Gönderen Konu: Motorola P080 programlama  (Okunma sayısı 85 defa)

Çevrimdışı TA2UL

Motorola P080 programlama
« : 02 Temmuz 2015, 11:46:37 »
Kıymetli arkadaşlar,
Daha önce başka bir başlıkta TB5CIV İsmail beyin batarya paketi şeklindeki önerisi vardı ama ben kendim birşeyler yapayım dedim.  Bu sebeple Motorola P080 programlama için alttaki şemayı ve R02.02.00 yazılımı kullanmayı düşündüm.

Şemada sol taraftaki TTL-UART konverter midir? Eğer TTL-UART ise internette bu çeviriciyi satan bir çok yer buldum. Farklı farklı entegre ile yapmışlar çeviricileri. Bu entegrelerin farklı olması benim P080 i programlamada avantaj ya da dezavantaj olur mu? Örneğin bir tanesi PL2303HX entegresi ile yapılmış. Bu kullanılabilir mi mesela?

Konu hakkında fikri olan varmı? Aydınlatırsanız sevinirim. Saygılarımla,
TA2UL-İlkay DEMİRHAN

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
Ynt: Motorola P080 programlama
« Yanıtla #1 : 02 Temmuz 2015, 13:41:04 »
İlkay bey jakın resmini indirmiş olduğunuz sitenin açıklamalarına göre benim anlayabildiğim
şunlar oldu bahsedilen jak ve cihaz için yapılması gereken ribin üniversal rib olduğu
ve bu ribe göre bağlanılması gerektiği şeklinde yine bu rib RADIO İNTERFACE BOX
devresine göre hazırlanmış bağlantılar şeklinde anladım yine aşağıda bu ribin bir
şemasını bulacaksınız ben kendim bu cihazı p080 el cihazını bu rib ve verdiğiniz jak bağlantısını
kullanarak cihazı proğramlamıştım.
« Son Düzenleme: 02 Temmuz 2015, 13:49:44 Gönderen: TA2VW »

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #2 : 02 Temmuz 2015, 13:59:36 »
İlkay Bey,

Sizin şemada sol taraf, sizin de dediğiniz gibi TTL konvertörden gelmektedir. Piyasadaki çeviricilerin bazıları çalışmayabiliyor. Eğer USB-RS232-TTL gibi yol izleniyorsa mutlaka RS232 geçişinde DTR, CTS v.b. gibi diğer port uçlarının da bulunması ve sizin bunlardan bir kısmını kısa devre etmeniz gerekiyor. Yoksa program karşı taraf hazır değil diye beklemede kalabiliyor.

İyi çalışmalar dilerim. 73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA2UL

« Yanıtla #3 : 02 Temmuz 2015, 14:27:06 »
Hayati Bey emekleriniz için çok teşekkür ederim. Detaylı bir cevap olmuş. Öncelikle TTL konvertörü denemek istiyorum. Eğer sonuç alamazsam sizin önerinizi uygulayacağım.

Bilal Bey bilgi için teşekkür ederim. Şemayı http://kom-inform.euro.ru/pr_eng_s.html sitesinden aldım. Ben de TTL konvertör diye düşünmüştüm. Web sayfasını hazırlayana mail ile sordum ama cevap gelmedi. Aşağıda görülen ürün ebay da satılmakta ancak bunu almayıp kendim yapmayım dedim. İki ucunda sadece USB ve 2.5 mm stereo jak var. Arada RS 232 yok. Eğer TTL könvertör de kullanılan entegre de önemli değilse bir tane TTL konvertör sipariş edip kabloyu yapayım. Bir küçük sorum daha olacak. Şemada Vin olarak gösterilen +voltaj girişi, TTL konvertörü beslemek için mi? Saygılarımla,

TA2UL-İlkay DEMİRHAN

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #4 : 02 Temmuz 2015, 17:28:38 »
ilkay bey

Vin bazı cihazların proğramını yaparken bu ribe dışardan 12 voltluk besleme yapılması gerekiyor
bunu ifade ettiğini sanıyorum ayrıca ttl konusunda bilgim yok yine burada Vout ucuna da bazı cihazlar için
gerekli sanıyorum pc den 5 volt civarı voltaj alındığında çeşitli değerlerdeki dirençler koymak suretiyle
cihazına göre direnç konuluyor muhtemelen cihazın epromu bu voltajı gördükten sonra okuyor ve yazıyor
zandersem, diğer Vin  bölümü ribi dışardan beslemek için bu her zaman lazım olmayabiliyor.
genelde bilgisayardan voltajı alıyor ve direnç vasıtasıyla dağıtıyor gibi   

Çevrimdışı TA2UL

« Yanıtla #5 : 03 Temmuz 2015, 09:24:01 »
Hayati bey bilgi için teşekkürler. TTL konvertörü sipariş edeyim. Sonuçları buradan söyleyeceğim.
Saygılarımla.
TA2UL-İlkay DEMİRHAN

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #6 : 03 Temmuz 2015, 09:46:52 »
İlkay Bey,

USB - jack olan kablo doğrudan TTL yapıyor. TTL konvertörü sipariş etmeden önce benim size göndereceğim özel mesajı beklerseniz iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Oradaki V ucu besleme amacıyla kullanılmamaktadır. Bazı cihazları yükleme moduna geçirmek için bu şekilde bir voltaj uygulamak gerekiyor. Bu uç onun içindir.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA2UL

« Yanıtla #7 : 03 Temmuz 2015, 11:21:07 »
Bilal bey bilgi için teşekkür ederim. Sizden gelen mesajı bekleyeceğim.
Saygılarımla, 73 de TA2UL
TA2UL-İlkay DEMİRHAN