinden geleni yapacaklarına eminim.
Bu vesile ile TRAC QSL büro emekcilerine buradan teşekkürlerimi sunarım .
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #14 : 17 Ağustos 2015, 18:29:55 »
Trac üyesi değilim ,herhangi bir derneğe de üyeliğim yok   hatta  trac ile ilgili   bazı olumsuz gördüklerimi de   sözünü saklamayan biri olarak  dile getirmişimdir de  .

Buna  rağmen  yurt dışından gelen  qsl kartlarımı   Trac   adına   sayın Atilla  KARADAYI  bana ulaştırdı,  kendilerine teşekkürlerimi sunarım .Henuz karşılık yollayamadım lakin en kısa zamanda   yollayacağım  .  Ben aslında işletme defteri kaldırıldığında    yetişemedim diye üzülmüştüm.

qsl kart almak insanı sevindiren bir olay karşıdakini de sevindirmek  sizce de hoş olmaz mı  . 73

Çevrimdışı TA4CS

« Yanıtla #15 : 29 Ekim 2015, 23:27:53 »
Sayın DIMITRIOS a yollamış olduğum QSL kartımın cevabı gelmiştir.
EFELER-AYDIN
KM37WU
37° 50' 05'' N
27° 50' 22'' E