Gönderen Konu: QSL kartları, LoTW'de onaylatmak  (Okunma sayısı 324 defa)

Çevrimiçi TA7H

QSL kartları, LoTW'de onaylatmak
« : 04 Eylül 2015, 11:59:19 »

Merhabalar.

LoTW'de onaylı olmayıp, kağıt QSL olarak elimde 2 tane dxcc var.
Sitede, bu kartları ARRL'nin görevlendirdiği QSL onaylayıcılara gönderip, onlarında kontrol ettikten sonra LoTW sitesine yüklediklerini , ülkemizde QSL onaylayıcılarının olmadığını, bu kartları Amerika'ya göndereceğimizi okumuştum.
O konuyu çok aramama rağmen bulamadım.

Elimdeki bu QSL kartları gönderip, nasıl  LoTW sitesinde onaylattırabilirim ?

73 de TA7AOF

Çevrimdışı TA2AD

Ynt: QSL kartları, LoTW'de onaylatmak
« Yanıtla #1 : 04 Eylül 2015, 15:06:10 »
Merhaba,
Bütün büyük Ham fuarlarında muhakkak  DXCC nin bir kağıt QSL onaylayıcısı bulunur ,
fuara giden bir arkadaş aracılığı ile yada aşağıda verdiğim adreslerdeki DXCC Card checker lardan birine posta yolu ile ulaşabilirsiniz.

http://www.arrl.org/dxcc-card-checker-master-list
http://www.arrl.org/files/file/DXCC/2015CardCheckerAugust.pdf

tabi usülüne uygun düzenlenmiş bir form eşliğinde ..
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimiçi TA7H

« Yanıtla #2 : 04 Eylül 2015, 16:34:53 »
Şua hocam cevap için çok teşekkür ederim.

DXCC Card checker'lardan DK5DC Peter'a göndermeye karar verdim.
Formu hazırladım. Yarın göndereceğim.

Tekrardan teşekkürler..
73 de TA7AOF

Çevrimdışı TA2AD

« Yanıtla #3 : 05 Eylül 2015, 10:33:30 »
Hazır konu açılmışken şu formun tarifinide verelim  ,

Sorting your cards.
Sorting cards is very important as it helps streamline the data entry process.
Cards must be in the same order as they are listed on the record sheet.
Cards MUST ONLY be sorted first by band, then, mode within each band. Cards with multiple QSOs should be kept together at the end.

Example:
List all 80m CW cards, then all 80m phone cards, then all 80m RTTY (digital) cards.
Next list all 40m CW cards, then list 40m phone cards followed by your 40m digital cards.
Continue through each band in the same order.
Cards with multiple QSOs should be listed at the end of the record sheet.
Cards MUST NOT be sorted by prefix or country.
Finally, when you have cards checked in the field, the card checker, not the applicant, will send the forms to the DXCC .

Özetle önce 80M CW QSO larınızı ardından 80M SSB QSO larınızı ardından varsa 80M SSB RTTY (Digital) QSO larınızı yazıyorsunuz,
ardından 40M CW>  40M SSB> 40M RTTY (digital) QSO larınız şeklinde devam eder ,
Listenin sonuna ise üzerinde birden fazla bant yada modda görüşme onayı olan QSL kartları üzerindeki her görüşme tek tek yazılır .
tabi aynı kart üzerindeki her görüşmeyi onaylatmak istiyorsanız yok bir tanesi lazım derseniz onaylatmak istediğiniz görüşmeyi üsteki listenin arasına sokabilirsiniz ....   

73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #4 : 05 Eylül 2015, 13:49:00 »
Bilgiler için teşekkürler. Ben de notumu aldım, belki bir gün lazım olur :) 73.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimiçi TA7H

« Yanıtla #5 : 04 Ekim 2015, 12:20:25 »
Yaklaşık 1 ay önce 2 tane dxcc QSL kartımı, QSL Checker'a göndermiştim.
Bugün bana mail göndermiş.

Hello Furkan,

Your DXCC application and two (2) qsls arrived today. But unfortunately, I cannot forward the application for those reasons:
1. You did not sign the application.  A signature is required.
2. There is no payment information. Thus ARRL cannot process the application. There will be at least the $15 processing charge.

Can you please resend me another application with all the data (signature and charging info), scan it and send to me via email ?
Thank you for your help

73 Peter, DK5DC

15$ 'mı göndermem gerekiyor ? tam olarak anlayamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. 73 de TA7AOF

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #6 : 04 Ekim 2015, 12:27:09 »
Evet ARRL ye 15 dolar yollamak gerekiyormuş ama nasıl olacağını yazmamış. ARRL internet sitesinde yazılıdır belki, arayıp bulmak gerek, ya da emaille bu amatör arkadaşa sorulabilir.

Ayrıca başvuru belgesinin de imzalı olması gerekiyormuş. Bu belgeyi bir daha doldur, altını imzala, tarayıcıda tara ve taradığın resmi emaille bana yolla diyor. Ayrıca 15 $ parayı öde ve ödeme bilgilerini de yaz diyor. 73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #7 : 04 Ekim 2015, 13:26:04 »
Mektubun bir de tam tercümesini ekleyeyim:

Merhaba Furkan,

DXCC başvurunuz ve 2 qsl kartınız bugün elime geçti. Maalesef bu başvurunuzu (ARRL ye) iletemiyorum, çünkü:

1- Başvuru kağıdınızı imzalamamışsınız. İmzanız gereklidir.
2- Ödeme bilginiz yoktur. Bu nedenle ARRL başvurunuzu işleme koyamaz. En az 15 dolarlık bir ödeme gereklidir.

Lütfen bana başka bir başvuru formu yollayınız, bu yenisi sizin imzanızı ve ödeme bilgilerinizi de içersin. Bu kağıdı tarayıcıda tarayınız, dijital çıktısını bana email ile yollayınız.

Yardımınız için teşekkürler.

73, Peter, DK5C
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #8 : 04 Ekim 2015, 13:41:44 »
Burada müsaadenizle haddim olmayarak bir nezaket kuralına dikkat çekmek istiyorum:

Adam bizim işimizi görecek, yani o bize muhtaç değil ama biz ona muhtacız, ama o kadar kibar ki, mektubun sonunda teşekkür etmiş. Aslında mecbur değildi, biz ona muhtaç olduğumuz için emir tarzında bir üslup da kullanabilirdi. Ama yapmamış. Tam tersi ona angarya yüklediğimiz halde bize teşekkür etmiş.

Buna "kibarlık", "nezaket", "insanlık" ve "amatör telsizcilik" deniyor. Yaptığımız tüm amatör işlemlerde, tüm QSO larda, tüm QSL lerde, birbirimiz ile ve cemiyet ile olan ilişkilerimizde nazik ve kibar olmalıyız. Hem insanlık ve hem de amatörlük bunu gerektiriyor.

Lütfen kimse üstüne alınmasın. Sevgili Furkan, sen de alınma. Bu yazı kişileri itham etmek için değil, genel anlamda amatörlüğün nazik olmak kuralına dikkat çekmek için yazılmıştır. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Saygı ve sevgiler sunuyorum, 73.
« Son Düzenleme: 04 Ekim 2015, 13:46:15 Gönderen: TA3EP »
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA2OTT

« Yanıtla #9 : 06 Ekim 2015, 21:55:15 »
Şimdi ben bir şey danışmak istiyorum. Eski amatörlerimizden ve özellikle DX kovalayanlardan niye hiç kimse QSL Card Checker olmak için başvuru yapmıyor. Bu görevi üstlenmek çok mu zor geliyor. Ben her gün 1000 lerce QSL Kart yağacağını zannetmiyorum. Acab hiç kimse QSL Kart Kontrolü olmak için istenen ön şartları okudumu, gayet basit ve bunu hakketmiş olabilecek bir sürü amatörümüz mevcuttur. DXCC de 150 ye ulaşmış olmanız yetiyor, bir de rivayeten duyduğum kadarıyla 5 yıllık amatör olmanız gerekiyor galiba. Bunu karşılayan bir sürü amatörümüz vardır eminim. Lütfen başvurunuzu yapınız ve bizim gibi arkadaşlarınızı yurtdışına kartları gönderme masrafından kurtarınız. Ben kendi zamanımı bekliyorum, günü gelir gelmez başvuracağım. Lütfen sadece kendinizi düşünen amatör olmayınız, her şey TA için diyoruz her seferinde.

73 de TA2OTT
73 de TA2OTT

Çevrimdışı TA2AD

« Yanıtla #10 : 07 Ekim 2015, 10:07:39 »
Okuduğumda kafamda bir şimşek çaktı sonra düşününce benim için henüz var dedim .
Önce hedeflediğim Award ları alayım sonra ,
şimdi QSL card checker olursam kendi kartlarımı check etmek etik olmaz :)
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TA2OTT

« Yanıtla #11 : 07 Ekim 2015, 10:34:47 »
Merhaba Şua başkanım, QSL card checker olarak kabul ettikleri insanların etik kurallara uyacağına emin olarak kabul ediyorlar, ki bu konuda sizden ne benim ne de bir başkasının şüphesi olacağını düşünmem bile. Şu an için bir sıralamaya koysak, bu görevi ilk siz hak edersiniz diye düşünüyorum TA 'da. Bence beklemeyin derim, size ulaşacak kartlar Türkiye, Bulgaristan, İran, Irak, Gürcistan ve Suriye 'den olacaktır, maksimum TA 'ya gönderim yapacak ülke sayısı budur diye tahmin ediyorum. Diğerleri için daha yakın ülkeler var çünkü. Bu sabah kural listesine tekrar bir göz attım, birde 50 soruluk bir test göndereceklermiş başvuru sahiplerine. Ama bu testin bir zorluğu olacağını düşünmüyorum ki , ben Amateur Extra Sınav sorularına bakmıştım, gayet basit gelmişti sorular bana. Bu iş için ayda 1 günde bir kaç saat ayırmanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Tabi ki bu yazdıklarım sadece Şua başkan için değil, lütfen diğer tüm bu işe gönül veren DXCC 150 'si hali hazırda tamamlanmış olan diğer amatörlerimizi de bu göreve davet ediyorum. Bu arada okurken şunu farkettim 5 yıllık amatörlük diye bir şey yazmıyormuş, bu sadece rivayetmiş.
73 de TA2OTT

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #12 : 07 Ekim 2015, 10:47:49 »
Konu ile ilgili kuralların bulunduğu PDF dosyası eklidir.

Kişinin kendisinin aday olamadığını belirtmek isterim. ARRL Section Manager, ARRL Division Director ya da ARRL ye bağlı ve en az 25 üyesi DXCC yolunda ve ayrıca ARRL üyesi olan ve esas amacı DX olan kulüp aday gösterebiliyor. Her birinin göstereceği aday sayısı ise maximum bir kişidir.

73

Bilal Ekmekci, TA8A
« Son Düzenleme: 07 Ekim 2015, 10:49:46 Gönderen: TA8A »

Çevrimiçi TA7H

« Yanıtla #13 : 08 Ekim 2015, 00:46:58 »
Maile cevap olarak, parayı göndermeyi kabul ettiğimi söyleyip, paypal hesabını rica ettim. Bana gelen mail, yine oldukça nazik bir metindi.
Cevap mailimde, ingilizcemin kötü olduğunu belirtmiştim. Bu sebeple Türkçe mail göndermiş.

Merhaba Furkan,

Senin QSL ´lerin ve Dilekcen geldi, fakat Dilekcen Imzalanmamis. Senin bu iki QSL ´lerini kontrol ederim ve Dilekceni iletirim.
Yinede en iyisi beklemek bu iki DXCC LoTW icinde onaylana kadar, bu iki QSL`ler acikca cok pahali.

Basic Fee: 25,00 Dollar (101 qsl´ler icinde)
Ayriyeten Masraflar LoTW:
Basic Fee : 10,00 Dollar
QSL (98): 10,00 Dollar
Zertifika: 12,00 Dollar
Zertifika Posta Ücreti: 15,00 Dollar

Hepsi toplam 72,00 Dollar, bundan 25,00 Dollar senin Dilekcenin üstünde  ödenmesi mecbur ve kalan LoTW icinde Kredit karti ile ödeme yapabilirsin,  ARRLBaska bir yol  tanimiyor.
Sen hala Dilekcenle bu iki QSL`lerini isleme girmesini istiyorsan, Lütfen 25,00 Dollari Paypal ile bana yollaman gerekiyor: pit@dk5dc.com.

Bana Mutlaka Dilekceni imzalayarak yollaman gerekir.(bei  ` Àpplicant Signature` ).

73 ´ler Peter DK5DC

Peter'in dediği gibi.. 2 qsl için değer mi diye düşünmeden edemiyor insan. 2 aydır 98 confirmed'de beklemek üzüyor insanı. Üniversite sınavlarına hazırlandığım için artık ne kadar dx kovalayabilirim bilmiyorum.

Zarfın içindeki yeşillikler posta masrafını ancak karşılıyor :) Daha çok $ koymak gerekiyormuş.
Bu vesile ile QSL Checker'lara kart gönderirken, 25 dolar işlem ücreti göndermek gerektiğini öğrenmiş olduk..

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #14 : 08 Ekim 2015, 06:53:03 »
Sevgili Furkan, böylece DX ödül almaya çalışan kişilerin neden LoTW ye üye olması gerektiği ve neden tüm loglarını LoTW ye kaydederek oradan onay alması gerektiği sayende kendiliğinden ortaya çıkmış oldu. Bizim birkaç amatör arkadaş ile hep birlikte niye LoTW sistemini anlatan uzuun Türkçe yazılar yazdığımız da böylece anlaşılacaktır. LoTW de QSL onayı almak bedava... Hardcopy paper card ile kartı bastırmak para, yollamak para, karşılığını istemek para, ödüle müracaat etmek para...

Ama ne yazık ki biz üye olsak da, hala daha LoTW ye üye olmayan ve klasik hardcopy paper kart kullanan çok amatör var. Umarım muhataplarına nasıl eziyet çektirdiklerini bir gün onlar da farkederler... Onları da zorla üye yapamayacağımıza göre, yapacak bir şey yok, çalışmaya (ve hardcopy onayları için para ödemeye) devam.

Şu Peter gerçekten çok centilmen bir adammış, en son Türkçe mail atması ile bunu iyice ispatlamış oluyor. İşte örnek almamız gereken bir yüce davranış daha. Fazla söze gerek yok, o bir "gerçek amatör". Hangi milletten olursa olsun, sırtımda taşırım böyle insanları... 73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND