Gönderen Konu: MY-62L multimetre ekranda fazladan simge.  (Okunma sayısı 224 defa)

Çevrimdışı TA1LC

MY-62L multimetre ekranda fazladan simge.
« : 20 Ocak 2022, 22:00:55 »
Class MY-64L den önce aldığım Class MY-62L multimetrenin ekrandanunda bir nokta ve simge belirdi.
 Bugün açıp inceledim PCB üzerine baskı uygulayınca kısmen kayboluyor temaz veya kısa devre meselesi gibi ama somut görünen bir şey yok. Ekran altındaki zebra iletkeni temizleyip taktım değişen birşey olmadı.
Sebep ne olabilir? Yedek olarak değerlendirmek istiyorum.
Ve sayıların altında dort siyah nokta ne ifade ediyor merak ettim. Kafa yordum anlam veremedim.

Çevrimdışı TA1LC

Ynt: MY-62L multimetre ekranda fazladan simge.
« Yanıtla #1 : 21 Ocak 2022, 14:28:38 »
Arıza tespit edildi.
 Komutatör PCB alanın en küçük dairede çapak oluşumları vardı. Bakır yaylı pin aşınmasından kalıntılar.
 Komutatörü yavaş çevirmek lazım demek ki.
 Pin dizilimi resmini veriyorum. Yanlışlıkla dökülünce yerlerini bulmak imkansıza yakın. Belki birilerinin işine yarayabilir.   

Sayıların altında dort siyah nokta ne ifade ediyor çözemedim?
« Son Düzenleme: 21 Ocak 2022, 14:32:58 Gönderen: TA1LC »

Çevrimdışı TA1JA

« Yanıtla #2 : 21 Ocak 2022, 15:14:57 »
Sayıların altında dort siyah nokta ne ifade ediyor çözemedim?

Seçtiğiniz ölçüm tipine göre hangi portları (soketleri) kullanacağınızı gösteriyor olmalı.

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #3 : 21 Ocak 2022, 15:51:47 »
Bilmiyorum. 200 Mega Om da a örneğin 10 Amper port çıkıyor örneğin. Üç nokta toplam. Tutarsızlık var. İmalatçı hatası olabilir. Veya Volt kademesinde niye mA port simgesi yansın.Üç nokta.
« Son Düzenleme: 21 Ocak 2022, 15:54:32 Gönderen: TA1LC »

Çevrimdışı TA1JA

« Yanıtla #4 : 21 Ocak 2022, 16:30:32 »
aklıma başka birşey gelmiyor.
3 nokta çıkması mantıklı değil tabi, yine çapak olmasın :)

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #5 : 21 Ocak 2022, 16:36:27 »
ikisi de aynı.

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #6 : 21 Ocak 2022, 22:08:59 »
Ustanın iyisi malzeme artırırmış bende aynı.
 64 modelde 8 pin çıktı (döküldü). Yer tespiti için açtığm 62 modelde 7 pin vardı. Her ikisini de 8 pine tatamladım ve geniş pim için 180 derecedeki karşı boş slota taktım. Zaten geniş olanlar için 4 yer var ikisi dolu. Ama üçer nokta çıktı .
Son olarak 7 şer pimle indirdim sorun kalmadı.
64 modelinde iki  geniş pim üst üste konulmuş olabilir dagılmadan önce tespit edemedim.
 Neticede birisi çope gidecekti ama şu an ikisi de çalışır durumda. Zaten ilk aldığım yeni daha.
  Konu kapanmıştır.

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #7 : 27 Ocak 2022, 19:44:30 »
Periodik bakım.
 Komple açmaya gerek kalmadan Oksitlenme sıkıntılarını gidermek için Yaglı veya Yağsız Kontak Sprey tedavisi için 1,5 mm uygulama.
Oksitlenme en fazla 200 Om kademesinde sıkıntı yaratır.

Çevrimdışı TA5AE

« Yanıtla #8 : 27 Ocak 2022, 20:12:57 »
Pin resmini iyi ki vermişsiniz.
Başka bir marka multimetremi 6 ay önce iç temizlik için açtım başıma geldi. Çok ama çok dikkatli olmak gerekirmiş.
Pinler anında yere döküldü ve hatta birini sonradan zorla buldum.
Birkaç gün sonra Google görsellerden tesadüfen yabancı bir sitede sizin gibi
düşünceli birinin verdiği pin şemasını buldum. Yaylı pinleri şemaya göre yerleştirdim.Ama, sonradan bir daha açmam gerekirse diye pinlerin dip kısmına yapıştırma mahiyetinde  fırça ile ince vernik sürdüm.

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #9 : 28 Ocak 2022, 17:47:32 »
Pin konum için  resim çekmek gerekiyor telefonla  iyisi.    2015 senesinde  60 TL olan şimdi 600 olmuş enteresan.  https://www.gittigidiyor.com/arama/?k=my%2064%20dijital%20multimetre

Çevrimdışı TA2GC

« Yanıtla #10 : 28 Ocak 2022, 18:17:32 »
bende'de Laptop gibi ikiye açılan ,çok büyük ekranı olan var,OHM hanesi uçları kısa devre yapınca 25Ω gösteriyor,kırtasiyeden kalemtraş ile açılan Faber&Castel kalem silgi aldım bastırmadan,pırıl pırıl parlattım,monte ettim ve ilk günki performans sergiledi,hemen birde volt testi yapayım dedim çok yanlış değerler,tekrar söktüm,cihazın içinde bir tane baskı yapan pin tezgaha düştü,eyvah takılacak en az 5 yer var ,temizlemiş'te bulundum,iz takibide yapamıyorum,kısaca 5 kez sök tak denemede buldum,bende cep telefon kamerasından tüm hareketleri çekmiştim,uygun kombinasyonu,Google Drive'ye yükledim.