Gönderen Konu: 4U150ITU Özel gün etkinliği  (Okunma sayısı 108 defa)

Çevrimdışı TA3EP

4U150ITU Özel gün etkinliği
« : 17 Mayıs 2015, 14:06:05 »
Bugün (17 mayıs 2015) itibarı ile İtalya'nın Geneva şehrinde konuşlanmış bulunan 4U150ITU istasyonu sadece 1 günlük bir çalışma yapıyor. 15m bandında SSB olarak şu anda çalışması devam ediyor.

Bu istasyon DXCC bölgesi içermeyen bir istasyon. Bir kulüp istasyonu ve ulusal değil, uluslararası çalışan amatör radyo kulübü. Bu nedenle yaptığınız QSO size bir DX ülke puanı getirmeyecek. Ama daha büyük bir armağan getiriyor.

ITU nün 150 kuruluş yılı kapsamında yapılan bu çalışma sadece bugüne özel olacak. QSO yapanları çok özel bir armağan bekliyor: Bugün bu istasyon ile QSO yapanlara yollanacak tüm QSL kartlarını ITU genel sekreteri Mr. Houlin ZHAO bizzat imzalayarak yollayacak.

Tesadüfen karşılaştığım, hemen QSO yaptığım bu etkinlik çok hoşuma gitti ve sizinle paylaşmak istedim. Eğer genel sekreter tarafından imzalanan bir QSL almak isterseniz siz de gecikmeden buyrun...

4U150ITU 15m bandında 21.205 frekansta konuşuyor. UP 5 şeklinde split çalışıyor. Benim balkon antenime bile 59+20 dB sinyalle geliyor, iyi anteni olan arkadaşların kulakları patlayacaktır :)

Etkinliğin web sayfası:
http://www.qrz.com/db/4U150ITU/

Web ortamı qsl ler için LoTW ve clublog kullanıyor. Hardcopy paper QSL istekleri clublog üzerinden yapılacakmış. Ayrıca direkt paper QSL de yollayabiliyorsunuz, mektup adresi verilmiş.

Cihazınızı ayarlamanız için frekansları bir kez daha veriyorum:

Sizin RX frekansınız 21.205
Sizin TX frekansınız 21.210

olacak.

Kolay gelsin, başarılar dilerim, 73.
« Son Düzenleme: 17 Mayıs 2015, 14:16:05 Gönderen: TA3EP »
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA1CH

Ynt: 4U150ITU Özel gün etkinliği
« Yanıtla #1 : 17 Mayıs 2015, 14:32:04 »
2 cağrıda cevap aldım teşekkürler hocam .73

Çevrimdışı TA3EP

Ynt: 4U150ITU Özel gün etkinliği
« Yanıtla #2 : 20 Mayıs 2015, 19:06:47 »
İlk mesajımda bir hata yapmışım, müsaadenizle düzeltmem gerekiyor.

4U150ITU istasyonu DXCC bölgesi içeriyormuş, hem de özel bir DXCC bölgesi içeriyormuş: Bu istasyon ITU HQ yani ITU Karargahı adıyla bambaşka ve çok özel bir DXCC kredisi vermiş bana... Üstelik de 59+20dB sinyal gücü ile çok kolay QSO yapmıştım. TA3AER Abdulkadir ustamla yaptığım QSO dan sonra bu HF deki ikinci en kolay QSO m oluyor (TA3AER ile hemşehriyiz) ve özel DXCC kredisi kazandırıyor. Eh, bir amatör olarak daha çoğunu istersem beni döverler herhalde :)

Bu yazımı görüp vaktinde QSO yapanlar ve LoTW ye gönderenler kazandı... Ne demişler, QSO yap, denize at, ARRL bilmezse ITU bilir... Bunu her ikisi de bildi, bir tek ben bilmiyormuşum, ben de öğrendim.

73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND